Mandle - nechat si alebo nie??

anonymka

Mne vyberali mandle presne preed 2mi tyzdnami a po dvoch dnoch ma pustili ako kazdeho no v noci sa mi z toho doma tak pustila krv ze ma sanitkou privizli spat do nemocnice,normalne som skoro vykrvacala,dokonca mi davali transfuziu,tolko krvi som stratila,ani mi to neletovali vraj nenasli to miesto,tak som si v nemocnici polezala dalsich 5dni a ked ma znova pustili domov stalo sa to iste,ani 3hodiny som doma nebola,z nicoho nic to znova zacalo krvacat takym istym silnym prudom krvi ako predtym, no nastastie asi o 5min kratsie a tak som znova musela ist do nemocnice, tentokrat mi davali este viac krvi+krvnu plazmu a roznymi infuziami ma museli posravit na nohy a tak som dokopy v nemocnici kvoli mandliam pobudla 2tyzdne,strasny zazitok.Este som aj isla v celkovej anesteze,myslela som ze co ved to prespim a tu bolest nejako vydrzim,no pekne som sa oklamala, 3som vracala cez to rozrezane hrdlo tak mi bolo zle z tej narkozy.Najhorsi zazitok v mojom zíivote a pritom to tam v nemocnici robia ako na beziacom pase...Ked som mala takuto smolu,hadam mi to aspon pomoze a nebudem viac chora...

misery11

Pre pipinu.skus novalgin tabl.každých 6 hod jednu,možeš aj dve ,ked nezabere jedna,stale popíjaj čaj ,aby sa ti nevysušila sliznica,ja vie rana a večere su najhoršie,len daj pozor,aby ti to nezačalo krvacať ,potom by ti to museli znova leptat,nič prijemne,držím ti palce ,neboj zas bude dobre,vela sil.

marko11

Ten biely povlak znamena, ze sa to lieci! Nejest nic stiplave, a kysle, otvara to ranky.
Vyzivu kojenecku, a nie mliecne, zahlenis sa. Ten rozok hlavne rozmoceny v polievke, netreba to prehant s tou tuhou stravou zas tak uplne, aby sa nestalo, ze si odlezis dalsich 5 dni v nemocnici.
Drz sa, bude to ok. Kloktaj bilinky, salvia,repik.

pipina

pre misery11.dik moc ja mam dnes 5 den po operacii,no neviem či ten rožok zvladnem,som rada ked zjem aspon tu polievku,tiež si nedavam repik,viac mi chuti šalviovy čaj,od bolesti si davam ibalgin,tak ma to aspon 4 hodinky tak neboli

misery11

Pre pipinu.Mna to bolelo 16 dni od operacie.Skus si uvariť keraciu polievku,ale mastnu,hned na to zjec čistý rožok,budeš ho sice jesť hodinu,ale premož sa ,ten ti zotrie postupne povlak v hrdle,pretože kým ho tam budeš mať ,bude to stale bolieť.Na 4 den začni s tuhšou stravou,bude to len pre tvoje dobro a nezabudni vela piť.Mne moc repík nepomohol,skor šalvia čaj.Vela trpezlivosti ,neboj bude to dobre.

pipina

zrovna ma pustili z nemocnice po lokalnom vybrati mandli,prišerne ma to bolelo aj boli,poradte niekto stravu a pod

JAR

pre certíka - já radím slniečku to čo považujem za správne, ak máš iný názor, nech sa páčí poraď.
Ja si osobne myslím, že Certík nepotrebuje erudovanú exaktne orientovanú prednášku z otorinolaringologickej kauzuistiky. A ešte by som chcel dodať, že som odpovedal na položené otázsky pravdivo a z vlastných skúseností.
Ak je potrebná odborná postgraduálna konzultácia k danej téme, tak odporúčam sa obrátiť na : Prof. MUDr. M.Profanta CSc., prednostu 1, otorinolaringologickej kliniky v BA, a súčasného profesora na lekárskej fakulte UK v BA.

azorka

Čaute, chcela by som sa spýtať tých čo majú tie mandle už preč z krku :-))) Po vybratí mandlí a následnej liečbe vám opuchla tá VEC v strede hrdla??? pa a ďakujem za odpoveď

mirusqa1981

Tiny, mne vyberali mandle asi pred 5timi rokmi a bolo to nieco hrozne. Najviac som sa bala toho, ze tam toho lekara ovraciam ked sa mi bude hrabat v ustach...ale zakrok sa este celkom dal vydrzat. Horsie to bolo potom. Nevedela som prehltat, stale som musela vypluvat krv. Strasne to bolelo a priprav sa na to, ze take dva tyzdne urcite nebude tvoj hlas uplne v poriadku. Uz viac ta strasit nechcem.... Budem drzat palce aby to dobre dopadlo.

tiny

ahojte ja som objednaná na mandle 17. apríla a o 3 týždne mi začína skúškové obdobie, chcem sa spýtať že čo sa týka hlasiviek dúfam že budú fungovať normálna že aj pri celodennom hovorení sa mi nič v hrdle nepoškodí a nespôsobí komplikácie, máte stým skúsenosti? a ešte čo proti bolesti po prvých dňoch zaberá? nejaké kvapky alebo podobne? a ešte po operácií ako to bude vyzerať? bude mi krv tiecť všade možne či to není až také masové? ja som totiž dosť háklivá na krv a neviem či by som zniesla takýto pohľad ďakujem za odpovede!!!!