Mandle - nechat si alebo nie??

alien

Pre vsetkych, ktorí su po operacii krcnych mandli odporucam nejest za ziadnu cenu rozok!!!! lekari mi to zakali po nemilych skusenostiach z opakovaneho krvacania, ktore sa riesi bolestivo pomocou elektriny.

zds

všeobecne vybratie mandlí nerieši príčinu, prečo sú zdevastované.
treba riešiť ložiská infekcií, resp. primárne príčiny.
tie sú často zavinené nadmerným zaťažovaním imunitného systému potravinovými jedmi a jedmi životného prostredia ako aj nedostakom prirodzených vitálnych látok vo výžive (často antioxidanty- karotenoidy (mrkva, paradajky, marhule, červená paprika..., bioflavonidy - tmavé ovocie-čierne ríbezle, jahody, čerešne, maliny, čučoriedky, broskyne, vit C (zelenina, ovocie, selén-vlašské orechy)....
Ale vždy najprv stopnúť jedy. (aspoň výrazne obmedziť)
Inak po vybratí mandlí trápenie môže pokračovať ďalej.

zds

rng, tvoj prispevok z 30.5...megadavky C.
Vseobecne sa pise, ze niekolko stoviek mg vit C je optimom, i ked v cas choroby sa potreba zvysuje, ale 100-1000x?
je asi pravdou, ze vseobecne trpime dificitom vitaminov, resp. ich spravnym zlozenim.
aj napriek tvojej osobnej pozitivnej skusenosti s porazenim virusu za 24 hod., rezudia vit. C predsa musia nadmerne zatazit vylucovaci system, alebo ostavaju v tele (co je najhorsi pripad a telo sa s nim musi vysporiadat ako s kazdou inou "cudzorodou" latkou), alebo...?

ski

Na otázku vybrať či nie , je ťažká odpoveď. Ja už mám po , 12.6. mi ich vybrala p. doktorka na Antolskej a vôbec to nebolo také strašné , ako ma všetci okolo strašili . Robili mi to v lokálke a prežila som to v pohode . Nebola som nadšená , ale keď mi povedala p. doktorka , čo sa za tým chronickým zápalom všetko skrýva , tak som neváhala . Snáď budem mať pokoj a nebudem musieť jesť pravidelne antibiotiká . :-))

RNG

Prosim, precitajte si moje prispevky.
Byt stale chory nie je riesenie. Postupne to znici cele telo. Chorobu treba zlikvidovat hned pri prvych priznakoch, necakat ani hodinu.Kazda hodina da bakteriam alebo virusom sa zmnohonasobnit. Potom je ich tazko znicit.

misery11

Pre alazuzanku:bola som na tom ako ty,každé 2 týždne angína,stale som brala antb.,mam 4 mesiace po vybratí krč .mandlí a som šťastná,nemám už žiadne problémy.je to lepšie dat si vybrať bez narkozi,mohla by si z nej zvracať,a to si nechci ani predstaviť.Ja som zvracala na druhý den,pretože mi TRAMAL kvapky moc nesadli,no každý to znáša ináč,ty nemusíš.Od operácie to zvykne bolieť 15 dní,ja som schudla 6kg.operácia sa dá prežiť,no musíš spolupracovať s lekárom a všetko bude OK.Vela trpezlivosti prajem.

alazuzanka

hmm ako to tu tak citam, vcera som bola este rada ze mi idu 26.6 vybrat mandle a budme mat pokoj od angin teraz vsak pochybujem,,,i ked doktorka mi povedala ze ich radi vybrat lebo vznutra uz su prehnite a a anginu mavam kazdy druhy tyzden a za 2mesiace som mala 5x antibiotika co neni normalne...Budu mi to robit bez uplnej narkozy a chcem sa spytat ci boli viac samotny zakrok alebo potom, a aky cas po operácii este hrdlo boli...

