Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Sú na Slovensku child-free ženy?

Príspevok v téme: Sú na Slovensku child-free ženy?
Muro007

Je vôbec možné nájsť partnerku čo netúži po deťoch? Za posledné roky všetko skroskotalo na téme deti,rodina a spoločná budúcnosť. Mne to príde ako keby všetci žili podľa nejakej šablóny. Svadba, dieťa, hypo a potom nič ...
Zrejme budem musieť ostať sám pretože po deťoch netúžim. Chcem cestovať a užívať si život a nie starat sa o deti, ktoré nechcem a nemám k nim vzťah.
Preto sa pýtam to naozaj všetky túžite po deťoch a založení si rodiny? Čo vás k tomu ťahá? A tie ktoré deti nechcete tiež sa stretávate s tým že je problém nájsť partnera s rovnakou víziou budúcnosti?

Muro007

Ostávam v nemom úžase, ako sa táto diskusia zvrhla. Vždy som bol v tom, že reakciám o egoizme väčšinou čelia ženy, ale asi som sa mýlil.
sob rudolf- Čo môže byť sebeckejšie ako rozmnožovanie? Rozmnožovanie je základný životný prejav živého organizmu. Cieľom rozmnožovania je prežiť ako druh. Ak túžite po dieťati, je to volanie prírody, nie prejav morálnej nadradenosti. Rozmnožiť sa vie aj kvasinka. Človek môže tvoriť aj iné hodnoty ako sa donekonečna replikovať.

Antisexx

Taktiez nechcem deti a nieje to kvoli tomu ze nemam rada sex. Tolko by som do toho sexu sla keby chcem dieta. A niektori ako Omen zaspali dobu lebo uz nezijeme za cias mojej babky ktora sa vydavala v 20tich a mala 7 deti :D vsetko sa meni ale tí menej inteligentni nepochopia ze vsetci nebudeme rovnaki, ze niektori budu chciet mat deti a niektori proste nebudu chciet.

Lollka

Ludstvo je premnozene takze kludne nemajte deti, nic sa nestane. To, ze biela rasa skor vymiera nevadi, uspesne nas nahradzuju ine ktore uz obsadzuju Europu. Tak to vzdy bolo aj pri roznych zvieratach v minulosti, ze to nezivotaschopne vymrelo a nahradilo ho to zivotaschopne a priebojne. Dnes je stale viac aj takych zien takze partnerku isto nebudes mat problem najst, vsak aj tu kolko ich pise. Zaregistruj sa na nejaku zoznamku a napis to do inzeratu ze deti nechces, urcite sa ti ozve nejedna.

nevydalasomsaaco

ahoj autor temy :) sice som zena ale uplne ta chapem . Tiez uz mam svoj vek a nemam deti a ten tlak spolocnosti a tie pohlady su nieco strasne. Slovensko nevie akceptovat iny nazor nez tu zauzivanu sablonu a kazdy kto nezije stylom dve deti, dom , pes, hypoteka je divny. A tie otazky kolegyn a rodiny a ten tlak je hrozny. Mat deti nieje zaruka ze sa o teba bude mat kto postarat. Kopa ludi co ma deti je na ulici a deti o nich ani nezakopnu. Tak isto v domovoch dochodcov 90% ludi v dd ma deti aspon jedno. Tak tu nepiste ze je to nieco trestuhodne nechciet deti. Je ovela lepsie deti nemat nez sa o ne nevediet postarat a mat ich nasilu.

