Samovrazda rodica

Príspevok v téme: Samovrazda rodica
Precoooo

Poculi ste niekedy o pripade kde rodic spachal samovrazdu, lebo dieta sa osamostatnilo? Nie v zmysle opustilo rodicov, ktori medzi sebou mimochodom mali pekny vztah, ale vysostne preto, ze si dospele(!) 30r dieta dovolilo ist zarobit do zahranicia a planovat stavbu domu 10 km od rodicov. Poculi ste uz nieco take? Je to pribeh z mojho okolia a ten clovek teraz sam chce spachat samovrazdu, uplne mu a jeho zene vlastny rodic znicil zivot. Az je mi z toho zle. Chcel by som im pomoct a neviem ako. Psycholog, psychiater?

MojNazorJe

To,ze sa ma moja mama rozhodla mat bolo jej rozhodnutie,nie moje.A myslim,ze nejake deti sa vzdy budu rodit,o to nemaj strach,sexuálny pud je v ludoch zakodovany,v niekom slabsi,v niekom silnejsi a takisto aj materinske pudy vzdy budu,zeny su tak povacsine nastavene.ak nie v ranej dospelosti,tak po tridsiatke sa nejake najdu.ide o to,ze kazdy ma moznost volby zvolit si ako zivot prežije(az na svoje zdravotne limity).

Anyone

Su 3 druhy rodicov. Prvi si spravia dieta z lasky, pre radost, podporuju ho v jeho snoch, cieloch, su nan hrde, nech ide kamkolvek na svete a nech robi cokolvek, ak ho to naplna a tesi (v ramci slusnosti samozrejme) a osamostatnenie v urcitom veku, vacsinou po skonceni skoly beru ako samozrejmost a prirodzeny zivotny vyvoj. Potom su druhi, ktori si spravia dieta na to, aby sa o nich staralo, bolo im zaviazane, vycitaju mu, co vsetko mu obetovali, dali, drzia ho pri sebe, manipuluju a nicia mu tym zivot (ak dieta samotne s tym nie je stotoznene - to je iny pripad - taki potom ale nasledne nicia zivoty svojim partnerom, hovoria tomu zacarovane kruhy) Treti spravia dieta, tyraju ho, pripadne odkopnu a nestaraju sa. Viac rozvadzat netreba. Ktory model je zdravy a spravny? Nech si kazdy odpovie sam.

Tomas12345

Buna :

Je pozoruhodne že vyvodzuješ nejaké dôsledky a prezentuješ ich ako neomylnú pravdu len na základe toho že sa moja mama liečila na psychiatrii v dôsledku pretrvavajucich uzkosti. Naozaj neviem čo to má čo spoločného s touto témou.

(Nemá právo žiadny rodic vyžadovať od svojho dieťaťa aby s nimi býval !je uplne normálne , prirodzené , ze deti si zakladaju svoje rodiny a bývajú samostatne . )

Kebyže sá ma svet riadiť len podla toho na čo má niekto právo a čo niekomu vyhovuje, tak by svet sám o sebe prestal existovať. Aj tvoja mama mala právo neotehotnieť a neísť na pôrod. Mala tiež plné právo ta napríklad umiestniť do sirotinca. Rovnako tak by bolo prirodzené i to keby jednoducho žiadne dieťa nikdy nemala. Napriek tomu ale si tvoja mama pre teba dosť vytrpela, porodila ťa, a pri pôrode riskovala i svoje zdravie a život, pričom to nemusela spraviť, nebola to jej povinnosť.

Tu aspon dobre vidno to že kebyže sú mamy rovnaké ako ty, že by sa nedokázala obetovať (pôrod a výchova dietata) tak by svet sám o sebe zachvilu prestal existovať. Tvoja mama sa obetovala dosť, preto je pochopitelne že sa očakáva že dieta túto obetu rodiča niekedy splatí. To že s ním zostane bývať hoci aj po celý svoj život (ak si to rodič želá je naozaj len velmi malá dan za to, čo vsetko prenho rodič spravil.

