Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Peniaze sú dôežité a nie že nie!

Príspevok v téme: Peniaze sú dôežité a nie že nie!
imaginedragon35

Ak by ste si v mladosti (rozpätie od 20 do 38 rokov) mali vybrať, čo by ste si uprednostnili ako prvé?. Lebo dnes asi málokto môže mať obidve. Vidím to na ostatných ľuďoch, hlavne na tých, ktorí uprednostnili "lásku" pred peniazmi...

Viem že ma tu sa tu teraz väčšina z vás urazí, lebo som si čítal minulé príspevky v téme o rodení detí a prevažoval názor že "treba si spraviť dieťa za každú cenu aj keď nemám žiadne peniaze, lebo na peniazoch nezáleží a dôležitá je láska a tieto veci"

Ja viem, že každý je iný a väčšina ľudí by niekedy dieťa chcelo mať. Ale nechápem tú logiku, keď mladá 20 ročná žena nechá spraviť deti, hneď ako skončí školu ani nemá poriadne zamestnanie a žije len z minimálnej mzdy a je v podstate závislá na svojom partnerovi.. A takých je dosť veľa. Ja nechápem prečo nevedia počkať. Prečo sú ľudia tak nezodpovední?

Ja keby som chcel mať niekedy deti, tak určite počkám aspoň do 30ky kedy budem úplne sebestačný a budem mať vybudovanú akú-takú stabilitu a dostatočný príjem v nejakej lešpie platenej a menej zničujúcej práci (700€ v hrubom v ťažkej špinavej robote na 3 zmeny nepovažujem ani za podpriemer ale len ako žobračenku na prežitie).

Ale prečo toľko ľudí čo takto pracujú a z výplaty pomaly ani nemajú na jedlo... tak majú deti? Tí rodičia potom ani nemajú čas sa s nimi učiť, lebo prídu zničení z roboty... a potom v škole vznikajú ďalšie podpriemerné jedince, ktoré v živote dotiahnu maximálne na robotníka v továrni... a to hraje do kariet hajzlom zamestnávateľom, ktorí potom nemusia zvyšovať platy lebo na ich pozície majú zabezpečený dostatok ľudí a magický kruh sa uzatvára... kedy ľudia dostanú rozum a konečne zlomia tento pekelný kruh???

Luppi

Zit treba tu a teraz. Co ak ta zajtra zrazi auto, ochories, alebo uz deti moct mat nebudes? Si si isty, ze sa dostanes tam, kde chces a ked tam uz budes, budes mat stale energiu na deti?
Nooo, tak si setri, aby si si nemusel brat hypoteku, len si uvedom, ze ceny bytov budu stale rast a ci ich dobehnes usporami je otazne.

Nebud vztahovacny, nikto proti tebe nic neotaca a nefandi si, nikoho si netrafil.
Si vyjadril nazor, alebo si chcel skor vsetkych presvedcit, ze iba on je jediny spravny a platny pre vsetkych?

imaginedragon35

Ovečky: konečne niekto kto to chápe... vidíš že ako sa to stále snažia otočiť proti mne, písať tu o mne ako keby ma poznali a obhájiť si svoje... aj keď nebola by to potreba keby sa ich to nedotklo, takže ako vravím - trafi som kliniec po hlave očividne ;)

ja vôbec nepochádzam z bohatej rodiny, všetko som si vždy vydrel sám svojimi schopnosťami a odhodlaním. ešte však nie som tam kde by som chcel byť tak je logické že sa nebudem množiť ako tu podaktorí... že rýchlo si zobrať hypotéku, narodiť deti hlavne aby sme to stihli do 30ky nech to stojí čo to stojí... potom to tu tak vyzerá...

