ahojte, čítala som jednu knihu, kde si hlavná postava kládla otázky ohľadne budúcnosti, a keď cítila prázdno, zistila, že to je tým, že nebude žiť. (Heinrich Böll:: Vlak prišiel presne)
Zistila som, že do istej miery to sedí. Stretneš sa s niekým, Cítiš, že naposledy. Cítiš, že niečo bude tak, ako to potom naozaj bude, bez adekvátnych dôvodov.
Zvykla som to cítiť správne.
A teraz sa mi nevysmejte.
Pred VŠ som chodila na kurz nemčiny a minule som sa na klzisku stretla s jedným chlapom, s ktorým sme tam chodili spolu. Vtedy sme sa o seba vôbec nezaujímali, teraz na klzisku, sme sa však pustili do rozhovoru, odviezol ma domov, pozvala som ho k sebe, pripravila večeru a ostal 3 hodiny, rozprávali sme a popíjali čaj.
O dva dni ma pozval na večeru, že teraz je na rade on, a išli sme spolu do reštaurácie. (chcela som ísť do posilky, ale vybrala som si radšej jeho). Znova veľmi príjemný rozhovor, potom ma odviezol domov, hore som ho teraz do bytu nepozvala.
Potom sms, že sa so mnou príjemne cítil, a či nemám chuť ísť s ním v sobotu pozrieť si výstavu obrazov.
Mám pocit, že to bude môj manžel a otec mojích detí. Zatiaľ sme sa ani nepobozkali, ani nič také, ale jasne to cítim, že tak bude.
Je to predtucha, tušenie alebo blbosť? Môže človek niečo takéto tak skoro vycítiť, veď v podstate ho ešte nepoznám...
Tušenie budúcnosti
Zaujimavy vyvoj. Najskor to vyzeralo tak, ze z vasej dvojice si ta narušena ty.
včera sme sa stretli v posilke, ale z posiľovania veľa nebolo, tak sme šli von sa prechádzať, ale mrzla som, tak sme zakotvili v bare. Petroneta, presne som sa ho pýtala, aké má plány do budúcna, v práci, v súkromí. Povedal mi, že je momentálne bez vzťahu, a ani nemá nejak náladu na dlhé spoluchodenie, buď sa k niekomu hodia, alebo nie, a ono to netreba rozoberať celé roky. Podľa neho možno podstatu zistiť už po pár mesiacoch, alebo nanajvýš roku. Defcon, nezvyknem spať s chlapom, ktorého poznám sotva dva týždne. Nikdy sa mi nestalo, že by si so mnou niekto iba vrzol. Cítim k nemu intenzívnu príťažlivosť, ale aj preto ho radšej nevolám k sebe domov, lebo som si nie istá, či by som dokázala byť rozumná.
Dnes sme boli spolu na výstave a potom ma pozval na obed - ku svojím rodičom. Vraj im už o mne hovoril, a čakajú ma. Nechcela som byť nezdvorilá, ale cítila som sa trochu blbo, lebo mi to pripadá prirýchle, aj preto, lebo ja som o ňom mojím rodičom ešte nehovorila, a je to akoby tlak, nech sa tak stane.
Jednoducho to ide akosi prirýchlo, chce byť stále so mnou, a ja nechcem, lebo všetko, čo povie, čo spolu prežijeme, si potrebujem nejak odohrať sama v sebe a spracovať a nestíham. Nie som zvyknutá na túto rýchlosť a prekáža mi... som z celého zmätená. Nemám ten pocit, že ho nechcem, áno, chcem a veľmi, len chcem pritom aj dýchať.
Petroneta, ja som tie vidiny mala raz pred tou knihou, a raz som sa podľa tej knihy silno sústredila na to, čo sa stane. Odkedy som ju prečítala, snažím sa poznať budúcnosť, ale väčšinou som mávala len neutrálne pocity, a nič. A teraz z ničoho nič. Tak možno mi už fakt nefunguje mozog,a možno mi chce povedať, že mám byť pripravená.
Ono je často tak, že človek niečo chce, a keď sa zdá, že by to mal, tak je z toho zmätený
Oxalis, mnohí ľudia hovoria, že človek sa má riadiť rozumom a nie citmi. Ja som sa vždy riadila citmi, ale tak, že aj tie mi hovorili, ak sa niečo nemá, napr. vyspať sa so sympatickým chlapom. Vždy som skúmala, ako by som sa potom cítila, a keď mi vyšlo, že by som si nevedela vážiť samu seba, nešla som do toho.
