Chcem sa opytat, kedy je dobre si nechat vybrat mandle? Ake to ma vyhody a nevyhody?
A je operacie bolestiva? Plus nejake vase skusenosti, budem rada, urcite pomozu. Dakujem!
---------------
Poardna nosno - ušno - krčné - www.zdravie.sk
Mandle - nechat si alebo nie??
aj mojmu manželovi zostalo kúsok z mandlí,no či chcel či nie,musel si operáciu zopakovať,teraz už je dobre
Pozdravujem! Tak mandle?Bola som ich vyberať pred 7 rokmi-robili mi to v lokálke-žiadna sranda,ale zvládla som to- to potom bolo oveľa horšie. Ale teraz mávam častejšie angíny ako bežne,tak mi Dr. povedala že na Ľ strane mám kúsok neodstránenej mandle,čo by bolo potrebné opkovane odstrániť-vravím že už neidem ani keby som tam mala pol mandle. Ale pokkiaľ to tak bude pokračovať asi mi sa budem musieť rozhonúť to opakovať.Čo si nechcem ani predstaviť. Tak držím palce všetkým,ktorých to čaká a nech to zvládnu.
Uz tu asi prestanem do zakroku radsej chodit, lebo sa nakoniec do nemocnice ani nedostavim a schovam sa :)
Ak máte stále zahnisané mandle, sú na nich ložiská hnisu, ktoré si vytláčate lyžičkou von, tak mandle neplnia svoju ochrannú funkciu...musia ísť von,...keby tam zostali, tak v budúcnosti hrozí reumat.horúčka, budete mať problém so srdcom a pod.Čo sa týka operácie, tá je väčšinou v pohode, zvláda sa dobre, po operácii vám prikladajú studený obklad na hrdlo, dobrá je zmrzlina, pijete len cez slamku a ja osobne som za týždeň schudla min. 5 kg . Proti bolestiam sa dávajú čípky, ktoré sú výborné. Keď vás pustia z nemocnice, musíte mať dostatok čípkov od bolesti, lebo doma sa vlastne začne "čistenie" sliznice"...Dobré sú studené nápoje a vlažné polievky...Ten pocit bez bolestivých a zahnisaných mandlí stojí za to...
Ahojte!
Mne brali krcne mandle pred 6 dnami.... jedna známa(sestrička) mi dava injekcie od bolesti a len tak to viem vydrzat, algifen , ibalgin a dalsie tieto tabletky a kvapky mi vobec nepomahaju. rano, ked sa zobudim, hrdlo ma boli az tak, ze skoro ani slovo neviem vyslovit.
Cize, kto ide na opraciu ma sa naco tesit...akoze zakrok je nic oproti bolesti potom. Sice ja som bol v celkovej, ale hnet jak som sa zobudil to zacalo krvacat, preto mi to museli spalit v lokalke. hodinu potom(uz na izbe)mi to zacalo zas krvacat-a zas mi to isli spalovat...lekar mi povedal, ze uz sa stalo aj take, ze to zacalo krvacat po 2 tyzdnoch.
ahojte..ja som si mandle dala vybrat a dost vela komplikacii..
ked mate zapalene mandle je to znak ze mate poskodenu imunitu-suvisi to s hrubym crevom..mali by ste zmenit stravu(vela zeleniny,nie biele pecivo ani cokolada a malo mliecnych vyrobkov) poznam este vselijake pripravky ktore teraz berem a zdravotny stav sa mi zlepsuje (ked chcete vediet viac napisste mi na mail 888nicole888@gmail.com) napisem vam aj viac o komplikaciach lebo teraz uz je neskoro a nechce sa mi to pisat;)
ahojte, mam chronicky zapal mandli a idu mi ich vyberat..este neviem kedy ale idu.. a chcem sa spytat ze co je lepsie jest teple abo studene ked ich mam zapalene a boli ma hrdlo trochu.. bo zevraj teplo podporuje zapal.. ?a este ci jelepsie v lokalnej alebo uplnej anesteze vyberat?
karol aj mne to robili v celkovej anestéze. inak to nešlo, lebo som bola veľmi citlivá a hneď ma všetko rozkašlalo. poviem ti ale, že v celkovej je to lepšie. jediná som nevracala a doktori majú čas ti to poriadne urobiť a zaceliť, čiže ti už nedorastú, čo sa pri tých ľudoch, čo im brali lokálne už párkrát stalo.
tak nech ti to dopadne ok...