Mandle - nechat si alebo nie??

livka

ahojte,ja som tiez zazila tahanie mandli krcnych aj nosovej.Dodnes si pamätam presne co mi robili.rada podam osobne skusenosti a rady na:olliviaa@azet.sk

veronicka

kosa:
nechcela som svojim príbehom poukazovať na omyly lekárov. Bol to proste môj osobný zážitok, niečo pre toho, kto sa na to pripravuje...ja som tiež dlho blúdila po nete a hľadala podobné výpovede, konkrétne skúsenosti, rady... Už som fit - po troch týždňoch, vlastne celý máj v ťahu. Myslíš že v mojom prípade bolo niečo zanedbané zo strany lekárov? Ináč to rozkrvácanie po dvoch týždňoch - to bola chuťovka, doteraz sa v noci budím a mám pocit že cítim krv v ústach, obleje ma pot keď si pomyslím že musím do nemocnice...

RNG

Ester C je patentovana forma vitaminu C a pre to zialbohu aj drahsia, ale je lepsie absorbovatelna, dlhsie sa udrzi v tele, nie je drazdiva pre zaludok, cize v celkovom obraze je vlastne lacnejsia na ucinky.
Od Linusa Paulinga som sa po dlhom vahani dal nahovorit na obcasne bratie megadavok(toxicita az nad 100 gramov, zriedkavo uz pri 50, prejavy len hnacka, ziadne permanentne nasledky)
Doplnanie nerobim, ja si kyslim kazdodenny caj kyselinou askorbovou-1/2 lyzicky=2 gramy mi stacia.
Ale v pripade viralnej nakazy okamzite beriem 1 gram za hodinu, aj v noci a obvykle je virus porazeny za 24 hodin. Pritom beriem samozrejme aj ine prirodzene antibiotika, oslabene telo podlahne lahko sekundarnej bakterialnej infekcii, niektore si nosime v sebe permanentne(stafylokoky v nose, chlamydie v tukovych nanosoch v cievach, kvasny aspergilus je vsade. sa ozvu aj nase osobne virusy(herpes V1, prejavi sa na ustach, alebo poskdenim nervov a tzv reumatickymi bolestami, zvanymi hexenschuss, lamka atd alebo nebezpecny nervovy Epstein Barr, ktory podla spravy JAMA ma 98% ludi v USA v sebe)

kosa

veronicka,
pocula som od jedneho znameho, ze po operaciji mandli bo na izbe z nejakym Michalom Olahom, kotry v ten den co mu vybrali mandle tak dostal navstevu, ti mu priniesli vypit si rumu...
takze su rozni pacienti.
skus zvysit prijem vitamnu C v naturalnej forme.
opytaj aj RNG ake vitaminy C ma v ponuke.

kosa

veronicka,
lutujem co sa ti stalo. typicke pre SK.
ludia pretoze nevedia alebo len velmi malo sa stavaju pacientmi, a lekari( za totality 1918-1989) sa moc nesnazili, a teraz zarabaju len a len na utrpeni nas.
precitaj si moje prispevky na teme''PRAVDA O RAKOVINE-VITAMIN B17/B15''.
mala som nieco podobne z PND, problemy problemy a ziadny z lekarov si nerobil kvoli tomu tazkosti. az po jednej navsteve a ponuka operacije (pocas navstevy ORL vysetrovne bola urobena punkcija s naslednym vysetrenim na to ci dutiny su ciste-boli ciste), som to vzala do vlasnych ruk- odvtedy nepoznam co su to ATB.

RNG

Na koagulaciu krvi, cast pri vnutornych krvacaniach nie je pomoc a krvacanie ohroczuje az zivot, na hrdlo, zaludok aj hornu cast tenkeho creva pomoze prasok zo susenej rebarbory. 1-3 lyzicky ucine zastavia v zaludku krvacanie.a vdepodobne by to malo pomoct aj na mandle, kloktanim roztoku, co najkoncentrovanejsieho. V krku je to ale lahlo zastavit aj kateterom

kosa

mmmmm,
nikomu nerozbijaj hubu a uz vobec nie tomu lekarovi.(doktorov je na SK malo).
skus obklady na hrdlo( studeny rucnik).

RNG

Pri infekcii mandle sa prve zapalia, skor nez je ostatne tkanivo okolo podstatne napadnute. A telo zacne vytvarat protilatky hned na to, takze ked infekcia napadne aj okolite hrdlo, telo je v predstihu pripravene. Tym je najvacsia skoda na mandliach, mensia na okolitom tkanive hrdla. Tj mandle sluzia akoby poistka.Castejsie sa zapaluju, ale poskodenie ostatneho tkaniva je mensie.
Statisticky je vybranie celkove je dnes mnohymi povazovane za zbytocne.
Pri prvom symptone, ktore mandle daju tlakom alebo zdurene uzlin na krku odporucam pit "horkac", 8-16/15/30 kvapiek citricidalu do pol litra vody, postupne pit -ovlazovat si krk 4 hodiny, poobede to iste zopakovat. Na zvysenie ucinku a proti inym bakteriam-aby sa pole dobre vykrylo, zobral 3 krat 2 zelatinove tobolky oleja z divokeho oregana.
Klucove slovo je zachytit to hned v prvych hodinach, lebo ked clovek caka, ze to snad prejde, doplati na to. Takto sa to da porazit bez problemov za 2-3 dni.

shadow

Zdravim,
vyberali mandle minuly pondelok (21. maj). Pre tych, co su po operacii mam jednu radu:

ŽUVAČKA!

Velmi mi pomohla.