Je vôbec možné nájsť partnerku čo netúži po deťoch? Za posledné roky všetko skroskotalo na téme deti,rodina a spoločná budúcnosť. Mne to príde ako keby všetci žili podľa nejakej šablóny. Svadba, dieťa, hypo a potom nič ...
Zrejme budem musieť ostať sám pretože po deťoch netúžim. Chcem cestovať a užívať si život a nie starat sa o deti, ktoré nechcem a nemám k nim vzťah.
Preto sa pýtam to naozaj všetky túžite po deťoch a založení si rodiny? Čo vás k tomu ťahá? A tie ktoré deti nechcete tiež sa stretávate s tým že je problém nájsť partnera s rovnakou víziou budúcnosti?
Sú na Slovensku child-free ženy?
No ja tiež žasnem ako niekto môže pokladať to že má deti za nejakú formu sebaobetovania. Alebo, že ten kto nemá deti, tak aspoň nerozsieva zlé gény? Nuž tak potom napr. taký Lunik IX je plný sebaobetavých ľudí so skvelými génmi. Ach jaj.
Zvrátené je nie rozhodnutie mať či nemať deti, ale diktovať iným ako by mali žiť a posudzovať ich rozhodnutia a takisto automaticky na základe pár viet súdiť akými sú ľudmi.
ahoj ja ta uplne chapem kazdy nech si zivot zariadit tak ako to citi a chce. Slovensko je aj v dnesnej dobe este strasne konzervativna a pokakana krajina ludia sa tu boja vybocit zo stereotypu. Drazdi ich tu kazdy kto je stastny a zije zivot podla seba. Aspon ze tato mladsia generacia sa trocha prebera ale starsia nevedela dosiahnut nic len mat deti zit od vyplaty do vyplaty a vsetci zivot ako zo sablony. Treba kazdeho nechat pekne zit ako sa mu paci. Pokial svojim zivotom nikomu neublizuje je to jeho vec ci ma alebo nema deti.
Su ale vela z nich sa to este stale boji priznat prave kvoli tlaku rodiny a okolia, ze zena pokial nema nejake zdravotne problemy, ktore by tomu branili a ma partnera tak by mala mat aspon jedno dieta
Hribka bohuzial ale zivot mame len vyslovene vo svojich rukach,. Na bohov ,karmy ,osudy a ine hluposti sa vyhovaraju len ludia co sa nesnazia v zivote nic zmenit a nebojuju a vacsina veci im nevychadza tak ako chcu tak sa aspon upokojuju tym ze je to ,,osud,boh a ine bludy,, . Vsetko zalezi len a len od teba ako si zivot spravist tak budes mat. Tvoj zivot je vysledkom tvojej kazdodennej prace. Inak ked autor temy nechce deti nechapem preco ho tu idete hned pozabijat. Lepsie je decka nemat nez byt zly rodic.
takých žien bude asi celkom dosť, ale väčšina z nich bude nejakým spôsobom vadná. a čím sú staršie, tým je to horšie.
veď ľudia to za tie tisícročia zistili, ten sociálny tlak tu nie je bez príčiny, nejde tu o žiadnu bezduchú šablónu alebo čo, ale o prosté pozorovanie. drvivej väčšine žien bezdetnosť škodí.
bohužiaľ, prejaví sa to neskoro, kedy je už skoro nemožné to zmeniť.
Krasna tema. Musim povedat ze z môjho sledovania, ci uz osobného alebo sprostredkovaného, vyplyva ze dlhotrvajuci rodovy nepomer medzi muzmi co vobec nechcu (alebo naopak vehementne chcu) decká a zenami co absolutne nechcu alebo minimalne sa nehrnu do decka ani po 30tke, a je ich uz ovela viac, sa pomaly ale isto vyrovnava. Je to dane zivotnym stylom a moznostami sa relativne rychlo po skole osamostatnit a financne zabezpecit u zien, ako tomu bolo napr. v minulosti, co suvisi primarne aj s tym ze vlna emancipacie speje k nespokojnosti u zien ktore ziju navonok v stastnom zvazku s detmi, tym zenam furt daco chyba, lebo vidia ze si zivot mozno mohli zariadit aj inak. Vnutorne ich to potom zoziera aj ked potom sa ohanaju, ved su matkami, tak zakonite MUSIA byt stastne aj ked nie su - castokrat po prevaleni nevery alebo odchodu partnera aj ked je tam 5 deciek. Som toho nazoru ze dnesne matky stastne nie su a nebudu lebo vseobecne si ludstvo (západné) zije az moc dobre, ekonomicky vyspelo, materialne a konzumne a do tohto modelu moc dobre nezapada pokora, obeta prebdene noci nad deckom a uskromnovanie sa atd... Jasne ze ked sa zene decko narodi stastna je, je to dane biologicky a neoddelitelne je uz s deckom