Zdravím, mám otázku na ženy. Čo by ste si mysleli o mužovi, ktorý by bol relatívne normálny, mal by prácu, normálne by sa obliekal, ale nemal by auto? Proste nechce mať auto aj keď si ho môže dovoliť. Do práce chodí na bicykli, alebo MHD, keďže ju ma blízko. Vadilo by vám to a mysleli by ste si o tom, že je to čudné, alebo by ste s tým nemali problém? Dokázali by ste si s takým mužom predstaviť vzťah? Prosím odpovedajte úprimne. Ďakujem
Chlap bez auta
to Pilcuk: Ne? Tak ja poznam xy parov, kde zena pracuje, muz pracuje, pracovna doba cca rovnaka. Rozdiel je v tom, ze zena pride domov a este stale maka, lebo ma druhu pracu a to sa vola domacnost, ked mate este zahradu a podobne tak ma dalsie bonusy. Nehovorim, ze chlap nepomoze, ale stale z tych vedlajsich prac robi 80% zena. Ano muz navrta policku, vymeni ziarovku, keby sa niekto chcel tymto ohradil, lenze percentualne to nikdy nevyvazi zenine ulohy.
Este niekedy roky rokuuce do zadu, ked som mala priatela bez auta, si pametam, ked sme robili velky nakup (lebo gratulujem tym, ktory chodia do obchodu denne a stravia v nich pol zivota, ja si to spravim v jeden den za dve hodky a mame pokoj na dve tyzdne, sem tam sa par drobnosti dokupi), tak brat po mna prisiel na aute, kedze sme byvali par minut od seba, aby sme sa nemuseli vlacit busmi. A prehlad o uctoch, kedy co treba platit, kedze nam chodi viac sekov, prehlad o tom, kedy co sa minie, co treba dokupit atd, to vsetko v hlave ma zena. Moj muz ani sajnu nema, co nam doslo, keby ho poslem len tak do obchodu, on je tam strateny, nevie co ma kupit, kupi somariny, ale to je jedno, kazdy ma vo vztahu svoje ulohy, ale tak to ma byt.
Poznala som par, kde priatel kupil priatelke ruzu a nezabudol to okomentovat, ze stala 5 eur, te ake to je drahe a blaa blaa, to uz co je toto? Ona mu na to len, nikto ti ju nekazal kupovat. Ani uz niesu spolu. Taky muz nieje muzom, lebo muz bol vzdy v pozicii hlavneho zivitela rodina, zena nema takuto ani ju nikdy nemala. Neviem si predstavit, ze by sme u nas doma riesili peniaze, kto viac prispeje a podobne, jezis, ved sme par, mame to spolocne, nesondujeme kto si co kupi, my sa este "bijeme" o to, kto plati. Minule som si tak kvietky kupovala v jednom retazci, moje kvietky, ta si ich platim ne a som dostala bodicek bokom, ze plati on, ja mu ze platim ja, on ze on. A hnevam sa tam, bo ma vystrnadil a predavacka mi hovori, tak vy sa este hnevate, ze on chce platit a smeje sa. :D Potom sme sa smiali vsetci. Aj tak to su nase kvety, nam tu budu okyslicovat vzduch.
to Zenasautom: a to uz co je za blud? Tak isto sa dotuju ine sektory. Ked sa niekto zdravo stravuje, cvici a pod. a nenavstevuje lekara jak je desatrocie dlhe, lebo nema dovody a potom tu mame ludi, ktori sa stravuju cez hranicu, fast foody, nezdrava premastena strava a potom su casto chorlavy. Tak isto kultura sa dotuje a mozem tu pisat do vianoc.
A anyway opravu cestnych komunikacii si vodici sami zaplatia ty bludna ovca, mame jednu z najvyssich dani na pohonne hmoty, myslis si, ze kde idu tie peniaze? Na opravy a budovanie, aj to sa vsetky nevyuzuju tymto smerom a idu buh vi kam.
