Samovrazda rodica

Príspevok v téme: Samovrazda rodica
Precoooo

Poculi ste niekedy o pripade kde rodic spachal samovrazdu, lebo dieta sa osamostatnilo? Nie v zmysle opustilo rodicov, ktori medzi sebou mimochodom mali pekny vztah, ale vysostne preto, ze si dospele(!) 30r dieta dovolilo ist zarobit do zahranicia a planovat stavbu domu 10 km od rodicov. Poculi ste uz nieco take? Je to pribeh z mojho okolia a ten clovek teraz sam chce spachat samovrazdu, uplne mu a jeho zene vlastny rodic znicil zivot. Az je mi z toho zle. Chcel by som im pomoct a neviem ako. Psycholog, psychiater?

Precoooo

Nie su v zahranici, vratili sa na sk, kedze mama ostala v dome sama a k druhemu synovi ist nechce byvat. Chceli by odist, ale nemozu. Jednoducho uplne zniceny zivot, poznam tu rodinu velmi dobre, cele roky im tam pomahali, aby rodicia mali vsetko zabezpecene a pekne ked odidu a tohoto sa dozili. Asi az ked sa skantri aj ten syn a jeho zena, budu vsetci spokojni a to je dost mozne ked im budu branit v zivote. Tam by bolo treba vsetkym terapiu. Omen, dakujem za radu

aliara

No ak mas moznost a ten dotycny uz je v zahranici tak by som sa asi ponukla, ze by som chodila pravidelne dotycneho kontrolovat a porozpravala by som sa aj s druhym rodicom ci by nebolo fajn aby sa s nim porozpraval a navrhol nejaku odbornu pomoc

Omen

Rodič samovrah nezvládal svoj život, mal v duši chaos, zavesil sa na svoje dospelé dieťa, neprepustil ho, nenechal ho žiť jeho vlastný život, a tým narobil neporiadok aj v jeho duši.
Celé zlé! Všetku svoju zodpovednosť aj záťaž preniesol na jeho plecia. Podotýkam, že oslabených. A smrťou to neskončí. Jeho úlohou je očista duší. Prijať, pochopiť, odpustiť a pustiť. Žiadna samovražda to nevyrieši. Tá nikdy NIČ nevyriešila!
Potrebuje fundovaného terapeuta s citlivým prístupom, ktorý mu vysvetlí, čo sa vlastne stalo, prečo sa to stalo, ako to môže zastaviť... Psychiater nie, psychológ môže byť, etikoterapeut je v tomto prípade najvhodnejší.
Držím palce!

Precoooo

Toto nie je ziadna fake tema, toto je realita, ktora sa len tazko da pochopit, ked clovek v zivote nic take nepocul, ani o tom nechyroval. Toto sa stane mozno 1% ludi na celom svete.

Pag

Tento celý svet je smutný, lebo sa stále na niečo fixujeme, až príliš. Ja si neviem predstaviť, že by som kvôli svojmu synovi, tomu drzému sprosťákovi spáchal samovraždu. Inak, asik fake tema. Niekedy psychológia zlyháva, tituly nie sú všetko. Fuck it all.

cloo

Ja mám za pár mesiacov 50 rokov a keď príde na tému moje osamostatnenie sa, moje bývanie, mama povie, že si nevie predstaviť, že nebudem bývať s ňou. Ale taktiež povie, že ak to tak ja budem chcieť, môžem ísť do vlastného. Je pre ňu dôležité, aby som bol ja šťastný...

Dotyčná zrejme nebola v poriadku. Len toľko k téme.

Matyo

Nie, nepočul som o tom, ale počul som o prípadoch kedy sa matka snažila rozbiť vzťah svojho syna s jeho partnerkou, lebo nechcela, aby ju opustil a žil samostatne mimo nej. Oba prípady nie sú dobré a svedčia o patologickom vzťahu rodiča (väčšinou matky) k svojmu už dospelému dieťaťu (väčšinou synovi). Chyba je na strane rodiča, ktorý má strach zo samoty a syndrómu prázdneho hniezda. Od rodiča je takéto správanie veľmi sebecké a nezrelé, hoci sa tu bavíme už o ľuďoch pravdepodobne nad 50 rokov, bohužiaľ nie u každého rozum prichádza vekom. Mladý pár, ktorý spomínaš má jedinú možnosť a to nepodľahnúť tlaku rodičov a zariadiť si samostatné bývanie bez ohľadu na ich názor. Predpokladám, že sa jedná o dospelé deti, takže majú možnosť slobodného rozhodnutia. Vyhrážky so samovraždou budú iba lacný trik ako deti vydierať, bohužiaľ aj takýto nezrelý a hlúpy jedinci žijú medzi nami...