Nespavost, stres - co s tym?

addia

Čaute, poraďte mi prosím! Už 4 či aj viacej noci som poriadne nespala:-(:-( Mám toho veľa v práci, veľa problémov v rodine a už neviem ako to mám všetko zvládať:-( Existujú nejaké lieky bez predpisu, ktoré sú na ukľudnenie a na lepší spánok aj keď som pod neustálym stresom?

imunitka

Moze byt aj viac rusivych faktorov. Ako mas umiestnenu postel v izbe? Spavas s muzom? Nechrape? Mas uplne zatemnenu izbu? Neprichadzaju zvonka nejake zvuky? Aku mas teplotu v izbe? Pod akym paplonom spavas?

lea

anikaa ja mám tiež problém so spánkom, niekedy spím, niekedy nie, so mpoto munavená, liekky na spanie len na prírodnej báze Persen forte, ale už ani ten mi nezaberal, alebo Melatonín, no aj ten niekedy nezaberie, má 44 ... ako si to vyriešila ?

alti

K tym odporucaniam na uvedenej www by som doplnila, ze aj postelne pradlo je dobre mat v upokojujucich farbach, do spalne napr. nie cervenu. A ziaden pocitac a telka :D

anikaa

Ahojte, skusila som Hypnogen, ucinok tak pol na pol.Trhany, prerusovany spanok. Vadi mi kazdy zvuk, je mi teplo..Proste asi z toho scvoknem.Kupila som si nejaku zmes caju na spanie a zasa nic moc.Dufam, ze je to tym teplom a mojimi pocuchanymi nervamy.Snad to prejde. Dakujem Vam za dobre rady, rada vsetko postupne vyskusam.

cajka

Ahoj.ja tiez nespavam.beriem obcas hypnogen,ale aj po nom spim len 3hodiny.celkom pomaha caj z levandule a este maju v lekarni od GS Dormian.je to vytazok z 5byliniek v tobolkach,asi 120sk to stoji.skus

RNG

Spravna strava je vzdy najlepsia, doplnky sa maju pouzivat len ked treba rychly nabeh alebo extra velke davky, ktore prakticky nemozno dostat v beznej strave.

andie

suhlasim s rng, lieky na spanie su vseobecne jed. nie len ze su navykove, ale nezabecpecuju kvalitny spanok. pri poruchach spanku treba najprv nasjt pricinu. no ano, tryptofan jen potrebny hlavne preto, ze sa z neho syntetizuje uz spominany serotonin zodpovedny za biorytmus.