zomknuta ale ja osobne tak svoj zivot nevidim a stastie vidim vo veciach nesuviciacich s rodinou. A preco to mam ja tak, a nie inak, je moc zlozite, prilis komplikovane a sposobene roznymi vecami prezitymi v zivote. A je to u mna dane aj tym, aka je dnes doba a kam to spejeme, okrem toho ze ja mma aj svoje osobne dovody preco som child free a moje kamosky po 28-30 taky tak. A nech mi nikto nehovori ze ako si to spravim tak to budem v zivote mat. Jasne, to je inak super veta ale realita je taka ze nechcem ani kilometer ist okolo rizika zeby som musela uvazovat tak, ze si to teraz musim "nejako" spravit.... Nechcem a nebudem. A cim som starsia tym viac chcem zit, slobodne dychat a fungovat. A nemyslim tym slobodu fyzicku ale slobodu vnutornu ze mozem kludne spat do konca zivota a ne´bude ma trapit co zas vyvadza moje decko v tej ktorej etape zivota... Hold, nie kazdy sme na to stavani. A na starobu aj tak kazdy ostanete sam, ci s deckami alebo bez, na to vezmite jed :)
Aj deti, tak ako vsetko ostatne v zivote, prichadza k cloveku vtedy, ked je na to pripraveny. To, ze niekto deti chce, alebo chce, alebo ich nechce v tomto obdobi svojho zivota, ci ma potrebu sa venovat sebe, alebo niecomu inemu je v poriadku. Nie sme totiz vsetci rovnaki a v konecnom dosledku o tom, ci niekto bude mat deti rozhodne uplne niekto iny a aj o tom kedy. Nic v zivote nie je totiz nasa vola, tak ako si myslime, ze vsetko ovladame a mame pod kontrolou my.
Nespravny postoj by som skor videla v tom, ze momentalne je presvedceny, ze deti mat nechce, ale nevie, ci sa to niekedy v zivote nezmeni. Pokial si teraz najde partnerku, ktora deti mat nemoze a v buducnosti svoj postoj zmeni, ona ho zmenit nebude moct a pravdepodobne ju vymeni za partnerku, ktora ich bude moct mat, tak, ako teraz vymiena partnerky, ktore mozu a chcu mat deti za tie, ktore nie.
Vseobecne su muzi na deti pripraveni neskor nez zeny, niektori nikdy, lebo su sami vnutorne detmi, ktori sa chcu, len hrat a chcu, aby sa venovala vsetka pozornost, len im. No a deti nemozu mat deti, to prinalezi, len dospelym jedincom. Priroda to tak zariadila a tak je to spravne. Myslim, ze voci ziadnej zene, ci uz deti chce, ma, alebo nechce, nemoze mat, nie je spravne vyvolavat pocit zavazku, pokial sa chces venovat sebe.
SofiaElla..........ja viem že je medzitým rozdiel ale on deti nechce ,tak si predsa môže nájsť aj ženu ktorá deti mať nemôže a budú obaja spokojní nemysliš?
Ja vzdy hovorim jedno - radsej deti nemat nez aby sa narodili do zlého prostredia , alkoholikom,gamblerom alebo do chudobnej rodiny pretoze potom tu mame nestastnych ludi aj v dospelosti. To co v detstve prezijes sa s tebou nesie cely zivot a nepomoze ani ziadny psycholog ani terapeut co len berie peniaze. V dnesnej dobe nech ma fakt rodinu iba ten clovek ktory nato ma povahu a urcite aj peniaze lebo len tak dokaze zabezpecit kvalitny zivot svojim detom.. Je hrozne ako ziju ludia co maju vela deti a koncia napríklad v modrom z neba pretoze rodicia nemaju ani fuk aby sa postarali tak ako sa patri. Preto ze mi smiesne ze kazdy na Slovensku kazdeho tlaci do deti a ludia tu ziju ako zobraci. Justina to napisala tak ako to je.
Lollka a podla vsetkeho je pre teba decko zarukou toho, ze chlap s tebou ostane?? Ci deckom si ty nejako budes po 40tke zarabat? :D :D Si ma teda riadne teraz pobavila... Co ma decko s tym, ako budem zarabat po 40tke?????!!!! Ty si fakt nejaka mimo :D
Aha, alebo ty hladas zbohatlika, s ktorym si spravis decko, aby si ho potom kvoli alimentom vlacila po sude, lebo si nebudes vediet na seba zarobit moja co :D Pekne si sa tu odprezentovala teda ;) Decko ako hmotna zbran na penazie od chlapa? Aha ju, dalsia zlatokopka, co nevie zvyhnut rit z konope a decko ma byt zarukou manipulacie voci muzom.
Krasne! To ti gratulujem k takemu zivotnemu cielu :) To je fakt zavidenia hodne teda naozaj :D