Chcem sa opytat, kedy je dobre si nechat vybrat mandle? Ake to ma vyhody a nevyhody?
A je operacie bolestiva? Plus nejake vase skusenosti, budem rada, urcite pomozu. Dakujem!
---------------
Poardna nosno - ušno - krčné - www.zdravie.sk
Mandle - nechat si alebo nie??
Alien, neuzivas nahodou hormonalnu antikoncepciu? zvysene teploty moze byt aj z nej, kvoli hormonu gestagenu
Operacia bolestiva nebola, bola som v celkovej anesteze, ale komplikacie boli tazke. Tyzden som mala opuchnutu sliznicu jazyka natolko, ze som sa dusila slinami, pomalicky sa to upravovalo. Schudla som 5 kil, po 3 tyzdnoch mozem jest vsetko okrem tvrdeho peciva, zemiakovych lupienkov. Problem dlhotrvajuce zvysene teploty sa vsak ani po zakroku neupravil.
Reagujem na Nikol. Ja som po operacii mandli uz treti tyzden a mam tiez zmenenu chut. Vsetko co zjem rozoznam co to je, ale nema to uz tu vyraznu chut, ako v minulosti. Sladke milujem, ale uz mi neberie. Pocula som, ze to moze byt aj trvale :( Mate niekto podobnu skusenost?
Bola som na operácii krčných mandlí a počas operácie a doktorka ktorá ma operovala mi dávala umrtvovaciu innekciu do mandlí proti bolesti a omylom ma zrejme zasiahla do jazyka.Teras som týždeň po operácii a liečim sa doma.Mám taký problém pri konzumovaní,nič mi nechutí.Mám podozrenie že mi nejakým spôsobom zrejme narušila chuťovú činnosť.Mám obavy či sa to stratí samé po určitom čase alebo by to mohlo byť vážnejšie...Ďakujem.
No ako som pisala 26.6 mi mali vyberat mandle,ALE...z predoperacnych vysetreni s azistilo ze mam 1,5 predlzene APTT a ze by som pri zakroku mohla vykrvacat.Tak sa toho teraz ziadny doktor nechce ujat. Bola som koli tomu v BA na dalsie odbery ale neviem...nejak som sa toho zlakla a mandle si chcem radsej nechat, i ked sa bojim ze uz o tyzden budem znova chora..vazne neviem co robit:(
Mne sa tiez na jednej strane rana rozkrvacala po tyzdni....jeden vecer ale poriadne , cestou autom som vypluvala krvicku do misky fuj hnusna chut... potom mi lekar vybral z ust velku zrazeninu, umrtvil zatavil, do nasledujuceho rana OK, potom zase sa to rozkrvacalo, doktor umrtvil zatavil, OK, na dalsi den zase, a to sa uz ujo doktor rozhodol zasit to...to som musela vydrzat osem vpichov na umrtvenie, a to ten doktor vobec nebol jemny, bol nasrany lebo ma vkuse natahovalo na vracanie, plakala som...potom sa mu podarilo dat mi tam dva stehy...toto sa fakt casto nestava, ale vtedy som sa pytala, preco prave ja? dokopy som bola v nemocnici 11 dni.moja rada: nevyberat v celkovej narkoze
no ja som stvrty pooperacny den po vybere mandli.Mam devatnast a citim sa nanic(skor psychicky). Boli to trochu ale da sa to vydrzat, kvapky Algifen proti bolesti. Papam kasicky, jogurticky, REPIKOVY CAJIK, a riedke polievky. Avsak mam chut na poriadny rezen... Nevadi, tam kde boli mandle mam take biele hnisave jazvicky a capik je asi tri razy vacsi, obcas sa drzhnem pretoze sa mi tazko prehltaju aj vlastne sliny,moj hlas dostal znamenitu skreklavu farbu :D, ale clovek si zvykne... Lepsie ako kazdy druhy tyzden anginy a antibiotika, preslo mi to aj na oblicky (to som leicila po svojom, len zeleninove polievky) ono sa to potom od toxinov vylieci... No mandle vybrat museli ako vysoke ASLO malo trojnasobne hodnoty od normalu. Ale algifen kvapky odporucam, pozor vsak su navykove.
Reagujem na prísp. od Alien.Jak je to možné,že mne rožok dali ako prvé jedlo v nemocnici?Dali mi rovno dva a staničná ma zvozila, že nejem.Nikto ma neupozornil že pečivo radšej nie.Upozornila ma sestra na kôrku chlebovú, že v prvé dni nie.
zds, presne tak som rozmyslal aj ja dlhe roky, potom som si povedal ked nas neposkodi niekolko gramov kyseliny jablcnej, citronovej ci octovej, preco by nas mala poskodit jyselina askorbova, podstatne slabsia, nez druhe.
A vo vyskume Paulinga a jeho spolupracovnikov pouzivali tieto davky na stovkach ludi bez zlych ucinkov.
Pauling bral 18 gramov askorbatu sodneho denne dlhe roky.
Tak preco by som sa mal narazove na dva dni bat zobrat tolko aj ja.
Robime to uz dlhe roky, so mnou aj desiatky z rodiny a znamych. Zatial nikto nemal pre tuto drasticku metodu(z hladiska lekarov a odporucenych daviek) nic ine, len chvalu.
Vseobecne odporucana davka vitaminu C bola uz davno dokazana nedostatocna pre optimalnu funkciu tela.
Zober si napr, ze zjes kazdy den jedno kiwi. Moze ti to zaskodit-len tak z hlavy(inac je tisice pozitivnych sprav pre tzv megadavky C ak roznych zodpovednych lekarov)A to kiwi ma hned 8 krat 100 mg kyseliny askorbovej!
Ja zas riešim problém, ja nemávam choré madle žiadne angíny, zápaly hrdla a pod. ale mi zistili streptokoka a po liečení antibiotikmi bol tam stále +aslo zvyšené a o dosť, je tu niekto z podobným prípadom?? neviem čo mám robiť lekárka jednoznačne že vybrať, ale ked ja neviem lebo mám problémy aj so štítnou aj s uzlinami a necítim sa najlepšie momentálne, čo poradíte??? dakujem