Je vôbec možné nájsť partnerku čo netúži po deťoch? Za posledné roky všetko skroskotalo na téme deti,rodina a spoločná budúcnosť. Mne to príde ako keby všetci žili podľa nejakej šablóny. Svadba, dieťa, hypo a potom nič ...
Zrejme budem musieť ostať sám pretože po deťoch netúžim. Chcem cestovať a užívať si život a nie starat sa o deti, ktoré nechcem a nemám k nim vzťah.
Preto sa pýtam to naozaj všetky túžite po deťoch a založení si rodiny? Čo vás k tomu ťahá? A tie ktoré deti nechcete tiež sa stretávate s tým že je problém nájsť partnera s rovnakou víziou budúcnosti?
Sú na Slovensku child-free ženy?
Lollka a tebe tak trochu nieco neudiera do hlavy?? :D Asi slabe dioptrie na ten tvoj vek cicka, ja nepisem o sebe a o tom, ze "ja" sa porovnavam...hovorim o slovakoch, vsak to vidim v praci - kolegyne, kolegovia, znamy :D :Dkazdy mi uz zacina zavidiet :) Nepocujem niekoho, ze by jasal blazenostou, ze sa ozenil, ma 30r hypo a dve laskave deticky...kazdy sa mi fakt stazuje, uz to distiguovane zacinam aj odpalkovavat tie ich vylevy. A to este vsade same nevery ci hadky :D Nuz nejako si nepochopila podstatu mojho prispevku.
A preco by som mala byt nestastna v 40tke? Za to ze nebudem mat decko?? Ty ma akoze osobne poznas? Kto som? Co som? :D vtipna si ako vcerajsi den :D Ja inym decka neberiem, a to, ze nesuhlasis s mojim nazorom a teda s nazorom zeny, ktora sa dobrovolne ROZHODLA nemat deti (tak ako ta, co sa ROZHODLA dobrovolne tie deti mat) je iba a len tvoj komplex moja ;-*
Justina ale to je predsa len tvoj problem ze sa porovnavas furt s nejakymi susedmi aby oni nemali viac ako ty. Keby si bola vyrovnana tak ti je suma fuk ci ma sused lepsie auto alebo ide na drahsiu dovolenku. Ja nechapem takych ludi ako ty co sa furt s niekym porovnavaju a musia so vsetkymi sutazit. Skutocne stastny a vyrovnany clovek je spokojny s tym co ma a na to co maju nejaki susedia vobec nehladi. A model rodiny uvrestane decka, nasrata zenska a zodraty chlap bol bezny mozno v tvojej rodine ale inak bezny nie je. Kazdy to ma tak ako si to spravi. Ty si mozno teraz pritazliva a zarabas si tym na zivobytie ale o 10 rokov uz pritazliva nebudes a to budes mat este par desiatok rokov zivota pred sebou tak neviem ako si budes zarabat potom.
Napr ja som nikdy nemala vztah k detom, nikdy som ziadne extra nedrzala, nekocikovala, nehrala sa s nimi...ale viem ze raz to dieta budem chciet a budem sa snazit byt dobrou matkou. Ale neda mi to a smejem sa na tych sebeckych argumentoch typu.:ja nechcem decku vymienat plienky, nechcem urevane decko, nechcem minat moje peniaze na decko, chcem cestovat, mat karieru, nechcem byt vytahana, tucna, byt pol zivota v kuchyni, varit, prat...reci typu porod je horor, strasny, bojim sa rodit bla bla...reci typu a co ked budem mat postihnute dieta, co ked z neho vyrastie zly clovek?, co ked bude z neho drogovo zavisly alkoholik? Co ak? . Predstavte si ze by vam rodicia vycitali vasu existenciu. Ze by vam povedali do tvare ze nebudu na vas minat svoje peniaze, ze nebudem ti davat jest, nebudem ti menit plienky? Preco by kazda zena po porode mala byt tucna, vytahana, preco by kazdy porod mal trvat 12 hodin v kaluzi krvi? Preco by sa nemohlo narodit zdrave dieta,m ktore bude v dospelosti uspesne? Preco by kazda domacnost mala vypadat s hypotekou, dlhmi, nedostatkom financii, casu a casu k druhemu partnerovi? Teraz nehovorim o rodicoch ktori vychovu dietata nezvladli, zlyhali..ale AJ o tych druhych ludoch. Ktori ziju stastne zivoty AJ s detmi a neziju ich tak ako si ich takito bezdetni ludia vyumelkuju.
lienka, či nechcem alebo nemôžem je veľký a zásadný rozdiel.
