Nespavost, stres - co s tym?

margitka100

Addia dobre si spravila! Dufam, ze to predsavzatie tvoje budes aj dodrziavat!!! Su to tabletky, ktore obsahuju dve rastliny, takze su to prirodne tabletky. A podporuju lepsi spanok a su dobre na zbavenie sa stresu. Co este by si chcela presne o nich vediet?

addia

Margitka dala som si od nového roku predsavzatie, že nebudem už až tak veľa pracovať a hlavne nebudem v noci! Potrebujem ten spánok a už toho bolo dosť:( Čo je to za tabletky, prosím ťa?
Gima vidíš, plávanie ma pred spaním nenapadlo. Len čo keď nemám na to ani moc času?:-(

Gima

Pred spaním by ste nemali jest sýte jedlo, ktore zaťažuje travenie, potom sa ťažšie zaspáva. Pomocť by mala dlhšia nočná prechádzka alebo plávanie alebo cvičenie.

margitka100

Addia mas pravdu, ineho vychodiska asi nie je. Ale tebe asi ani tableky nepomozu, kedze tie su na spanie a ty pracujes aj v noci, hm? Ci najdes si cas na spanie? To by vyriesilo tvoj problem. Skus siahnut napriklad po migstresse, tie su proti stresu a na kludnejsi spanok. Mozno tie by ti pomohli. O nich som aj pocula, ze su nenavykove.

addia

To máte pravdu, že by som sa to mala naučiť ale jednoducho to nejako nedokážem:-( Bojím sa o svoju pracovnú pozíciu a preto pracujem aj v noci a v podstate stále:-(

merilynn

Ahoj, na upokojenie nervov a spanie je dobrý ľubovník, pamajorán (oregano), levanduľa, valeriána.. (tú som neskúšala). No neviem, či sú čaje dostatočne silné na tento predvianočný blázninec. Mne trochu pomohli aj pastilky z Bachových kvetov "Útecha duše" z DM-ky. Najviac by som potrebovala naučiť sa hovoriť nie, keď viem, že nebudem stíhať, ale to je asi nadlhšie.

Tomas12345

Addia proti uzkosti su rozne upokojujuce byliny ako napriklad lubovnik bodkovany, avsak pozor lebo lubovnik by sa nemal kombinovat s liekmi na psychiku ak dake uzivas.

Tiez by bolo dobre robit aj rozne dychove relaxacne cvicenia.

A najdolezitejsie si je uvedomit ze netreba sa stresovat kvoli praci, je to len praca nema zmysel sa kvoli nej trapit a nicit si zdravie.

addia

Tak a čo mám robiť? :-(:-( V práci sa zvoľniť tempo nedá, keďže toho máme veľmi veľa a doma si tie problémy robím sama, lebo som nervózna z práce :-(:-(:-( Už som z toho všetkého hotová a potrebujem niečo na ukľudnenie!!!

margitka100

Addia a to si ochotna sa hned zacat takto davkovat liekmi na spanie? Nebolo by lepsie riesenie trochu zvolnit aj v praci a v rodinnych zalezitostiach si problemy vyjastnit? Hm? Tabletiek je kopu, no ked by si uz nejake chcela zacat uzivat, tak skor zvol take, ktore su na prirodnej baze, ok?