Luppi

AD,

ty tiez predsa pocuvas svoje pudy ako zvieratko. Makas, aby si sa najedla a vzapati to stastne vysr... Niektori idu este dalej a neobmedzuju sa, len na tieto 2 najzakladnejsie pudy.

ped

Aspoň teplú a studenú vodu by mali mať ľudia garantovanú ústavou, už keď sme krajina vody. Iné je to v Afrike, tam sú zvyknutí nezapíjať, to je pravda:-)

Ovecky

Ludia, podaktori ste riadne mimo. Sak tu travi v robote od rana do vecera cas aj clovek, co chce vobec prezit, tak co trepete pi*oviny? Vraj karierista :D A preto asi klesa porodnost, lebo zenske vobec netravia cas cele dni v robote za almuznu, lebo nemusia chodit za hranice pucovat zadky cudzincom ze? Vooobec nestoja krpate byty 60tisic vooobec nestoji stavba domu 150tisic nieee, sak co, nech si robia decka u rodicov v izbach s plakatom Britney na stene :D Toto tu je hotovy raj na plodenie, mnozenie sa, lebo sak pudy, pocuvajme pudy jak zvieratka hlavne rodit! Dalsich robosov pre otrokarov treba :D Neni nahodou najzakladnejsi pud najest sa a vy...? :D Tu budete robit z ludi co riadne chodia do roboty nejakych mamonarov, div nemaju doma v obyvacke ferrari nie? Kriste, uz len pre toto by sa slovac nemala mnozit, pre ten pokles inteligencie v nazoroch na bezny zivot, ktory v poslednych rokoch nabral dramaticky pad. Absolutny suhlas s autorom temy, konecne to niekto vystihol

Luppi

Vieme, ale nechceme sa ovladat. Milujeme pudy :)
Nizke platy a chudoba su na svete kvoli ludskej chamtivosti. A kvoli nej aj vymrieme, lebo kvoli osobnemu prospechu znici clovek cloveka a prestane sa kvoli chamtivosti plodit.
Ale vacsina z nas su podpriemerni jedinci, podla teba. Gratulujem, ze si sa narodil v bohatej rodine, ked nastali idealne konstalacie planet a nebol si nuteny sa v zivote snazit, aby si nieco dosiahol a odovzdat to svojim potomkom a nie cudzim, ktori to po tebe zdedia.

imaginedragon35

Ja vám nič nezakazujem. Robte ako myslíte ale má to zlý dopad na celú spoločnosť a kvôli tomu sú nízke platy a chudoba všade, nie len na Slovensku. Kvôli tým pudom.

Áno je to najzákladnejší pud, ale my nie sme tak celkom zvieratá tak snáď sa vieme ovládať? Ale ako vidím tak väčšina ľudí nie, bihužiaľ...

Jana Lukacova

imaginedragon35:

zodpovednosť neprichádza automaticky s vekom a peniazmi. Takéto pravidlo neexistuje. Zodpovednosť súvisí so zrelosťou človeka (niekedy sú aj mladší či menej majetnejší zodpovednejší, ako tí starší či bohatší...a vedú k tomu aj svoje deti).

Nízke platy sú dôsledkom nízkej miery zodpovednosti na viacerých stranách..

Luppi

Mozes cakat cely zivot na vyhru jackpotu, ale treba si uvedomit, ze nie kazdy v nom vyhra.

Eurojackpot vyhra vacsinou Nemec, z toho mi vychadza, aby zeny plodili deti, len s Nemcami, s ktorymi nebudu musiet bojovat o prezitie.

To ako rozmyslas je len tvoje sebectvo. Myslis na seba a trasies sa o svoje peniaze. Ano, v zivote, ked nieco chces, musis kvoli tomu niec

Idealne podmienky nastanu v zivote v minimum pripadoch, ak chces cakat na idealne podmienky, nedockas sa ich mozno nikdy.
Mozno nikdy by sa nestretli ani niektori ludia, keby cakali na idealne podmienky.
A cakat na Slovensku, kedy budeme mat skvelu pracu so skvelym platom znie ako utopia. Platy sa sice dvihaju, ale s nimi aj ceny, poistky, poplatky, takze kazdy den bojuju ludia o prezitie.