Sú aj také ženy čo deti mať nechcú alebo deti mať nemôžu a nikomu nič vysvetlovať nemusia, nie je to ich povinnosť, aby o svojom rozhodnutí alebo dôvodoch informovali spoločnosť,myslím si ,že je to každého vec z akého dôvodu deti nemá alebo nechce mať.
Som rovnako na tom ako prispevok nizsie podomnou. Od asi 14r viem, ze rodinu nechcem. Mam 33 a dodnes sa to nezmenilo. Som pritom pritazliva a inteligentna zena a je mi srdecne jedno, kto si o tom co mysli ;) Slovensko zije velmi konzervativne a preto nas "nematky" odsudia ihned, ale uz neriesim. Moj zivot, moje rozhodnutia a vobec nelutujem, ked vidim tie nefunkcne rodiny, chlap zodraty, doma sialene decka, a nasrana zenska :D Super idylka teda :) a na krku hyposka a este v lete a v zime pripoziciame, lebo vsak letna dovolenka musi byt a tiez hrba darov pod stromom...predsa nebudem horsi ako sused, no nie? :D Nie, dakujem neprosim, zijem si single, uzivam si zivot so vsetkym co mi ponuka, a to plnymi duskami :) Deti nikdy neboli moj sen a cim som starsia, tym mi tak konzerva na Slovensku vadi cim dalej viacej...ale to sa asi nikdy nezmeni, lebo vsak nemozem byt horsi ako "kamarat/sused" :D
Tiež nechcem deti a viem to už od môjho prvého vážneho vzťahu - vtedy som mala 12 alebo 13. Na strednej mi všetci tĺkli do hlavy, že sa to zmení, nie nezmenilo sa. Už mám veľa rokov, vyše 35 a nič. Ak si to niekto vykladá ako egoizmus, je mi to srdečne jedno, ak si to niekto vyloží tak, že nechcem do tohto sveta priviesť deti, aj to mi je jedno. Môj názor k tomuto je konzistentný nech si hovorí kto chce čo chce.
Takže áno, ženy, ktoré nechcú deti, naozaj existujú, i keď to percento je asi mizivé oproti pôrodom chtivým ženám.
sob rudolf- takže, ak vlastne chcem priateľku ženu vo svojom živote ktorú budem milovať, znamená to, že to robím len zo sebeckosti? V podstate máš pravdu. Predsa každý náš čin je istým spôsobom sebecký. V mojom prípade ... chcem milovať a byť milovaný. A nezáväzný sex? Ak mám partnerku tak sa o nezáväznom sexe baviť nemôžeme alebo sa snáď mýlim?
Taktiež nechápem stále čo je sebecké na tom nemať deti. Osobne ich mať môžem a dokázal by som ich zabezpečiť, ale nevidím dôvod ich mať nakoľko k nim nemám vzťah. Alebo ty si snáď kúpiš motorku ak na nej nejazdíš? Zaobstaráš si psa, ak ku psom nechováš žiadne pocity a sú to pre teba len ďalšie živé bytosti o ktoré sa musíš starať a sú ti v podstate na obtiaž? Ak napríklad kňaz nemá dieťa pokladáš aj to za sebecké, pretože svoj život vedie iným smerom?
Prepáč, ale tvoju filozofiu a odcudzovanie slobodnej vôle človeka a možnosti výberu beriem skôr ako zúfalý výkrik do tmy, ktorým sa snažíš vsugerovať nám, že my sme tí zlí ....
praveze za posledne roky sa to tu tak rozmohlo. uz sa zeny neboja pvoedat, ze nechcu deti, neboja sa toho, ze ich ludia odsudia