KEĎ SMRŤ NEPRICHÁDZA

Príspevok v téme: KEĎ SMRŤ NEPRICHÁDZA
sunnyball13

...chcel by som sa opýtať, aké znamenie môže vidieť človek z duchovného hľadiska v takejto veci....moja mama má od svojich 25 rokov psych.problémy.....lekári jej dali jej chorobe rôzne nálepky...mama sa pokúšala už viac krát zomrieť...najskôr keď mala 30r skočila hlavou do studne...povedala že je niečo vyhodilo hore a nedovolilo sa jej utopiť....cca 45r išla do lesa a chcela sa obesiť....aj si zaviazala okolo krku ale , povedala že sa jej to nedalo, že sa jej to rozviazalo....59r zjedla cca 70 tabliet leponexu večer, otec ju našiel ráno...už vyzerla kadejako, ale urobili jej výplach a zachránili ju....niečo sa pri tom ale nepodarilo....a o cca 2 týždne...mala masívne krvácanie do brucha , že je praskol vred pri dvanástorníku, následný problém s Pankrácom.....lekár povedal pripravte sa na najhoršie....bol dať aj kňaz záverečné pomazanie...už fakt vyzeralo, že zomrie, prekonala to....mesiac nevedela rozprávať, 3 mesiace chodiť....v 60r keď prišla domov...po čase sa pokúsila vyskočiť z okna...bola na rímse cca 0.5h...nik nebol doma...prišli policajti...a dáko ju prehovorili....teraz má 62 r...je v dome sociálnych služieb....je trochu lepšie, aj keď ona vidí všetko negatívne a praje si len smrť....vydrží sa prechádzať cca hodinu von...čo myslíte?...čo ju akoby drží na tomto svete?...vyzerá akoby mala ešte niečo urobiť, vykonať.....

Meridian

Rozdiely medzi ludmi sú prirodzené vo svete .
Niekto je silnejší múdrejší každý máme svoj pohľad na svet,život a náboženstvo.
Kedysi sa slabší zabýjali za starého grécka hádzali sa do priepasti aj sparta uznávala len najsilnejších a Hitler tiež mal svoju predstavu o jednotnom svete koneckoncov nie každý vie ako hitler odstraňoval duševne chorých ..........ešte dávno pred samotným fašuzmom.
Ludia slabší mentálne fizicky alebo duševne sa rodia na svet mimo iného teda aj preto aby si silnejší uvedomil ,že je tu pre toho slabšieho .
Úlohou silnejšieho zrelšieho šikovnejšieho človeka a to je jedno akú má vieru je pomôcť a pomáhať tomu slabšiemu .Celým životným poslaním Okrem lásky a duchovného rastu je snažiť sa vyrovnávať rozdiel medzi ľudmi.Robíme to prostredníctvom lásky ,alebo snaženia sa o múdrosť .Kto je múdry (duchom)je zároveň pokorný kľudný vždy keď sa snažíme o kľud (pokoj)usilujeme o návrat k bohu.Ježiš všade kde prišiel ,keď kázal povedal pokoj vám.Šírenie lásky je len v frekvencii pokoja a na to často zabúdame.Naopak aj láskou sa dostávame k pokoju čiže láska a pokoj prúdia obojsmerne pokojom sa dostávame k láske a láskou ideme k pokoju duše.(rovnováha)Ten kto dostane dar múdrosti ,vyjadrovania dar reči dostal to ako formu skúšky aby sa podelil z ludmi ,ktorý to nemajú.Keď to neurobí a mal to uribiť v budúcnosti to stratí.Ludia často používajú slová:
Ja nikomu nič nerobím tak prečo by som mal ?
Tu sa prejavuje tá vlažnosť dostali sme niečo nevyužili sme to nevšímali sme si iných...
Ježiš odpúšťal hriechy ak niekto niečo urobí v pokore oľutuje atď....,ale čo ak som mal niečo urobil a neutobil som ?Vytvoril som si karmický dlh a musím ho vrátiť musím sá okúsiť na vlastnej koži inak sa hriech z vlažnosti nezmije takéto hriechy neodpúšťa ani Kristus....