Tu mi veľa pocitov hovorí, že by to s ním bolo krásne, ale aj tak je tempo prirýchle, ešte by to urýchlilo. Mám rada poriadok v mojích pocitoch. Zajtra idem na dlhú turistiku či prechádzku do lesa a sama. Aj rodičom som už povedala, že sa u nich zastavím budúci týždeň a neprídem k nim. Potrebujem byť sama s mojími myšlienkami. Ten obed ma fakt dorazil. Boli ku mne milí, ale akoby pod mikroskopom. Ešteže tam bol jeho dedko, ktorý ma zavolal k nemu do izby a ukazoval mi svoje knihy a hovoril, že to sú jeho najväčšie poklady a tak, bol to jediný člen jeho rodiny, pri ktorom som sa cítila uvoľnene. Aj som mu potom povedala, že nabudúce, nech sa najskôr spýta mňa, a až potom nech sľúbi rodičom, že ma k nim zoberie.
Tak je s teba Baba Vanga. Bud rada, usetris si zbytocnu energiu, na nieco dolezitejsie.
Mne sa zase sniva, resp. pamatam si 1-5 sekund z niecoho co sa stane. Vacsinou odveci. Neviem kedy. A potom si spomeniem ked sa to stalo ze aha ved toto sa mi snivalo.
Dnes sa mi snivalo ze kolega s prace mi hovoril ze;
Ju nechci, bude ti rozkazovat. Ona tam bola a len sa mu nato usmiala.
Wtf?
Policajne a sudne spisy su plne viet a pseudoargumentov, ze dotycna/dotycny mali tusenie alebo vidiny..... a hop, dopadlo to zle nedobre. Rozvody, hlasenie o znasilneni.....
Rovnako hlupaci investujuci do bublin typu BMG, DRUKOS, BITCOIN. Tak aj tito mali tusenie ba aj vidinu super investicie.
Koniec koncov Daniela prestala prispievat, takze pravdepodobnost vytriezvenia zo zalaskovania stupla a osobne mam vidinu, ze chlapec si vrzol a isiel o dvere dalej. Lahky skalp
oxalis, ak s tým chlapom vieš dobre komunikovať a máte plány do budúcna, rovnaké, je to dôvod k šťastiu. Niekedy je také že človek vycíti, ale daniela má nejaké vidiny, ktoré sa splnili. Tak o takom neviem, ako často máš niečo také?
daniela, aliss má pravdu, neznámeho človeka si si zavolala do bytu. Ja viem, na toto zvyknú baby hovoriť, ale mala som pocit, akoby sme sa dávno poznali, tak dobre sme sa rozprávali. To je tá príťažlivosť. O tých intuíciách veľa neviem a nerozumiem sa do toho. Len Ti želám triezvosť. Nech nie príťažlivosť je tá, ktorá rozhodne. Vzťah je o kvalitnej komunikácii, spoločného záujmu týkajúceho sa budúcnosti: povieš partnerovi na rovinu, že sa chceš vydať a mať dieťa? Alebo časom vysvitne, že on sa nechce viazať a na dieťa sa cíti primladý, alebo ešte si chce užiť a nechce zakladať rodinu? Je to zodpovedný človek?
Občasná intuícia, aj keď by bola pravdivá má ešte ďaleko od jasnovidectva.
Keď boli synovia malí, radi všade lozili. Nie vždy som na chalanov videla, keď som v kuchyni varila. Raz som išla, akurát sa už nakláňala celá polička s knihami v obývačke, Števko na nej a na mladšieho. Zachytila som ju a nikomu sa nič nestalo. Možno intuícia či materský inštinkt?
raz mi v psychologickom teste vyslo ze mam strach z penazi..oznacila som hada :p ale urcite ma niekto strasne nutnu potrebu penazi ved aj to vie rozvibrovat dobre vibracie napr ked mas doma tri male hladne krky a chces si zit nezavislo :)
clovek by to mal zistit casom ze to tak funguje ale to chce dobre vibracie
rozmyslam ze toto je starsne pekna tema :) ale tazko sa ten zakon pritazlivosti ovlada. su to vlastne mocne potreby na dobru zivotnu energiu neda sa to obklopit okolo tiketu na loteriu :) teda neviem ...len aby ste vedeli vsetci ti, co s tym ziadne skusenosti nemate :) peace :)
ako o zakone pritazlivosti vesmiru - nejmocnejsi zakon vesmiru
zeny maju dobru intuiciu treba ju pocuvat :)