Chcem sa opytat, kedy je dobre si nechat vybrat mandle? Ake to ma vyhody a nevyhody?
A je operacie bolestiva? Plus nejake vase skusenosti, budem rada, urcite pomozu. Dakujem!
---------------
Poardna nosno - ušno - krčné - www.zdravie.sk
Mandle - nechat si alebo nie??
....ja som vyse mesiaca po vybrati...vyberali mi ich kvôli vysokemu ASLU teda nieco ako zle vysledky krvy, tie boli zle vyse pol roka...vcera som zas bola na testoch a ASLO ostalo tam kde bolo takze to vybratie bolo v mojom pripade uplne zbytocne, len som si to vytrpela...a navyse somm teraz nachladnuta tak mi tei hlieny stekaju dole a potom len chrchlem a vypluvam no jednoducho FUJ....no a teraz mam asi 8 druhov tabletiek doma, niektore mam uzivat az pol roka a potoms a uvidi ci to pomoze...a mam jest vela cervenej zeleniny ako paradajky, paprika (fuj prave som zjedla tanierik tychto "zdravých vecí" ale ja to absolútne nemám rada ale dúfam ze ked uz sa takto premáham tak to aspon pomôže)...JE TU NIEKTO TAKý KTO MA SKUSENOSTI S DLHODOBO VYSOKýM ASLOM???? A NIC NEPOMAHALO???? PROSIM NAPISTE KEDY BUDEM KONECNE ZDRAVA...no to sa asi nedá ale je mi z toho vsetkého príserne ... no na urvatie...mladá baba a napchavat sa tabletkami =o((((((
mne vyberali krcne mandle piatok a poviem vam je to hrozne teraz...bolest usi je strasna...ale dufam ze na konci tohto vsetkeho ze ked sa vyliecim tak uz budem zdrava a nebudem mavat anginy tak casto ako ked som mandle mala...najtazsie su prve 4 dni...aj teraz je to dost zle ked som sa pokusala nieco zjest ale da sa to vydrzat ked si dam kvapky od bolesti.. ale ako sa hovori kazdy to inac znasa..mna to dost zobralo..ale tak uz su vonku a teraz len sa doliecit a mozem zas normalne fungovat :) drzim palce ludom ktori idu na operaciu..vela trpezlivosti hlavne
ja mam vyslovene problem len s tym sladkym,a ak sa mam priznat aj som rada,lebo sladke zbožnujem aspon nejem lebo to neni ono,ja to citim ako niečo čo vobec nema chut,ja tomu hovorim mlete maso bez dochutenia
pipina vies co no ja tiez doteraz necitim chut jedla, nie ze vobec ale nie tak vyrazne ako predtym a stve ma to lebo si tie dobroty co tak zboznujem neviem tak vychutnat a kedze mi to tak nechuti ani vela nezjem,neviem kedy to prejde-to by som aj ja rada vedela.
ahojte,po vybrati mandli sa mi troška stratila chut vobec necitim ked jem sladke,ešte prvy kusok napr.čokolady citim ako tak a potom nič,ma niekto s tym skusenost?
Anonymka. Dakujem za radu. Skusim ten liek a dufam ze bude vsetko v pohode. Este raz velmi dakujem.
A este si treba dat pozor na sprchovanie,nie moc horucou vodou len vlaznou lebo aj vtedy sa mozu cievy roztahovat a tym aj povolit a krvacat,tak radsej treba vydrzat v chladnejsej.
No ja som nejedla od operacie presne 6dni,pila som len tolko co som lieky od bolesti zapijala a viem ze aj preto som mala take problemy no mne sa nedalo zjest ani kusok,ostavalo mi to v tych prazdnych miestach po mandliach a nehorazne to bolelo,no otras ale taky 9ty den od operacie ta bolest polavila a jest sa mi uz normalne dalo aj ked s bolestou ale ovela mensou.Uplne bolest prestala az po 17tom dni to je pre mna dnes:)Aj ked to este trosku citim ked zivam a tak ale to je uz nic.
No veru s tymi usami je to strasne aj mna tak boleli ale davala som si pol DITHIADENU rano,na obed a 1cely vecer vtedy zaspis dobre,tak mi to v nemocnici poradili.
Nemusis sa bat ked si uz siedmy den,hlavne si daj pozor na jedlo,nejedz nic drsne,len take co sa klze a hlavne nie moc slane a korenene ani dokoncakysle lebo to dost podrazdi a vraj aj vtedy to moze zacat krvacat.
DRZIM PALCE nech sa ti to rychlo zahoji
tak dnes som 10 den po operacii,a konečne mi je docela fajn,dnes som prvykrat nemusela uživat ibalgin od bolesti,začinam už aj jest,ale uprimne ten 8-9 den to bolo už tiež lepšie,ten kašel trva,ale už je to naozaj dobre,dakujem vam všetkym čo ste mi poradili,držala som sa toho (až na ten rožok)
A este som sa chcela spytat. Koho z vas boleli potom este velmi uši. Mna bolia strašne. Neviem koli tomu spavat.