Sú na Slovensku child-free ženy?

Príspevok v téme: Sú na Slovensku child-free ženy?
Muro007

Je vôbec možné nájsť partnerku čo netúži po deťoch? Za posledné roky všetko skroskotalo na téme deti,rodina a spoločná budúcnosť. Mne to príde ako keby všetci žili podľa nejakej šablóny. Svadba, dieťa, hypo a potom nič ...
Zrejme budem musieť ostať sám pretože po deťoch netúžim. Chcem cestovať a užívať si život a nie starat sa o deti, ktoré nechcem a nemám k nim vzťah.
Preto sa pýtam to naozaj všetky túžite po deťoch a založení si rodiny? Čo vás k tomu ťahá? A tie ktoré deti nechcete tiež sa stretávate s tým že je problém nájsť partnera s rovnakou víziou budúcnosti?

skvelyzivot

tichimnich - Dúfam, že ty máš tých deciek aspoň 10, aby si všetkým dokázal, že nie si "sebecký" a "egoistický".
Ja som nikdy žiadne detiská nechcela, ani keď som mala 15, ani v 25ke, a rovnako ich nechcem ani teraz keď mám 39 rokov. A je mi úplne jedno, čo si kto o tom myslí. Ja mám skvelý život a to je hlavné :) Po práci pekne pokoj, robím si ČO CHCEM, môžem si kupovať čo chcem - peňazí mám dostatok keďže ich môžem míňať len na seba, samozrejme vlastný bytík v Bratislave, cez víkend výlety, venujem sa svojim záľubám, takže do práce prídem pekne oddýchnutá a len sa smejem na večne uťahaných a vystresovaných kolegyniach, ktoré nemajú pokoja vlastne nikdy, keďže majú na krku tie svoje otravné uvrieskané decká. Vlastne ich aj ľutujem, že boli také blbé a dali sa dotlačiť spoločnosťou do niečoho, čo možno nikdy nechceli.

Takže autor témy, áno, na Slovensku SÚ aj dámy, ktoré majú dosť rozumu a radšej si pekne žijú svoj život bez deciek, a ja verím, že ich bude čoraz viac !!!

ToTedecka

Matere obťažujú so svojimi deckami okolie. Sú bezohľadné k okoliu.
V reštaurácii sa človek nemôže v takej spoločnosti materí ani poriadne najesť.
No tak sme tu a trpte nás.

Maskafantomaska

Je to nieco podobne ako tie eko matky, ktora vyvali svoje cecky na verejnosti a obtazuje svojimi holymi ceckami vsetkych okolo, co je obnazovanie sa na verejnosti, lebo ona je najdolezitejsia zo vsetkych, lebo je matka, ma dieta, vsetci sa z nej musia pokakat, pustit ju kdekolvek prvu a ona ma pravo svoju mliecnu stanicu vyvalit pred ludmi a nachovat svoje dieta hned a zaraz.Tak nech si tie cecky aspon niecim zakryje, lebo nikoho jej cecky a ani to, ze ma dieta, nezaujimaju.
Prestante uz obtazovat inych svojimi zivotmi, dospejte a zite si svoje zivoty, rieste si svoje problemy v sukromi. Alebo zajdite za odbornikom, ak to nezvladate. Internet nie je na to, aby ste ho zapluvali vlastnymi problemami. Mame tu vystudovanych odbornikov, ktorych ordinacie zivaju prazdnotou, lebo vsak kakala som, napisem to hned na internet, vsetkych to musi zaujimat.

Confess

@takurcite- uplne suhlasim. Napisane v skratke a vystizne. Na modrom koniku som bola raz a naposledy. Mimochodom, deti ani my s priatelom nechceme :) ked su dvaja stastni, treti im netreba

Maskafantomaska

Ale samozrejme, ze nechcete, alebo, ze rumadzgaju. Laska k detom, rodicovstvo je o sebaobetovani, o nezistnej laske, kde davas a necakas nic za to. Opytajte sa svojich rodicov, kolko museli obetovat kvoli vam, aby vas vychovali a pogratulujte im, ze napriek tejto obete z vas vychovali neschopnych ludi, ktori sa kvoli vlastnemu blahu nevedia nicoho vzdat, nic obetovat pre druhych a este to pred svetom obhajuju ako svoje pravo a najvyssi zamer. Svet bude sebeckych a neschopnych ludi vzdy odsudzovat, co sa cudujete? Vy sa zmenit nechcete, ale nutite cely svet, aby sa zmenil a uznal spravnost vasho rozhodnutia.
Takto vam to poviem, je mi jedno ako kto zije. Su ludia, ktori tak ziju, su presvedceni, ze je to spravne, ale vsetci tito ludia maju jednu spolocnu crtu a to sakra tu, ze s tym neobtazuju inych, nevypisuju to na internet, ked s tym niekto nesuhlasi je im to jedno a nemaju potrebu sa bit za to do prs. Koho zaujima, ze vy deti nechcete? Myslite si, ze ste tak doleziti, ze to niekoho musi zaujimat? Nezaujima, lebo ste nepodstatni a ani to, ze deti nechcete a chcete si uzivat.

Monika1984

Muro007/ ja zdielam rovnaky nazor ako ty, mozno je to predoslymi skusenostami s muzmi mozno nie, ale netuzim po manzelskom zivote s detmi

takurcite

heh chodte na modreho kona a tam uvidite ake su zeny stastne prestastne.Kazda druha tema je o nevere,depresiach z matercenia a financne problemy.Kazda druha matka sice najskor pred-pise,ako silno lubi svoje decka ale hned zacne rumazgat,ako si spravila deti,lebo vsak "bol cas" a to sa od nej ocakvalo predsa,a ako teraz zavidi,ked jej nezadana kamoska lozi po svete,vyspi sa do ruzova a s hocikym hocikde,ma zazitky,a nie je viazana na rodinu :D sranda no.
hm...matky su teda asi najstastnejsie evidentne a najmudrejsie,a tie co sa rozhodli zit zivot bez deti (rodina predsa moze byt aj len manzelsky par!!nezabudajte!!) su najhorsie zenske.Zavist je teda riadna svina

subfocus

Absolútny súhlas s Mometik ;-)
To ako keby som ja písala, takže viac nemám čo dodať, iba to, že to je (okrem zdr. dôvodov) vždy naše rozhodnutie, a tie rozhodnutia sú ovplyvnené ako prežitou minulosťou, tak pohľadom do budúcnosti, a už ako sa človek rozhodne, treba jeho názor prijať. Na základe "niečoho" podstatného sa človek rozhodne vždy predsa.

A kto nevie prijať názor iných, to vždy ostáva len jeho problémom.
Sloboda prejavu a akceptovanie aj iných názorov je cesta vnútornej pohody. Nezabúdajme na to :-)