Spravny chlap ma auto a kupi ho aj svojej frajerke, nech vsetci vidia, ze nie je ziadny luzer. A buzny nech si kolobezkuju, bicykluskuju a tlacia sa v smradlavej emhadecke.
Malo nas je spravnych chlapov veru.
Viktorkavix-konecne normalny nazor
Je potrebné ešte povedať, že je tu v súvislosti s vlastnením auta a jeho prevádzkou v spoločnosti obrovská NESPRAVODLIVOSŤ: lenže tí ktorí z tej nespravodlivosti profitujú sú pochopiteľne ticho... obrovské množstvo peňazí neustále plynie do údržby napr. ciest, atď.,... ktoré peniaze by sa mohli použiť pre všetkých a nie iba pre niektorých... ALE, kto si toto všíma??? Tí chudáci, na ktorých úkor sa toto deje, tí o tomto ani nič nevedia... no opovážili by sa niečo vedieť...!
Na Slovensku aj tak NIČ NIE JE, a to nielen na východe...
ViktorkaVix ja som také nároky na ženy ani zdaleka nikdy nemal a ani nemám. A takisto nikto z mojich známych nie. Od ženy vyžadujú hlavne vernosť, slušnosť a aby aspoň trochu vedela obriadiť byt/dom v prípade, že by oni v práci stravili väčšinu dňa. To je len zlomok z nárokov, ktoré majú ženy na mužov, pričom väčšina z nich nemá v tejto dobe opodstatnenie...
Samozrejme, ja ani si neviem predstavit ludi co toto tu pisu. Ako pochopom, ked je niekto sam, ma mensi plat a zaobide sa aj bez neho, v poriadku. Ale ratat s nim do buducna, pri vztahu, je uplne normalne. Boze pametam sa na strednej, ked chlapci hromadne si robili vodicaky a tuzili po aute a aki boli stastni, ked im ho na chvilu pozicali rodicia. Dnes je divna doba, vsetci sa ohanaju len peniazmi, ale by ma zaujimalo, ci ked zena si hlada partnera, ci sa ho pyta, predtym kym zacnu spolu chodit, ako je na tom s varenim, domacimi pracami a podobne, lebo ved vsetko 50:50. Dnes sa od zeny ocakava, ze ma byt supersexy, vzdy nahodena, dom/byt do bodky upratany, deti ma porodit a do mesiaca ma mat 45 kg aj s topankami a samozrejme plat rovnajuci sa platu muza, pripadne lepsi. Ale muz len nech chodi do prace a nohy na stole a zivot gombicka. Niektori muzi, nevedia byt muzmi. Vdaka bohu, ze ostalo par normalnych, lebo v tejto dobe sa menia pozicie ako na beziacom pase. Ale sak pohoda, ved tu mame rodica cislo 1 a rodica cislo 2, potom deti, ktore si urcia pohlavia az ked dosiahnu dospelost. Third gender shity a podobne. Zena ma inu uloho a vzdy mala, muz tiez inu, vzajomne sa, ale doplnaju. Yin a Yang.
s partnerkou mame dve auta, kazdy si vybavuje veci na svojom...sme nezavisli jeden od druheho, a ano, servis dvoch aut nie ziadna sranda...aspon jedno auto mat treba vo vztahu...idealne ked obaja...vsetko ide rychlejsie...
A este ked chcete dalej sprostosti pisat, tak mne napriklad auto zachranilo zivot. Moja mamka mala rizikove tehotenstvo, kde jej odporucali potrat, ale ona verila, ze sa to podari. Zrazu prisli komplikacie a keby ocko rychlo nebral mamku AUTOM do nemocnice, neprezijem, lebo sanitka by to nestihla, bola to otazka par minut. Stara skodovecka moja zachrankyna. :)
A niekedy sme auto nemali, kupili sme si ho po troch rokoch vztahu, ale aj tak sme si poziciavali rodicovske. A ake bitky popritom boli, lebo bolo viac surodencov v rodinach, a kazdy ho zahadne potreboval v rovnaku dobu. :D