Peniaze sú dôežité a nie že nie!

Príspevok v téme: Peniaze sú dôežité a nie že nie!
imaginedragon35

Ak by ste si v mladosti (rozpätie od 20 do 38 rokov) mali vybrať, čo by ste si uprednostnili ako prvé?. Lebo dnes asi málokto môže mať obidve. Vidím to na ostatných ľuďoch, hlavne na tých, ktorí uprednostnili "lásku" pred peniazmi...

Viem že ma tu sa tu teraz väčšina z vás urazí, lebo som si čítal minulé príspevky v téme o rodení detí a prevažoval názor že "treba si spraviť dieťa za každú cenu aj keď nemám žiadne peniaze, lebo na peniazoch nezáleží a dôležitá je láska a tieto veci"

Ja viem, že každý je iný a väčšina ľudí by niekedy dieťa chcelo mať. Ale nechápem tú logiku, keď mladá 20 ročná žena nechá spraviť deti, hneď ako skončí školu ani nemá poriadne zamestnanie a žije len z minimálnej mzdy a je v podstate závislá na svojom partnerovi.. A takých je dosť veľa. Ja nechápem prečo nevedia počkať. Prečo sú ľudia tak nezodpovední?

Ja keby som chcel mať niekedy deti, tak určite počkám aspoň do 30ky kedy budem úplne sebestačný a budem mať vybudovanú akú-takú stabilitu a dostatočný príjem v nejakej lešpie platenej a menej zničujúcej práci (700€ v hrubom v ťažkej špinavej robote na 3 zmeny nepovažujem ani za podpriemer ale len ako žobračenku na prežitie).

Ale prečo toľko ľudí čo takto pracujú a z výplaty pomaly ani nemajú na jedlo... tak majú deti? Tí rodičia potom ani nemajú čas sa s nimi učiť, lebo prídu zničení z roboty... a potom v škole vznikajú ďalšie podpriemerné jedince, ktoré v živote dotiahnu maximálne na robotníka v továrni... a to hraje do kariet hajzlom zamestnávateľom, ktorí potom nemusia zvyšovať platy lebo na ich pozície majú zabezpečený dostatok ľudí a magický kruh sa uzatvára... kedy ľudia dostanú rozum a konečne zlomia tento pekelný kruh???

Luppi

Takze ti autor gratulujem k tomu, ze si cele roky platil na cudzie deti a vlastne sa zdrahas mat, lebo ty na ne uz davno mas, len o tom netusis.

Luppi

Ti otroci vam napriklad aj napecu chlieb v noci, aby ste mali, co papkat.
Kazdy clovek, ktory pracuje, ma o pracu zaujem, dava nieco spolocnosti a tato spolocnost im potom nema co prikazovat, ci mozu mat deti, kolko, alebo ci mozu ist na potrat.
Kazdy clovek, ktory pracuje si totiz na tie deti setri formou odvodov. Spolocnost by sa skor mala zacat pytat, preco sa tieto prostriedky v plnej miere nevratia spat na ten ucel, na ktory boli odvadzane. Lebo ich odvadza aj muz a aj zena. Potom by ste sa tu nemuseli medzi sebou kmasat za vlasy a obvinovat jeden druheho.

ped

Najmä to prenášanie tašiek starenkám cez priechod priechodcov je momentálne veľmi v obľube a obľúbené! A to všetko nezištne a bezplatne!

Luppi

Vesia sa kabat na vesiak :)
Vnimam to ako ludi, ktori maju vela energie a casu, ktori sa zaoberaju zivotmi inych a preco ma, alebo nema niekto dieta. Nemyslim, ze taki sa niekedy vobec dopracuju k svojmu cielu.
Som asi zle precitala, ale mohla by si mi prosim ta vysvetlit o koho sa stat stara, resp.postara?
V tvojom pripade je naozaj, len dobre, ze si sa rozhodla deti nemat a neockovat ich svojimi nazormi a nenavistou k vsetkym a vsetkemu.
Sme ti za to velmi vdacni, naozaj.

ped

Ono ide aj o to, že nie je ľahké aj to, ak si má človek zvyknúť nepracovať. Sú aj takí. Viete, čo tí z nudy dokážu počas dňa urobiť? Okrem toho, že sa dokážu opiť na 3 fázy, navaria obed, poroznášajú letáky, pozrú si dobrý film, poradia kamarátovi, napečú bábovku, aby mali s čím hosťa pohostiť, pomôžu starenke preniesť ťažkú tašku na druhú stranu cez priechod priechodcov a pomedzi to ešte aj ponožky poštopkajú. A že vraj žiadne pracovné návyky...

Ovecky

Haha :D Ja tu zasa vidim opak, odsudzovanie ludi, ktori nemaju podmienky za to, ze sa nechcu mnozit, to je krasna vizitka spolocnosti, co z toho ze sa zaraba 500€, ze niekto zije v najme, nema trebars uz ani rodicov, aby pomohli, to je iba priklad, hlavne tlacme vsetkych do mnozenia!

Defcon

To su nazory.-)))))
Pomaly by tu par jedincov zakazovalo ostatnym mat deti pokial nebudu mat nejaky dany luxus......skoda, ze tychto jedincov ich rodicia rovno po porode neutopili v rieky, lebo luxus pre dvoch uz nevystaci pre troch, tak sibko decko do rieky. Aspon by vam teraz nehrabalo s takymito nazormi. Ze len dalsi robotnik.....hm, tych robotnikov bude treba stale a vela. Na rozdiel od uctovnikov, daniarov, uradnikov.....to je vymierajuca trieda ludi. Za 10-20 rokov ich pracu budu robit stroje. Ale pocitac nikdy nenahradi manualnu pracu. Ja teraz lutujem sucasnu mladu generaciu, studuju a tesia sa na dobru pracu, ale realita bude o inom. Aj s maturitou ci diplomom pojdu k pasu a budu si nadavat naco zabili tie tazke roky v skole.

Ovecky

Ano, sak co ked ma zrazi auto, nech sa o decka potom postara stat, ze? :D Lebo kazdy ma zijucich uzasnych rodicov, nie? Tu az rozum ostava stat, este tu budu povysovat na piedestal mnozenie sa, ze to je akoze nieco viac ako sa najest a vysr..., pozor, to je vynimocnejsi pud :D Uz neviem ci smiat sa, alebo plakat. Najkrajsie je, ze tieto nazory sem hadzu ludia, co bud podedili, alebo sa zavesili na niekoho, kto ma penazi dost. Pripadne si doma prerobili poschodie a teraz sak preco by sa nemnozili? Lutujem vasich partnerov, zodpovednost nula.