Samovrazda rodica

Príspevok v téme: Samovrazda rodica
Precoooo

Poculi ste niekedy o pripade kde rodic spachal samovrazdu, lebo dieta sa osamostatnilo? Nie v zmysle opustilo rodicov, ktori medzi sebou mimochodom mali pekny vztah, ale vysostne preto, ze si dospele(!) 30r dieta dovolilo ist zarobit do zahranicia a planovat stavbu domu 10 km od rodicov. Poculi ste uz nieco take? Je to pribeh z mojho okolia a ten clovek teraz sam chce spachat samovrazdu, uplne mu a jeho zene vlastny rodic znicil zivot. Az je mi z toho zle. Chcel by som im pomoct a neviem ako. Psycholog, psychiater?

Tomas12345

Buna :

Nebolo by na tom čudného nič. Rodičia by splodili dieta, pričom dieťa by malo byť povinné (bol by to zákon) svojim rodicom po celý svoj pozemský život pomáhať a v prípade že si to budú rodičia želať tak i s nimi bývať, alebo bývať velmi blízko nich ( max. možnú vzdialenosť by určili rodičia).

Rovnako tak by to ale platilo i kebyže manželia budú mať dieťa. Dieťa následne ak vyrastie (a rodičia zostarnú) sa bude povinne musieť starať o svojich rodicov. A takto by to islo z generácie na generáciu.

Uz by neexistovalo to, že nejake dieta sa o svojho rodica odmieta starať, alebo svojho rodiča pošle do ústavu, alebo so svojim rodicom preruší vsetky kontakty. Kazdopádne výhodne by to bolo i pre to dieta, lebo zas jeho dieťa sa bude potom onho starať.

Tomas12345

Matyo :

(rodičom sa dá pomáhať aj bez toho, aby si smradil u nich doma. Rodičia vo vyššom veku potrebujú viac kľudu a nie sa ešte starať o dospelé decko, vyvárať mu, prať smradľavé fusekle a obsraté trenky. )

Prečítaj si ešte raz čo som napísal. Písal som o tom že deti by boli s rodičmi jedine vtedy ak by si to ich rodičia želali, a nie naopak.

(Navyše časom sa vzťahy môžu dosť výrazne pokaziť a dôjde k hádkam, urážkam, ba dokonca aj k bitkám medzi rodičom a dospelým dieťaťom. Toto nie sú výmysly, ale každodenné príbehy ľudí, ktorí neboli schopní zodvihnúť kotvy a odísť z rodičovského domu... )

Skús si spočítať kolko rozchodov manzelstiev v súčasnosti existuje. Je to okolo 50%, a to manželia bývajú sami bez rodičov. Podla tvojej teorie by potom manzelia ani nemohli žiť sami, pretože rozvodovosť je naozaj velmi vysoká (50%).

Aliss

Omen, autor temy mi potvrdil, ze mam pravdu. Ze ide len o domienku v rodine. A teda nemusi byt skutocna. A co je najhorsie, kvoli domienke sa chce zabit dalsi clovek. Takze ano, zalezi na tom. A stojim si za tym, ze toto iste im povie aj psycholog. Nebrat na seba vinu za niekoho rozhodnutie. Prijat, co sa stalo, pochopit, ze pan musel mat psychicke problemy, ktore by sa boli casom prejavili aj bez stahovania sa syna...

Buna

Ak sa dá , najlepšie je ak rodičia a ich dospelé deti žijú zvlášť , každý vo svojom , to je úplne jasné každému .Čudujem sa Tomasovym zvláštnym názorom na bývanie spolu s rodicmi .

Omen

Milá Aliss, tak ako sa ty "domnievaš", takisto sa môžu "domnievať" aj príbuzní. To, čo ich trápi, nie sú žiadne domnienky, ale "výčitky svedomia"! Aj takí ľudia žijú medzi nami...

List na rozlúčku ako dôkaz?
Ten poslúži ako jeden z dôkazov, aby bolo zastavené trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.
Týmto ľuďom to ale nepomôže! Oni ho nepotrebujú! To, čo potrebujú, je vedieť pravdu, ale tú si mŕtvy zobral do hrobu. Ak ju vôbec poznal on sám. Ak nekonal skratovo. Pritom NEMUSEL vysielať žiadne signály, nemusel trpieť žiadnou psychickou chorobou, ani poruchou.

Oni potrebujú prijať tú skutočnosť, vysvetliť, pochopiť, odpustiť jemu, sebe a pustiť. Tu by som odporučila aj rozhovor s duchovným, ak sú veriaci. Ak chcú, môžu sa dozvedieť aj viac.

ewvinka

podla mna by sa rodic nemal upnut tak na svoje dieta. ako chapem, ze pre kazdeho rodica je odchod jeho dietata tazky, ale jednoducho sa s tym treba zmierit..

Matyo

Tomas12345: rodičom sa dá pomáhať aj bez toho, aby si smradil u nich doma. Rodičia vo vyššom veku potrebujú viac kľudu a nie sa ešte starať o dospelé decko, vyvárať mu, prať smradľavé fusekle a obsraté trenky. Navyše časom sa vzťahy môžu dosť výrazne pokaziť a dôjde k hádkam, urážkam, ba dokonca aj k bitkám medzi rodičom a dospelým dieťaťom. Toto nie sú výmysly, ale každodenné príbehy ľudí, ktorí neboli schopní zodvihnúť kotvy a odísť z rodičovského domu...

Ovecky

Bez urazky, s plnou vaznostou a uplne seriozne ti Tomas odporucam navstevu psychologa. Ak raz nechces znicit vlastne deti, urob to pre ich dobro a svoje vlastne tiez.