Mandle - nechat si alebo nie??

veronicka

Pre niikus: diky za radu. Mozem ta potesit, ze sa mi to zlepsuje, nastupila sm do práce po materskej, tak sa menej pozorujem a mám pocit ze som spravila pre seba dobrú vec. Lepsie sa celkovo cítim a verím ze to bude este lepsie. Vytrpela som si svoje, v dospelom veku je to naozaj stres,som rada ze to mám za sebou.Papa

andy86

ahojte.odpoveď na otázku či uskutočniť tonzilektómiu alebo nie-to sa posudzuje z viacerých hľadísk,ale dôležitý je ak krvný obraz jedinca.ak sa v krvi zistí zvýšené množstvo ASLO (anti streptolyzín-O),je indikácia na tonzilektómiu.tú totiž spôsobuje baktéria Streptococcus,a nebezpečenstvo chronickej tonzilitídy spočiva práve v tej zvýšenej hladine ASLO-mohli by sa totiž vyvinúť protilátky,ktoré by bu´d reagovali s bunkami srdcového svalu a môže vzniknúť reumatická endokarditída,alebo s bunkami obličiek,kedy vzniká akútna glomerulonefritída.preto ak je zvýšené ASLO určite som za TE.

pre veronicku od niikus

veronika,ja mam taky isty problem...som sice UPLNE PRESNY mesiac po operacii mandli,a tiez sa mi rozkrvacala jedna strana a mam pocit pri preglgani akoby mi nieco ostalo v hrdle...moja krsna je doktorka v BA a mamina jej volala co s tym,a treba ist ku krcnemu....vraj...no neviem ja som tam este tiez nebola je to neprijemne ale s tym nic neuropbime:(

nikuska

vsetci ktori pisu ze stratili chut do jedla...mate pravdu..ja som podstupila TE bez uspatia..nieco strasne mala som neskutocne velke mandle...nemohli mi ich vybrat hoci som mala neskutocne dobru lekarku velmi skusenu a u vsetkych doporucenu...po operacii som nemohla jest ani pit..necitila som si hrdlo...zacala som chudnut v nemocnici som bola tyzden a pol koli tomu,ze som po 4 dnoch schudla 8kg...skoro som skoncila na ARE na intenzivke...bolo to nieco priserne kazdy to znasa inak..vraj cim mladsi,tym horsie...a ten repikovy caj,pomaha ale ja soms a napila a vsetko mi vyslo von nosom....nezavidim nikomu kto to ma pred sebou,ale uz je to v cleku dobre...az na pooperacne kopmplikacie po 2tyzudnoch mi to doma zacalo krvacat a sanitkou soms a povozila az do trencina...nic prijemne doteraz mam s tym problemi ...mesiac dozadu co mi ich vybrali:(

nikuska

au mne mandle vyberali asi pred dvoma tyzdnami v najvacsom teple....TRAGEDIA!!!!!!!!!§§nidky by som to nedovolila keby vim co je to za bolest.....

soldo

Som 4 den po TE v celkovej anesteze, mal som mandle take velke, ze lekarka, co ma vysetrovala pred zakrokom reagovala "a toto co je?". Po prebrati som bol pripraveny na strasnu bolest, ale na moje velke prekvapenie az taka velka nebola.Na 3ti den ma prepustili,beriem Algifen,pijem,papam tekute a zatial je to uplna pohodicka.Podstatny je operater,mna operovala Dr.Fruwaldova Sylvia(zlate ruky)v Rooseveltke v BB,vrelo Vam ju doporucujem a celkova anesteza ma tiez na tom podiel-operater ma cas a pohodu to spravit 100% a Vy nemate ziadnu traumu.Pekny den.

dadka

Awojky. mne vyberali krcne mandle v pondelok a vcera som dosla domov z nemocnice. ani to tak velmi neboli no neviem co mam jest lebo nie vsetko sa mi dobre da prehltnut. prosim poradte mi a tiez neviem aky caj je najlepsi alebo aky napoj. lebo ja pijem len cistu vodu lebo ine mi nerobi dobre. no, prosim poradte niekt. dakujem vopred :))

RNG

Ja som bol vzdy za vyliecit, posilnit imunitu nez vyrezat.
Vyliecit(gse, oregano oil,extrakt z olivovych listov)
posilnit imunitu:v prvom rade probiotika.
Ak to nestaci, brat obcas udrzobnu davku antimikrobialnych spomenutych.