jajka48

Urcite existuju take zeny len sa tazko hladaju :) ja vo svojom okoli som nezaregistrovala zenu ktora by raz deti mat nechcela. Vsetky chcu. Este ked som bola doma na Slovensku tak kazda moja znama chcela dieta a nespoznala som zenu ktora nechcela. Teraz som v zahranici a tu tiez som zatial nespoznala nikoho kto by neplanoval rodinu. Lenze v zahranici kde sa nachadzam to tu funguje takym stylom ze tu sa ludia velmi nehrnu do svadby ale deti si robia. Nase Slovenky tie svadby este ako tak chcu. Tiez tu kde som je zvykom mat jedno dieta s jednym muzom a druhe s inym :D ina mentalita proste.
Ja mam napriklad 25 a vobec sa necitim na dieta. Nejako nemam v sebe ten cit. Ked pridem do styku s niekym kto ma babatko tak ako ano :) je to milé, zlaté a malicke ale mne staci sa na to dieta len pozriet popripade ho trosku vziat na ruky na 10 minut ale tym to haslo. Ale nemozem prehlasit ze deti nikdy nechcem mat. Niekto je uz pevne rozhodnuty ze fakt tie deti nebude nikdy mat ale ja aj ked sa na to teraz necitim a nemam ten cit v sebe ze ho chcem, tak netvrdila by som na 100% ze ho nikdy nechcem mat (to dieta). Mna teraz zaujima najviac praca a rada si uzivam zivot ten bezstarostny. Pocitam s tym ze to namna moze prist mozno ked uz budem mat tesne pred 30tkou napriklad. Preto by som netvrdila ze nechcem deti lebo v buducnosti mozno budem chciet.
Ak chce mat autor po svojom boku zenu ktora netuzi po dietati bude musiet byt dost trpezlivy kym sa taka objavi. Ja viem ze je takych zien dost, vidim ako niektore komentovali tento prispevok ale napriklad v okoli autora temy mozno zatial nie je ziadna taka znena a tazko mu je najst taku zenu. Ja by som na autorovom mieste netlacila na pilu ani nic, zila by som si kludne svoj zivot a snad sa niekedy objavi zena s ktorou sa zhodnu v nazoroch. A urcite by som si na jeho mieste nezacinala vztah so zenou ktoru pred tym dobre nespozna aby vedel, aky ma ona nazor na deti atd.
Tiez neznasam ako sa ma okolie stale pyta kedy budem mat deti a svadbu. Normalne ma to uz zacina vytacat akokeby sa bez toho nedalo zit alebo co. Spolocnost to proste ocakava ale snazim sa to mat v pazi :)
A tiez si myslim ze autora by nemal nikto odsudzovať kvoli tomu ze nechce mat svoju rodinu. A urcite nie je sebecky. Ludia vy pochopte ze kazdy ma svoj zivot, kazdy robi svoje vlastne rozhodnutia a kazdy sme iny ale odsudzovat autora? On tu nepotrebuje mat komentare typu ze je sebecky lebo nechce deti. On sa len pytal ci sa da najst zena ktora ich nechce tiez.Tak ako on ani nikto iny neodsudzuje vas ,ze mate deti, tak aj vy, co tie deti mate, by ste nemali odsudzovat ludi, ktory ich mat nechcu.

Adriannna

Minule nastupil do elektricky jeden strasne nesympaticky smradlavy ozran, a chvilku po nom kopa studentov, on len poznamenal:"boze moj, tolko deti, nech uz skalu." Pomyslela som si, ze je to strasne nestastny clovek a v podstate si to aj zasluzi.

Adriannna

No ocividne su a jednou z nich je aj tvoja matka, ktora to istotne uz neraz olutovala. Z takych ludi sa stavaju bud odporcovia deti, vrahovia alebo homosexuali pripadne asexuali (ak takym sposobom neboli nastaveni uz odmalicka). Ty si podla vsetkdho ten prvy pripad.

sob rudolf

OK, tak uvažujme spoločne. Akú mieru sebaobety, sebazaprenia a pod. vyžaduje užívanie si života, investovanie do vlastného potešenia, vzťahy a sex bez záväzkov? Žiadnu. Je to tým pádom sebecký postoj? Je. Byť dobrým manželom či manželkou, otcom či mamou vyžaduje od človeka aby často uprednostňoval blaho iných pred svojím. Aby konal pre dobro iného, aj keď sám príde na prvý pohľad skrátka a nedočká sa za to možno ani slova ďakujem. Ak niekto nechce mať deti, je to jeho rozhodnutie, existujú rôzne dôvody prečo áno aj prečo nie. Ale obliekať do altruistického kabáta sebectvo je slabomyseľné.