Manzelka chce kupit byt synovi

Príspevok v téme: Manzelka chce kupit byt synovi
Palo45

Mam 24-rocneho syna, ktory na buduci rok promuje a manzelka mu chce po skonceni studia kupit byt v BA. Ja s tym nesuhladim, lebo my sme zacinali od nuly, presli sme si vsetkymi moznymi ubytovnami, nik nam nic nedal. To nas strasne posuvalo, ta chudoba, ked clovek nemal ani na MHD, nenormalne sme makali, aby sme sa z toho dostali. Dom sme si postavili az ako 35-rocni, hlavne kvoli tomu, lebo vtedy neboli hypoteky. Ja si myslim, ze ked nieco taketo iba tak dostane, tak ho to nebude posuvat v zivote dalej, ze sa nebude musiet snazit zarobit si na to najzakladnejsie, na byvanie. Nejake splacanie bytu z jeho strany nema zmysel, lebo ked to prestane splacat, nevyhodime ho uz odtial, lebo co pojde, ci uz sam alebo s nejakou jeho rodinou, na ulicu?
Vy by ste prijali iba tak od rodicov byt? Mne to pride blbe, aby mi rodicia take nieco zabezpecovali, pokial som mlady zdravy clovek so vzdelanim, ktore mi v podstate zaplatili rodicia, lebo by som sa nesnazil sam. Podla mna mu toto iba ublizi, zneschopni. Co si o tom myslite?

lukco85

ANI SA TI NECUDUJEM, ZE S TYM NESUHLASIS. ANI JA BY SOM NESUHLASIL. VED BYT V BRATISLAVE NIE JE LACNA ZALEZITOST A PRESNE, KED TAKTO BUDE VSETKO DOSTAVAT, TAK NIKDY NEBUDE ZODPOVEDNY A NEBUDE SI VEDIET NA NIC ZAROBIT.

biatlonistka7

Podľa mňa to dobré nie je, ale tak každý sa na to pozeráme inak, máme iné spôsoby výchovy a to ja rešpektujem ;)

Lollka

Po nom nebude co dedit. Zrely pan co dostal druhu pubertu a chce si zadok vyvazat v statisicovych autach a chodit na luxusne dovolenky peniaze prehajdaka raz dva. To ze sa jeho firme dari teraz neznamena, ze to tak musi ostat navzdy, moze sa mu lahko stat ze skonci s holou ritou a pri jeho rozhadzovacnom zivotnom style nebude mat nic nasetrene. Syn ktory bude splacat hypoteku do dochodku ho supne do nejakeho domova dochodcov a viac sa za nim neobzre. A on moze spominat na to ako si uzival druhu pubertu v a vyvazal svoj luxusny zadok v stotisicovom aute.

bambi45214587899

Aj mne kúpili byt, a neznamená to, že si peniaze a prácu vážim menej, v práci napredujem, aj s peniazmi som v pohode, nielen ja ale aj rodičia, kolkokrat som im povedala ze ak potrebujú kludne im dám, oni nie, že majú, takže tak, uživame si peniaze, dovolenky, máme to čo potrebujeme resp. to čo chceme

hetera

palo45, a ty ked si bol za mlada uplny chudak, spomen si ako si sa citil. bolo ti to prijemne? chces taky isty pocit dopriat svojmu synovi? konkretne ja toto nedokazem pochopit, ze mozes, ale nechces dopriat svojmu vlastnemu synovi. ak je dobre vychovany, tak si to bude vazit. je uplne ina situacia teraz ako ked si bol ty mlady. Tvoj syn si ani za 30 rokov prace na byt nenasetri. a to by sa stahoval potom do vlastneho v 50tke.

Jana Lukacova

Palo45:

Kúpenie/spolufinancovanie bytu rodičmi AUTOMATICKY neznamená, že si to dieťa nebude vážiť a bude sa správať nezodpovedne. V niektorých prípadoch to tak je, v iných práve naopak - tým, že deti nemusia veľmi riešiť zabezpečenie vlastného bývania (alebo čohokoľvek iného), môžu viac energie (financií) sústrediť iným prospešným smerom (napr. pomoci iným).

To, kde sa v živote nachádzame, tj. do akej miery si uvedomujeme svoju vlastnú zodpovednosť ovplyvňuje náš prístup, ako riešime rôzne situácie. A to platí aj pre Vášho syna.

Obaja s manželkou prežívate obavu o syna, len sa prejavuje opačným smerom. Vy máte obavu, aby nespohodlnel a Vaša manželka naopak, aby sa netrápil (snaží sa ho ušetriť, aby si nemusel prejsť tým, čím ste si prešli vy dvaja).

„Nejake splacanie bytu z jeho strany nema zmysel, lebo ked to prestane splacat, nevyhodime ho uz odtial, lebo co pojde, ci uz sam alebo s nejakou jeho rodinou, na ulicu?“ a prečo by ste to, ak by vám skákal po hlave, neurobili? je to dospelý muž, aj keď by vám tým veľmi ublížil...Vy sám ste si musel poradiť s kartami, ktoré ste mal a to ste začínal od nuly.

Bez ohľadu na štartovaciu čiaru, či s bytom alebo bez, bude iba na synovi, ako to, s čím začína, v živote zúžitkuje. A to žiaľ nemôžete kontrolovať...

Je to teda na Vás, resp. ideálne na spoločnom, otvorenom rozhovore s manželkou, či dokonca aj rozhovore so synom, ako sa nakoniec rozhodnete a aké pravidlá pri prípadnej kúpe nastavíte.

A ideálne by bolo, aby tomu predchádzalo to, že sa povenujete tomu, ako sa cítite. Pod Vašou obavou sa totiž skrýva niečo hlbšie – strach, že Vám syn svojim konaním ublíži a to sa dotýka hlbšej bolesti, ktorú si so sebou nesiete z minulosti, z iného blízkeho vzťahu...

Fullhd

V pohode Dano ale nezabudni ze toto je tvoj nazor,Palo to vsetko uplne inak.Musis to respektovat.Nic s tym nespravis.Nas je do toho hovno co si on kupi za svoje.

Dano99

Fullhd ja mu tie peniaze nezavidim som spokojny s mojim zivotom . Ked si myslis ze jazdit na 100 000 vom aute a cestovat za tisice je zivotne stastie je mi ta luto. Na takych ludi sa nalepia len ucelovy priatelia a falosne osoby . Len som vyjadril svoj nazor ze detom treba pomoct pokial mozem. Ja som to spravil a nelutujem.Rodina je ten pravy zmysel zivota nie peniaze. Peniaze ta spravia stastnym ale na chvilu su ako naplast na nestastny zivot a nato co ludom skutocne chyba. .

Fullhd

Dano99 ty mas zase zmyslanie uplne opacne ako palo.Preto ma palo 100 000 eur na auto a ty zase nie.Palovi sa nema co vratit to ty si neprajny.Kupa auta za 100 000 nie je blbost.Je vydiet ake maju slovaci zmyslanie.Pomoz,daj,pozicaj..len nastavit paprcu a zobrat.Keby bol palo ako vacsina tu v teme pravdepodobne by prisiel o vsetko(kazdemu by pomahal a vsetko by rozdal).Najkrajsie je na tom ze on neni sprosty a nikomu moc neda.Nemusi.Ziadny zakon to neprikazuje A to je krasne.Nic ziadny byt.