Sú na Slovensku child-free ženy?

Príspevok v téme: Sú na Slovensku child-free ženy?
Muro007

Je vôbec možné nájsť partnerku čo netúži po deťoch? Za posledné roky všetko skroskotalo na téme deti,rodina a spoločná budúcnosť. Mne to príde ako keby všetci žili podľa nejakej šablóny. Svadba, dieťa, hypo a potom nič ...
Zrejme budem musieť ostať sám pretože po deťoch netúžim. Chcem cestovať a užívať si život a nie starat sa o deti, ktoré nechcem a nemám k nim vzťah.
Preto sa pýtam to naozaj všetky túžite po deťoch a založení si rodiny? Čo vás k tomu ťahá? A tie ktoré deti nechcete tiež sa stretávate s tým že je problém nájsť partnera s rovnakou víziou budúcnosti?

Omen

Ja naopak so Sob rudolfom súhlasím! Nie je v tom žiadna kritika, ale len PRAVDA povedaná nahlas!!! Škoda, že takto neuvažovali vaši rodičia, tých SEBCOV by bolo na svete oveľa menej.
A súhlasím tiež s tým, čo napísala Aliss! Len aby ste tu v budúcnosti nezakladali témy, kde sa sťažujete, že DETI nemôžete mať.
Rozhodnutie niektorých jedincov nemať deti, naopak, schvaľujem. Je priam žiadúce, ak sa chybné gény nebudú ďalej rozširovať!

Analytik

Chlape vies kolko tem tu bolo vytvorenych na temu materstva, kde sa zeny dusovali ze netuzia po detoch a okolie im to vycita?
Takze ano su. Tak ako nie kazdy muz tuzi stat sa otcom a starat sa po cely zvysok svojho zivota sa o deti tak isto nie kazda zena po nich tuzi clovek ma pravo sa rozhodnut co chce.
Nevesaj hlavu a hladaj!

hyrax

sob rudolf: preco tolko kritiky? ved kolko ludi ma tento "nesebecky" pristup k zivotu, ale vychovu deti nezvlada. Sam som sa osobne s takymi ludmi stretol, co boli vychovavani formou fyzickeho nasilia, rodicia rodicovstvo nezvladali. Ja sa stazovat nemozem, moji rodicia boli a su super, ale to nie je pravidlo.

Proste su ludia, pre ktorych to nie je priorita. Ja sa sam tomu sice nevyhybam, ale rozhodne to pre mna nie je priorita. Proste by mi nevadilo byt vo vztahu bez deti.

Aliss

Mna by celkom zaujimalo, kolko rokov maju slecny, ktore sa tu vyjadrili, ze dieta nikdy nechcu :) Totizto, aj ja som toto tvrdila, ked som mala 19 :D Dnes, o 10 rokov neskor tvrdim a chcem nieco ine. Ak tu napise "zivotom odskusana" zena taketo rozhodnutie, respektujem ho a verim tej osobe. Ak to napise mlade dievca, co skoncilo prave strednu skolu, respektujem to tiez, ale pozeram sa na to rozhodne inak :) Takze ano, tiez som to tvrdila. Ale dnes, kedze mam viac rokov, viac skusenosti, ine ocakavania od zivota a najma skveleho partnera, tuzba po dietati prisla absolutne prirodzene. Neznamena to, ze sa chystam zajtra otehotniet :D Skor treba mat na pamati, ze clovek sa meni a nema hovorit "nikdy"

sob rudolf

Muro007, obávaš sa, že sa nenájde žena s podobne sebeckým postojom k životu, ako máš ty? Nanešťastie zbytočne.

LogikaNepusti

Ja tiez nechcem deti. Iba frajera, ktoreho mám :D s ním chcem byt, jemu sa plne venovat, cestovat a kadečo. Tak či tak ziadna svadba nepripada do uvahy. Tie peniažky lepšie minieme. Takže ano, su zeny ktore deti nechcu, i na tomto fore ich par najdeš

triple

bezdetni.

to je teda zaujimava uvaha, ze clovek by sa mal mnozit kvoli tomu, aby jeho gen prezil a aby sa nanho nezabudlo. Lebo v konecnom dosledku mozno uz o par rokov bude mnoho neobyvatelnych miest na zemi a zbytok bude len o prezivani zo dna na den. Toto chces dat detom? Urcite sa ti podakuju.
Ak mas cenu pre prirodu, tak ona si uz cestu najde , ako tvoj gen zachovat. Ak nie, tak mozes robit cokolvek a rod vymrie, ci mas jedno, dve., tri , alebo aj 10 deti.