Poculi ste niekedy o pripade kde rodic spachal samovrazdu, lebo dieta sa osamostatnilo? Nie v zmysle opustilo rodicov, ktori medzi sebou mimochodom mali pekny vztah, ale vysostne preto, ze si dospele(!) 30r dieta dovolilo ist zarobit do zahranicia a planovat stavbu domu 10 km od rodicov. Poculi ste uz nieco take? Je to pribeh z mojho okolia a ten clovek teraz sam chce spachat samovrazdu, uplne mu a jeho zene vlastny rodic znicil zivot. Az je mi z toho zle. Chcel by som im pomoct a neviem ako. Psycholog, psychiater?
Samovrazda rodica
MojNazorJe :
(Takze dieta nemoze vobec za to,ze sa rodicia takto rozhodli,nikto sa s nim pred pocatim o tom nebavil tak preco by si aj ono nemohlo urobit po svojom? )
Ocividne to dietatu nevadilo že ho rodicia priviedli na svet, ked stále žije na svete. Priviesť na svet a vychovať to áno, ale bývať už s rodicmi a aspon v niečom im málinko vyhovieť tak to už nie. Nie je to podla teba egoisticky prístup ?
(Jasne,respekt voci rodicom ok,ale zavislost dospeleho dietata od rodicov?)
Ak si to rodicia velmi zelajú, tak nevidím dôvod prečo by tak dieta nemalo spravit. Skús si nejaké dieťa vychovať alebo odrodiť, starať sa onho a potom ked od dietata budeš chcieť malú láskavosť tak sa na teba vykašle. Ked si ho vychovaval a krmil vtedy si mu bol dobrý, ale ked už ma s tebou zostat pod jednou strechou tak už vtedy si mu zbytocny.
*ze vdaka
A to zena vdaka rodicom su na svete je sice pekne,ale samotne deti o tom nerozhodli,ze sa narodia.Bolo to rozhodnutie rodicov,mozes si tam pliesť Boha,ale ludia sa rodia po pohlavnom styku a rodicia rozhodli o pravdepodobnosti ci sa dieta ma moznost narodit. Takze dieta nemoze vobec za to,ze sa rodicia takto rozhodli,nikto sa s nim pred pocatim o tom nebavil tak preco by si aj ono nemohlo urobit po svojom?Jasne,respekt voci rodicom ok,ale zavislost dospeleho dietata od rodicov?Hlupe.
Tomas,skusal si zit so zenou pod jednou strechou s jej alebo tvojimi rodicmi?Nie.Takze tvoje prispevky k tejto oblasti su irelevantne.Prv zacni prakticky zit a neteoretizuj o veciach,co nemas odzite.
wtf :
(A ty skade vies, ze ked s nimi nebyvaju, ze im nezasahuju do zivota tak, ze maju zvady? )
Zopár % možno áno, ale vo väčšine prípadov rozvodov s tým nemaju rodicia naozaj nič spoločného. A ak aj niekedy majú tak poväčšine len v malej miere a skutocny dôvod je skôr niekde v niecom inom (nevery, atd).
Takto, nepoznam ziadnych mladych, ktori takto ziju a ziadnych mladych, ktori by takto zit chceli. Takze lutujem tvoje deti uz teraz, ak im budes taketo veci vystrajat. Psychicke vydieranie a manipulacia hranim na city by mali byt trestny cin. Pekny vecer
A ty skade vies, ze ked s nimi nebyvaju, ze im nezasahuju do zivota tak, ze maju zvady? Spamujeme tu temu, ktora mala byt uplne o niecom inom, ale nevadi.
wtf :
A co je na tom ? Cestovat raz do roka urcitu vzdialenost, ktorá je v rámci republiky maximálne niekolko stoviek kilometrov naozaj nie je nič neprestavitelne.
Deti si na každoročný cyklus zmeny dvoch prostredí zvyknú. Nemôžeš ich zas až tak velmi rozmaznávať. Postarané predsa o nich bude dobre. Rodičia oboch strán sa o to už postaraju.
wtf :
Nemusí to byť vždy tak že žena má prist bývat k muzovým rodicom, jednoducho bude to záležať aj od dohody rodičov ženícha a nevesty.
Ak rodicia ženícha nebudu vyžadovat spolocnost, ale rodicia nevesty spolocnost vyžadovať budú, tak sa ženích nastahuje k rodicom nevesty.
Ale mladomanželia sa nemusia nastahovať vzdy k rodicom. Kludne to môže byť i tak, že mladomanželia si niekde postavia dom, a do toho domu si nasťahujú rodičov. Vsetko to bude závisiet od dohody medzi nimi.
( odporucam na navstevu modrykonik.sk tych nespocetne vela x tem o kraaasnom spolnazivani pod jednou strechou takychto rodiniek, same zvady a hnusne intrigy, ukazkove manzelstva a vztahy! Zaujimave, ze chlap ma velky problem, ked ma prist byvat k svokrovcom, zaujimave... Nemam slov )
Píšeš ako keby hádky a intrigy neboli i v bývaní mladomanzelov bez prítomnosti rodičov. Podla tvojej teorie by potom ani muž a žena nemohli bývať sami, pretože vieš kolko je v sucasnosti rozvodov (50%) ? A to mladomanzelia ani nebývaju s rodicmi.