Načo vedieť či planéta Mars má tuhé jadro alebo tekuté ?

Meridian

Nespim len sa mi to nechce omielať dokola a dokola a tomas12345 bude chcieť potvdenie vedeckých štúdii a to ma fakt nebaví.

GOING

Tomas12345
skúsim začať ja ako v škole od konca abecedy lebo Meridian asi spí.

1. Zemský magnetizmus (písal som o ňom asi 11 príspevkov nazad)
2. Mesiac, napr. jeho vplyv na pohyb tekutín

Tomas12345

Bohatier :

Ok, vymenuj mi tie podmienky ktoré su podla teba na Zemi specificke. Respektive vymenuj podmienky ktore su nutne pre vznik života na takej báze akej poznáme tu na Zemi.

Meridian

Život nevznikol náhodou .Kto chápe hermetizmus tomu netreba vysvetlovať.
V dome môjho otca je mnoho príbytkov povedal ježiš.
Kedže boh je v celom vesmíre tak vo vesmíre je mnoho bríbytkov a ich forma môže byť rôzna.

Bohatier

Tomas12345, Meridian to mozno myslel tak ze tie specificke pomienky ktore mame na nasej planete uz proste nikde inde v celkom vesmire neekzistuju a takto vlastne nikdy to nebude podobne ako to je na nasej planete. Takto nejak chapem tu jeho vetu ja (Nikde vo vesmíre nieje život ako na zemi možný). Nepise sa tam ze zivot inde nieje. Uz si len zober ze nasa planeta ma specificke frekvencie ako pisal napr. "Going" bez ktorych by sme inde neprezili. A uz len z takejto malej anomalie moze byt nas zivot specificky vzacny a mozno uz nikde rovnaky.

Tomas12345

Bohatier :

Prečo by inde vo vesmíre mali byť inakšie podmienky ? Vedci práveže sú za to, že fyzikálne podmienky v celom našom vesmíre sú rovnaké.

GOING

Jasné. Vedci hľadajú náhradu aj za našu planétu Zem a skoro za všetko. Lenže existujú aj vesmírne väzby, ktoré ľudia/vedci nevedia definovať napr. zhmotniť ich pomocou fyzikálnych veličín, ktoré sa intenzívnejšie prejavia ak sa napr. bude veda povyšovať nad vesmír a tým narúšať aj harmóniu vesmíru.

Verím, že aj medzi vedcami v Amerike je medzinárodné obsadenie a vnímajú tieto veci a preto cesta/sonda na Mesiac bola projektovo presmerovaná na Mars na ktorom pristála v mesiaci November 2018.

Mesiac je pre planétu Zem "dôležitejší" ako Mars, pre jeho gravitačné pôsobenie na planétu Zem. Preto do Mesiaca netreba zasahovať lebo je pre život na Zemi existenčne dôležitý.

S_J

Tieto projekty su nesmierne drahe. To ano. Ale bolo by lepsie peniaze z tychto projektov rozhodit ludom (napr.) a nerobit ich?Ci uz tieto projekty budu alebo nebudu mat nejaky prakticky efekt su uzasne dolezite.Len tak.Aby sa mohli niektori ludia tymito temami zaoberat, lebo sa mi zda, ze prakticky najcitanejsia literatura napr. u nas su reklamne letaky a podobna odborna literatura.Aky Huawei prave prichadza na trh,ktora riasenka je ultrasuper.
Koniecsveta napisal, ze Namiesto toho aby sa ludia snazili zachranit nasu zem, zivotne prostredie sa usiluju o to aby sa odtialto dalo ujst na inu planetu. No jasne ved ludia su mudri, vedia,ze keby sa snazili zachranit nasu zem, tak sa z nich fakticky stavaju DonQuijote de la Mancha ktory bojuje s veternymi mlynmi.Ludia chcu mat stale viac a viac-nielen penazi, jedla, tovaru, ale aj casu pre seba a svoje zabavky. nebudu plytvat casom na akcie, ktore su dopredu odsudene na neuspech. Ludia su mudri.Okrem toho tato civilizacia bud prezije alebo sa sama znici, ziadne stahovanie nebude (podla mna).
Bohatier napisal, ze:Podla mna ak sa raz ludia prestanu vzdelavat a hladat odpovede tak nastane koniec nasej civilizacie. :)Tiez si to myslim.Lenze pokial budu existovat ludia ktori robia a zaoberaju sa takymito projektami, inymi slovami ak bude existovat aspon zopar takych co sa vzdelavaju, tak sa bude vzdelavat cela civilizacia..:)))
Niektori dokonca aj proti svojej vôli, staci ze si prisadnu ku vzdelanemu a za par dni budu vzdelanejsi ako on - :))) Bez namahy, bez prace..Nezmysel? Asi nie, iba velmi strucne napisana myslienka. Kolko je takych ktori maju bytostny odpor k nejakemu vzdelavaniu a kolko je takych ktori maju skutocne vzdelanie adekvatne tejto dobe a svojmu vzdelaniu dokonca aj rozumeju...?

Bohatier

Podla mna ak sa raz ludia prestanu vzdelavat a hladat odpovede tak nastane koniec nasej civilizacie. :)

Tomas12345, nechcem zanho odpovedat ale si myslim ze to neni mozne pre dane pomienky ktore su na nasej planete. Ale zivot tam niekde urcite je.