Manžel mi nič “nedaruje”

Príspevok v téme: Manžel mi nič “nedaruje”
Mnbv

Ahojte. Dva roky žijem v manželstve, z kt pochádzajú 2 deti(ročná a 2mesacna). Žijeme v manželovom dome, kt nadobudol pred manželstvom. Chcela som sa aj pred manželstvom prispieť k nadobudnutia a zveľadeniu, ale nemal záujem. Momentálne som na materskej a muž všetko platí. Na dom sa platí úver, chcela som aby aj mna dal na LV, ale len sľuby..Všetky peniaze si odkladá a k ničomu nemám prístup a iba má kontroluje koľko mam ja na úcte. Chcela som dispozične právo k sporeniu, kt založil počas manželstva a povedal že si nezasluzim. Keď mame konflikty tak mi hovorí, že všetko on platí a ja tu nie som doma, iba deti. Dospelo to až tam, že mi hovorí že sa rozvedie. Že nič mi nedá, lebo ja som nič neprispela ( do manželstva som vstúpila už tehotná ) Ale naposledy som súhlasila, tak sa začal vykrúcať. Mojou podmienkou záchrany manželstva je okrem iného aj to, že chcem aby sim mala prístup k peniazom a sporiacemu úctu a aby dal aj mna na list vlastníctva, aj keď len určitý podiel. Myslite sú, že mam na tom trvať? Alebo nepožadoval nič ? Aký máte názor na tuto situáciu a Vy by ste čo urobili ?

Lollka

No takze s nim ostanes, budes sa trapit dalej. Prejdu roky, on bude mat nasetrene aj z tvojich penazi a ty nic a o vsetko ho budes musiet prosit. Ak sa nakoniec budes chciet rozviest nebudes si mat za co ani zaplatit podnajom a on vsetky peniaze prepise na niekoho z rodiny a nedostanes z nich nic.

Mnbv

Nezaoberala som sa týmito vecami, peniaze nám nikdy nechýbali. Pekne sme žili, šťastní z prvej dcéry a potom z druhej. Asi bol veľký tlak na nás a veľa sme sa hádali v poslednom čase a hovorili sme veci, aby sme zranili toho druhého. Po väčšsej hádke boli už reči o peniazoch. A tam sa to vystupňovalo lebo zrazu som pocítila,akú môže mat nadomnou moc, keď.. a že prečo išli jemu tie peniaze na účet..proste som zo brala tak, že je to spoločne. Ale už sme sa dohodli, uznal nakoniec aj on veľa veci..

Lollka

Vsak ona si ani nemoze nic nasetrit lebo vsetky svoje peniaze posiela jemu. Jak chce potom si prenajat byt a z coho zit keby od neho odisla. Nechapem jak sa niekto az tak nemoze mat rad

denisaf

Ked viem akeho mam doma psychopata manzela beriem antikoncepciu a hotovo. Len slovenske zeny sa radsej nechaju nabuchat a potom vyplakavaju .Autorka temy mala pri takom ,,manzelovi,, radsej rozmyslat ako ist co najskor naspat do roboty po prvej materskej aby milostivy nemal nad nou financnu prevahu ked videla ze ju vydiera peniazmi. Nechapem fakt v dnesom svete ako niekto moze byt taky zaostaly. Antikoncepciu lekar nuka na kazdej preventivke gynekologickej a aj tak si tu niekto narobi do nevhodnych podmienok deti hala bala a potom to tu takto dopada. Nic v zlom ale tak to je.

ahjaj

denisaf
za dva roky dve deti. Prvé nebolo plánované, vydávala sa tehotná. Po pôrode boli spolu s manželom, a keď je tá pravdepodobnosť kvôli pôrodu a dojčenia menšia, predsa len došlo k tomu, že náhodou otehotnela. Odkedy otehotnela, po teraz uplynul ďalší rok, takže pred rokom si možno veľa vecí neuvedomovala. A keď je už dieťatko na ceste, väčšina žien si ho nechá, aj keď nebolo plánované.
Počas VŠ mi otehotnela najlepšia kamarátka. Bola vydatá, ale ona išla na VŠ o tri roky neskôr, a mala vážny vzťah, s dieťaťom sa rátalo však až po škole. No nič, narodila sa jej dcérka, a keď som k nej išla, ja už so skončenou školou so 6 týždňovou mojou dcérkou, ona bola štvrtáčka, dcérka jej mala pol roka a ukazuje mi ultrazvukovú fotku.... tak som si myslela, že je to jej dcérka a bolo to druhé dieťa. Tak doštudovala s dvoma deťmi. Obe dojčila, dcérku 7 mesiacov, syna asi rok, deti jej chodia do školy pre mimoriadne nadané deti, ani jedno nebolo plánované.

denisaf

Ked si vedela aky je preco s nim mas druhe dieta? Nikdy neni zena zranitelnejsia ako na materskej.... lebo je zavisla na muzovi.... adria ti tu dobre radi

Lollka

Ja by som na takyto system nikdy nepristupila ze ja mu budem posielat vsetky svoje peniaze a nebudem mat k nim pristup a ked nieco budem potrebovat budem ho musiet doprosovat a cakat ci mi to schvali alebo nie. A este aby mi furt daval pocitit ze je to jeho dom, ja som tam len na to aby som ho upratovala ale inak som bezdomovec a on bude rozhodovat ci tam mozem prespat alebo ma vyhodi na ulicu. Sprava sa k tebe ako otrokar k otrokyni, to preco si toto nechas? Preco mu vsetky svoje peniaze vlastne posielas ked k nim potom nemas pristup? Je to tvoja chyba ze so sebou nechas zametat a nechas sa vyuzivat. A teraz mu chces este davat dalsiu sancu a idete zachranovat vztah. Nemas vobec ziadnu hrdost a zle skoncis.

daniela2

píšeš tu:
"iba má kontroluje koľko mam ja na úcte. "
to znamená, že máš aj vlastný účet? Kam Ti ide materská a tých ďalších 200 eúr? On má prístup k Tvojmu účtu?

a_dr1a

A ešte niečo. Investuj do antikoncepcie. Ste 2r ci ako manželmi a už druhé dieťa. S takýmto tempom budeš čakať čochvíľa tretie dieťa. A do takejto situácie podmienok priviesť na svet ďalšie decko je fakt nezodpovednosť. Takže rieš svoje financie aby si mala svoj príjem + ochranu. S každým jedným dieťaťom si ta väčšmi pripútavá k sebe ekonomický ai a ty budeš mať stále menšie možnosti. Na všetko. A hlavne, ak spolu nazivate ako nazivate