Samovrazda rodica

Príspevok v téme: Samovrazda rodica
Precoooo

Poculi ste niekedy o pripade kde rodic spachal samovrazdu, lebo dieta sa osamostatnilo? Nie v zmysle opustilo rodicov, ktori medzi sebou mimochodom mali pekny vztah, ale vysostne preto, ze si dospele(!) 30r dieta dovolilo ist zarobit do zahranicia a planovat stavbu domu 10 km od rodicov. Poculi ste uz nieco take? Je to pribeh z mojho okolia a ten clovek teraz sam chce spachat samovrazdu, uplne mu a jeho zene vlastny rodic znicil zivot. Az je mi z toho zle. Chcel by som im pomoct a neviem ako. Psycholog, psychiater?

Tomas12345

Aliss :

( Ale ak to vyzaduje len rodic, vytvara natlak na dospele dieta, ktore chce vlastnu rodinu, vlastny zivot a osamostatnit sa(

Aj rodiia maju svoju tužby, tiež možu chciet napríklad to aby s nimi dieta bývalo. Je to teda jednu ku jednej. Na jednej strane aj rodičia maju svoje tužby a na druhej strane i dieta ma svoje tužby. Prečo sa ty ale zda nesplnenie tužieb dietata za nespravodlive, pričom nesplnenie tužieb rodičia sa ty za nespravodlive už nezdá ? Je snad rodič menejcennejší než dieta ?

( vtedy je to hnusne zasahovanie do slobody jednotlivca.(

Vsak ale rodič svoje dieta predsa nebude mat na obojku doma. Dieta sa može s oženiť s kým chce, može si chodiť kam chce, jedine čo bude mat povinnost bude starať sa o svojho rodiča v prípade potreby ak o to rodič požiada, a prípadne i bývanie pod jednou strechou, alebo si syn/dcera nastahuju rodicov k sebe do novo manzelskeho domu.

100% sloboda pokial si si nevšimol nikdy nefungovala a ani v sucasnosti nefunguje.

A ked už tu chceš kázať o slobode tak si zájdi za farmármi a povedz im nech pustia zvieratá z klietok a dajú im možnosť odíst samé do prírody. Ak tak nespravia tak bránia slobode zvierat. Toto ty uz nevadí ?

(Odporne vyhrazky zo strany rodicov, ktore ako vidis, mozu skoncit aj takto...(

No vsak v tomto suhlasim, ze tie samovrazedne výhrazky naozaj neboli vhodne.

(vid hlavny prispevok. Ako citam, ty byvas s matkou. Aj tvoja zena s vami byva? Aj vase deti? (

O mojom sukromnom živote tebe hovoriť nebudem.

Aliss

Tomas, ak ide o nieco, co chce rodic a aj samotne dieta, pre mna za mna nech sa aj spolu kupu v jednej vani spolu. To je rozhodnutie ich vsetkych. Ale ak to vyzaduje len rodic, vytvara natlak na dospele dieta, ktore chce vlastnu rodinu, vlastny zivot a osamostatnit sa, vtedy je to hnusne zasahovanie do slobody jednotlivca. Odporne vyhrazky zo strany rodicov, ktore ako vidis, mozu skoncit aj takto...vid hlavny prispevok. Ako citam, ty byvas s matkou. Aj tvoja zena s vami byva? Aj vase deti?

Tomas12345

Aliss :

Neviem o akom neuveritelnom obmedzovaní slobody tu hovoríš, ked jedine čo sa od dietata rodiča požaduje je to, aby s ním on a poprípade i jeho rodina žila pod jednou strechou.

V porovnaní s pôrodom a výchovou dietaťa je to len minimálna satisfakcia.

V Turecku napríklad bežne takto rodiny žijú.

Viki2-22

Takto by sa žiadny rodič nemal zachovať. Každý jeden človek, ktorý je už dospelý má právo sa osamostatniť a žiť svoj vlastný život!

Viki2-22

Takto by sa žiadny rodič nemal zachovať. Každý jeden človek, ktorý je už dospelý má právo sa osamostatniť a žiť svoj vlastný život!

filipa

Tomáš, to, že ty bývaš s rodičmi v dospelom veku, je tvoj problém a tvoja vec, ale vnucovať to iným ľuďom a odsudzovať ich za to, že tak taktiež nežijú, je choré.

Aliss

Tomas, zvycajne sa nevyjadrujem k druhym, ale teraz mi to neda. Neviem odkial prameni tvoj nezdravy vztah k rodicom a zjavne aj rodicov smerom k tebe. Mat uctu k matke a otcovi, respektovat ich a doopatrovat na stare kolena, to je jedna vec. S tou suhlasim. Avsak nesuhlasim aby rodicia mladym ludom kladli podmienky, ze ako daleko maju od nich byvat a ze ked si to ziadaju, maju zdielat spolocny dom. To kde si videl cosi take aby fungovalo? Tym sa vyjadruje respekt voci rodicom? :D A 10 km byvat od rodicov je vela? Ja byvam 1670 km od rodicov, cuduj sa svete, sme s tym vsetci v pohode. Za to, ze ti niekto dal zivot, vychovaval ta, zivil, to mu nedava pravo rozhodovat o tvojom zivote a fungovani. Opakujem, nema to nic spolocne s respektom voci rodine. Tvoja matka ti sice dala zivot, avsak nema pravo o tvojom zivote rozhodovat, klast ti podmienky, nedovolit sa rozhodovat atd. Ak mas skutocne tieto nazory, co tu vypisujes a u vas doma to funguje tak, ze sa riadis matkou, pochybujem, ze si zenaty a mas vlastnu rodinu. Kazda jedna by ta za toto poslala do haja. To, co tu pises, je nezdrave a nie je to v poriadku.

Tomas12345

MojNazorJe :

Ano bolo to jej rozhodnutie, avšak tebe určite nevadí to že ťa porodila na svet a môžeš žiť život. Neviem čo si sa akože touto vetou snažila povedať, azda to, že kebyže si máš vybrať, tak by si nechcela aby ťa tvoja mama vôbec porodila ?

To že ťa porodila to ty nevadí (predpokladám), ale kebyže sa máš o nu starať a zostať s nou bývať pod jednou strechou tak to by ty už vadilo. Nie je to trochu vypočítavé ?