Meridian

STRACH

Všetci vieme čo je strach takže vypisovať o strachu nieje treba !.!......................či?..........................Ale Trošku nezaškodí keď si zopakujeme čo už možno poznáme a uvedomíme si to vo chvíľach keď to príde.....Veď všetci potrebujeme vedieť obstáť v ťažkých chvíľach života ,lebo vtedy nás strach najviac napáda a mi mu potrebujeme odolávať.
Tak ako všetko má dualitu aj strach ju má a opakom strachu je viera .Kto má ale takú vieru aby nepoznal strach ? Kto videl film apokalypto tam je ukázané že keď náčlníkového syna prepadol strach bolo to na ňom vidieť lebo keď nás ovláda strach jednáme divne.Strach odhaluje naše vnútro naše reakcie ovládané strachom sú často nesprávne.Naopak náčelníkova viera bola taká ,že nemal strach .To bolo vidieť keď ho išli zabiť.
Strach je prirodzený pre každého znás často plynie zo schopnosťou zodpovedať sa čiže zo zodpovednosťou ,alebo keď čelíme výzvam života.Strachu sa nevyhneme tu a tam nás priridzene zachváti ,ale a tu nastáva zlom ale....
Nesmieme dovoliť aby nám strach diktoval život!
Mi ale nemáme žiť strachom mi máme žiť vierou a nato nám slúži božie slovo.Písmo nám vraví ,že boh nám nedal ducha strachu ......dostali sme ducha lásky , moci,zdravej mysle ,ale strachu nie.
Rimanom 8.kapitola opisuje ako sa Jozafat bál,ale svoju tvár obrátil k bohu.
Aj jozef keď ho bratia hodili do cisterny nemohol nič iné robiť biblia opisuje že nebolo kde hľadeť iba hore k nebesiam.
Boží duch v nás nás nerobí vystrašených otrokov ale spolu v kristovi mâme podiel na bohatstve.
Bázeň božia nemá nič spoločné zo strachom tak ako to káže cirkev !
Bázeň je je obdiv pred vznešenosťou nieje to strach je to úcta a je to pocit malosti pred niečom nepredstaviteľne veľkým akým je boh .Strach plynúci z nevedomosti,keď si nevieme vysvetliť.
V egypte zámerne vystavovali v škole mistérii strachu ,keď museli čeliť krokodílom a nájsť cestu von ako cestu viery ako cesta duality protikladu strachu a opaku získania viery .Cesta viery je cesta poznâvania boha a odbremenenia sa strachu strachu z nepoznaného ,lebo strach je viera v nesprávnu informáciu.....

Bohatier

Ahojte, ja som sa tu tiez pred tyzdnom stratil v par temach a k tejto sa uz nepreklikal :D napr. nieco od (A posteriori). Teraz som mal pol hodku ale tema o Vegetarianstve ma dostala. :D No nic musim ist pracovat (ja len ze som isiel okolo). :D
Meridian (troska ironie) tu knihu si mi odporucat nemal lebo nemam teraz chvilku (ano este som ju ani neotvoril). :D

Omen

@ Meridián, občas sa mi zadarí. Občas... : ) Pekný aj tebe a celej tvojej rodinke!

@ Sunny, ako sa darí tvojej mame a tebe?

Meridian

Omen máš na 100%šiesty zmysel manželka mi toto v kuse hovorí v kuse neuveritelné!!!
Ok budem oddychovať.pekný víkend všetkým.

Omen

Meridián, dávaj na seba pozor a zbytočne sa nepresiľuj! Potrebuje ťa rodina, kamaráti... Aj ja a toto fórum! : )
Konečne už začalo pršať, mám o starosť menej. Ozvem sa neskôr.

lubomir7

viem kto Vám zodpovie na takýto druh otázok. Mne pomohol s otázkou života a smrti jeden liečiteľ, 0902044010 jeho osobný kontakt.

Meridian

Omen síce sme nato dvaja ale tiež všetko naraz nestíhame.Manželka mi musí sem tam pomasírovať keby som dal bodky ako to zvyknem ,keď je veta jasná znelo by to sexisticky a tak radšej vysvetlím ,že sa jedná o chrbát ktorý načnem v posilke a dorazím v záhrade .Veď nehorí nič neutečie .....

Omen

Meridián, prepáč, že sa ti ozývam až teraz. Zdravie som zakaždým otvárala s tým, že ti napíšem a nakoniec som skončila v iných témach a neostal čas na odpoveď. Momentálne som neskutočne zaneprázdnená. Manžel je odcestovaný v zahraničí a na mňa ostali deti, domácnosť, záhrada, práca. Takže som sa k ničomu nedostala, nič neprečítala, len som odstránila suché častí rastlín. Aj my polievame ručne, ale čerpadlo sme ešte nevytiahli. Spolieham sa na dážď, ale ak v najbližších dňoch nezaprší, budem ho musieť vytiahnuť, lebo zem je od sucha popraskaná. Ošetrenie trávnika nás ešte len čaká a aj iné povinnosti.
Aj ja mám plány - vypadnúť aspoň na pár dní niekde do hôr, keď sa ten môj vráti. Sama. Manželku pozdravuj a povedz jej, že odo mňa jej nehrozí žiadne nebezpečenstvo. Kvalitné a zdraviu prospešné vínko miluješ!
Tak nech ti vyjdú všetky plány podľa predstáv. Aj keď ti nepíšem, myslím na teba, Bohatiera a prajem vám.Len to dobré. Tak zatiaľ. : )

Meridian

Ludom boli dané prikázania a človek sa s nimi oboznámil a vie ,že nemá nenávideť,odsudzovať,urážať sa nadávať na osud a byť nespokojný.Vieme to ,ale v živote to nevieme použiť aplikovať.
Niekomu to slovo prikâzanie môže zle rezonovať ,ale aj keď to nazveme doporučenia (ako som sa nedávno stretol s týmto pomenovaním) nejde nám to !Žijeme na to aby sme poznávali svet a stotožnili sa sním nakoniec splynuli z jednotou.
Sladké slová ,ktoré nič neznamenajú dovtedy pokiaľ nás niečo nestopne a nepovie prŕ.A je tu choroba.Sám osud nás zanese tam kam je treba.S.Nikolajevič .Lazarev napísal knihy o tom ako skutky,emócie a pocity ovplyvňujú naše zdravie a osud..Ako ovplyvňujeme svoje deti svojim zmýšľaním a postojom k životu.Tak ako človek keď ide autom musí poznať pravidlá tak aj na ceste životom sú pravidlá,ktoré treba dodržiavať.