inguska

slniecko:
urcite si tie mandle nechaj,plnia velmi dolezitu funkciu v organizme:su ako vratnici-zadrziavaju infekciu.Ak ich das prec,infekcia sa dostane do traviaceho ustrojenstva a t.d.,co znamena,ze sa dostavia dalsie zdravotne problemy.Odstranenim mandli(krcnych) mozes svoj stav este zhorsit.Nerob to,radsej sa snaz racionalnejsie stravovat,pracuj na psychickej pohode,nezdrziavaj zlost v organizme a...kloktaj sem-tam solnym roztokom alebo Herbadentom.

kosa

veronicka,
ja nepoukazujem na chyby lekarov.
sme len ludia a aj ja ci ty sa mylime.
na co treba ale poukazovat je ZDRAVOSYSTEM kotry funguje na SK. mozno sa aj vdaka tejto diskusiji prijmu opatrenija aby sa na medicinu dostali studovat ludia kotri maju ZAUJEM A VZTAH a nielen PENIAZE.
inac hocik by sa PREUKAZALO ze lekari v tvojom pripade nedodrzali potrebny postup ako im to aj DOKAZAT?(vidis a chapes tie dve rozdielne slova?) zatial funguje na SK vsetko ako v MAFIJA state, kde nie ODBORNIK a odborny nazor ale peniaze znamosti rozhoduju. myslim ze aj RNG v jednom zo svojich clankov pripomenul ze ako mu bolo tazko sa dohadovat z ''profesormi a roznymi doktormi'' ked on mal snahu priniest nieco NOVE na SK.
Kto z lekarov by sa ODHODLAL napisat spravu proti svojmu kolehovi?..som si isty ze na SK nieje ani JEDEN lekar kotry by sa zachoval PROFESIONALNE a napisal ze...moj kolega A.K. sa dopustil takej a takej chyby.
preto jedinov zbranov na tychto ''lekarov''je dozvediet sa viac o tom ako telo funguje a robit vsetko preto aby tam chodit co najmenej. najst si alternativy. verim ze uz za 5 rokov sa budu spravat k nam ludom inac a za 10 rokov sa budu k nam spravat ako k LUDOM.
chod na diskusiju ''PRAVDA O RAKOVINE-VITAMIN B17/B15'', a na jednej zo stranok najdes istu ''andie'' (pracuje ako lekar) ako sa stazuje ''ccc'' (jej otecko je dlhorocny biochemik''...'', a tam maju taky zaujimavy dialog kde si andie stazuje ccc ze oni obe su na RNG prikratke.. ak to precitas tak pochopis ze na lekarov na SK sme my pacienti...PRIKRATKI. oni vedia viac, hovoria nam v podstate malo (teda dokopy nic) a zarabaju na nasom nielenze NEVEDENI ale hlavne na nasom UTRPENI...a to je fakt.
Ved aj tu temu podla toho co viem zalozil Damian (napisal ze pracuje v GB ako zdravotny brat) a NAJVETSIU zasluhu (okrem Damiana) na ozrejmeni problemu rakovina ma RNG - podla jeho vlasnych slov lekar amater, kotry sa zacal samovzdelavat v medicine hlavne ''vdaka'' tomu ze jeho lekar ho nedokazal udrzat prizdravi...samozrejme v SSSA( aka USA) je to lahsie lebo tam je tona roznych casopisov na temu mediciny. Kolko bolo ze u nas za ''SOCIALIZMU'' na temu mediciny ci alternativnej mediciny casopisov dostupnych VERJNOSTI?..(ja ti poviem- ANI JEDEN!)..
a kolko ze bolo cirkevnych casopisov?..(tiez ti poviem- viac AKO JEDEN...).
takze mila veronicka,
lucime sa(cely kolektiv) s tebov jednym staroruskym-ukrajinskym prislovim:
''KTO NEVYDA HROSY NA DOBROHO KUCHARA, VYDAST HROSY NA DOBROHO LEKARA''.
prajeme zdravy den.