Tomas12345

MojNazorJe :

Ok ty máš na to svoj názor, ja mám názor iný. Kazdopádne len k tomu dodám to že ani tvojej mamy nebola povinnosť to aby ta odrodila, a predsa tak spravila i napriek možným komplikáciam a náročnosti. Kebyže si tvoja mame povie to čo si hovoríš ty že v podstate deti sa nemusia obetovať pre svoje deti, tak by sa tu ani deti nerodili.

Tomas12345

divne :

(A na co maju deti byvat pri rodicoch ak su zdravi a nepotrebuju starostlivost? Na co maju obetovat svoje vlastne sny a tuzby, cely svoj zivot pre niekoho rozmar? )

To či rodičia deti potrebuju si už určia sami rodičia. Nemusí ísť vždy len o zdravotnu starostlivosť, ale napríklad i o psychickú starostlivosť.

Pre niekoho rozmar ? Hovoríš predsa o ich rodicoch ktorí im dali život. Matka dietaťa sa dokonca rozhodla pre vyčerpávajúci pôrod pri ktorom sa mohlo stať hocičo, napríklad i trvalé zdravotné následky, či i dačo horšie. Keby boli matky rovnako egoisticke ako ich deti, že by nevedeli pre svoje deti niečo obetovať, tak by ani ich deti neboli na svete.

Buna

Tiez som si myslela ze tam nieco bude .Lebo to nie je normalne zmyslanie dospeleho človeka .Zelam veľa sily Tomasovi , nemôže za to ze tak uvažuje .No ak by si chcel niekedy založiť rodinu , bolo by dobre keby si prehodnotil celú situáciu a polavil zo svojho tvrdošijneho presviedcania že deti maju ostať navzdy zo svojimi rodičmi .S takýmto nazorom pochybujem ze si najdes niekedy ženu .Mysli na to , ze maminka sa raz pominie a ty ostanes potom sam .Rodicom ved môžeš pomáhať aj ked s nimi nebyvas v jednej domacnosti .
Nemá právo žiadny rodic vyžadovať od svojho dieťaťa aby s nimi býval !je uplne normálne , prirodzené , ze deti si zakladaju svoje rodiny a bývajú samostatne .

MojNazorJe

Nahodne som si prečítala,ze tvoja mama bola na psychiatrii.Z okolia viem,ze deti,ktorych rodicia mali alebo maju psychicke problemy maju sklony byt k nim prehnane starostlivi.Skodi to ale ostatnym vzťahom s ludmi,lebo taketo deti sa k rodicom mozu silno priputat a znemoznit si tak sancu na trvalý vztah.Musia si preto vytycit hranice.Pomahat,ale nenechat sa tahat takymto rodicom psychicky dolu.Ak si hranice nevytycia cim skor,tak si podvedome zvyknu na taku situaciu a sami dostanu psychicke problemy a vytvoria si az chorobne psychicky zavisly vztah k rodicom.V kombinacii syn a matka to je o to horsie,lebo sa hovori,ze "matka je prvou zenou v zivote muza" a ma na muza minimalne podvedome obrovsky vplyv.

MojNazorJe

Tomas,zjavne si nepochopil,co som svojim prispevkom chcela povedať.Uz teraz mi je luto tvojho potomstva.A mam silne pochybnosti,ci s takymto zmyslanim budeš mat vobec zenu.Ked aj tak ver mi,ze po case isto budu konflikty.Osamostatnit sa v dospelosti je normálne a ako uz tu bolo povedane rodicom mozes pomahat aj tak.Je mi ta luto.Muz a takto zmyslat,hanba.To je este chlapec,nie muz.

divne

A na co maju deti byvat pri rodicoch ak su zdravi a nepotrebuju starostlivost? Na co maju obetovat svoje vlastne sny a tuzby, cely svoj zivot pre niekoho rozmar?