...chcel by som sa opýtať, aké znamenie môže vidieť človek z duchovného hľadiska v takejto veci....moja mama má od svojich 25 rokov psych.problémy.....lekári jej dali jej chorobe rôzne nálepky...mama sa pokúšala už viac krát zomrieť...najskôr keď mala 30r skočila hlavou do studne...povedala že je niečo vyhodilo hore a nedovolilo sa jej utopiť....cca 45r išla do lesa a chcela sa obesiť....aj si zaviazala okolo krku ale , povedala že sa jej to nedalo, že sa jej to rozviazalo....59r zjedla cca 70 tabliet leponexu večer, otec ju našiel ráno...už vyzerla kadejako, ale urobili jej výplach a zachránili ju....niečo sa pri tom ale nepodarilo....a o cca 2 týždne...mala masívne krvácanie do brucha , že je praskol vred pri dvanástorníku, následný problém s Pankrácom.....lekár povedal pripravte sa na najhoršie....bol dať aj kňaz záverečné pomazanie...už fakt vyzeralo, že zomrie, prekonala to....mesiac nevedela rozprávať, 3 mesiace chodiť....v 60r keď prišla domov...po čase sa pokúsila vyskočiť z okna...bola na rímse cca 0.5h...nik nebol doma...prišli policajti...a dáko ju prehovorili....teraz má 62 r...je v dome sociálnych služieb....je trochu lepšie, aj keď ona vidí všetko negatívne a praje si len smrť....vydrží sa prechádzať cca hodinu von...čo myslíte?...čo ju akoby drží na tomto svete?...vyzerá akoby mala ešte niečo urobiť, vykonať.....
KEĎ SMRŤ NEPRICHÁDZA
Meridián, našla som si čas, prehrabala som sa v Antickej knižnici a objavila som v nich zopár zaujímavosti, ktoré sa sa k našej téme hodia:
1. Ovidius: Proměny - záverečná kniha obsahuje výklad učenia Phytagora o prevteľovaní duší (filozofické zdôvodnenie "premien").
2. Apuleius: Zlatý osel - mágia, zasväcovanie do božských mystérií.
3. Titus Lucretius Carus: O přírodě - cez toto dielo sa snaží zbaviť ľudí strachu pred bohmi, smrťou a osudom. Zachrániť človeka z mravnej biedy v dobách neistôt a veľkých spoločenských zmien.
4. Marcus Tullius Cicero: Tuskulské hovory - žiak s učiteľom každý deň vedú rozhovory na rôzne témy (o pohŕdaní smrťou, znášaní bolesti, zmierňovaní zármutku, významu cností pre blažený život a iných hnutiach myslí).
5. Marcus Aurelius Antoninus: Hovory k sobě - rímsky cisár, 2. stor. n. l., prezývaný aj filozof na tróni. Toto jeho dielo vzniklo za vojny na území dnešného Slovenska.
Uvediem LEN 2 jeho nádherné a múdre myšlienky, ktoré ani v dnešnej dobe nestrácajú na svojej veľkosti a pravdivosti:
a/ "Všichni lidé jsou spolu příbuzní, ne sice podle krve, ale rozumem, neboť rozum každého je částí rozumu vesmírného. Z tohoto příbuzenství vyplývá lidem povinnost chovat se k sobě vlídně a přatelsky."
b/ "Tuto dvojí ochotu máš ustavičně projevovat: předně ochotu konat jen a jen to, co ti na prospěch bližních přikazuje ona vládnoucí a zákonodárná síla v tobě - ROZUM;
za druhé pak ochotu změnit své mínění, vyskytne-li se člověk, jenž by je rád opravil a tebe odvrátil od názoru nesprávného. Ovšemže takovéto změně mínění musí pokaždé předcházet přesvědčení, že to žádá spravedlivost nebo obecný prospěch a podobné pohnutky, nikoli snad ohledy na příjemnost nebo slávu z toho plynoucí."
P.S. Zajtra to ukončím.
Meridián, viem... : D! Namasté!
Omen mám to rovnako
Chcel som počuť toto len .
Ps:dúfam že vieš že srandujeme lebo ja sa usmievam popod fúzy teda nos lebo fúzy nemám.
@ Zuna, nič sa nedeje, je to o.k. : )
@ Meridián, :DDD!!! Zapamätaj si jedno: tých, ktorí sa dostali do môjho srdca nezrádzam, neopúšťam, neprepúšťam, nezabúdam na nich... : )
pardon tento príspevok patrí do témy - Pomáhajme bezdomovcom.
SofiaElla - nezvyknem sa často vyjadrovať na fóre, keď tak, len ak mi zarezonujú nejaké príspevky. Ak vidím potenciál. Vidím, že si vzdelaná mladá osoba, intelektuálne veľmi podkutá, rozhľadená. Verím, že máš do budúcna aj pre našu spoločnosť veľký potenciál. Určite vzdelanie. Preto len jednu dobrú radu a dovoľujem si ju len z pozície, že si myslím, že by si mi mohla byť dcérou... Ja zase vidím, že Ty prirodzené dobro rozoznávaš, je ti prirodzená aj láska, rôznorodosť názorov, aj rešpekt voči človeku... Ako takému a každému. Pretože každý človek si zaslúži rešpekt.
Preto hneď "spakruky" vytiahneš jednoduchosť človeka z hľadiska IQ, verím z môjho pohľadu, že Ti ho je ozaj ľúto. Preto by si to mohla podať Tebe hodným a veľkorysejším spôsobom. Počítam s tým, že čo som napísala pochopíš až o pár rokov. Vieš každý robí čo môže. Pasuje sa so svojim osudom, svojimi myšlienkami, všetko vyžaduje istý čas.
Tomáš - všetko dobré Ti želám.
Ty kokso chvíľu tu niesom a už sa tu nadväzujú vzťahy....
Omen takto si ma zradila?Myslel som že som jediný v tvojom srdci!Ale prišiel som aspoň na jednu vec !Žiarlim a musím sa s tým vysporiadať....tak díki
Apokryft, ďakujem krásne! Aj tebe pekný zvyšok dňa. : )
Omen ako som čítal máš dobrý nos na knihy aj ľudí.Nebudem chváliť meridiána preto chválim teba.Nemám chuť prispievať do bezduchých tém oničom .Tečie mi žlč keď vidím že niekto kto nesahá " "ani po členky ide mudrovať.Nepovedal by to asi tak to hovorím ja.Musím ísť .Na kratku dobu tu budem pekný deň vďaka.
Apokryft, jasne, že si ťa pamätám. : ) Viackrát sme sa stretli v témach a zaujali ma tvoje príspevky. Raz si niekomu odporúčal Štyri dohody, tak som si ich prečítala aj ja. Dobrá knižka!