Peniaze sú dôežité a nie že nie!

Príspevok v téme: Peniaze sú dôežité a nie že nie!
imaginedragon35

Ak by ste si v mladosti (rozpätie od 20 do 38 rokov) mali vybrať, čo by ste si uprednostnili ako prvé?. Lebo dnes asi málokto môže mať obidve. Vidím to na ostatných ľuďoch, hlavne na tých, ktorí uprednostnili "lásku" pred peniazmi...

Viem že ma tu sa tu teraz väčšina z vás urazí, lebo som si čítal minulé príspevky v téme o rodení detí a prevažoval názor že "treba si spraviť dieťa za každú cenu aj keď nemám žiadne peniaze, lebo na peniazoch nezáleží a dôležitá je láska a tieto veci"

Ja viem, že každý je iný a väčšina ľudí by niekedy dieťa chcelo mať. Ale nechápem tú logiku, keď mladá 20 ročná žena nechá spraviť deti, hneď ako skončí školu ani nemá poriadne zamestnanie a žije len z minimálnej mzdy a je v podstate závislá na svojom partnerovi.. A takých je dosť veľa. Ja nechápem prečo nevedia počkať. Prečo sú ľudia tak nezodpovední?

Ja keby som chcel mať niekedy deti, tak určite počkám aspoň do 30ky kedy budem úplne sebestačný a budem mať vybudovanú akú-takú stabilitu a dostatočný príjem v nejakej lešpie platenej a menej zničujúcej práci (700€ v hrubom v ťažkej špinavej robote na 3 zmeny nepovažujem ani za podpriemer ale len ako žobračenku na prežitie).

Ale prečo toľko ľudí čo takto pracujú a z výplaty pomaly ani nemajú na jedlo... tak majú deti? Tí rodičia potom ani nemajú čas sa s nimi učiť, lebo prídu zničení z roboty... a potom v škole vznikajú ďalšie podpriemerné jedince, ktoré v živote dotiahnu maximálne na robotníka v továrni... a to hraje do kariet hajzlom zamestnávateľom, ktorí potom nemusia zvyšovať platy lebo na ich pozície majú zabezpečený dostatok ľudí a magický kruh sa uzatvára... kedy ľudia dostanú rozum a konečne zlomia tento pekelný kruh???

Defcon

Ono je jednoduche filozofovat. Ale v zivote sa vie zvrbit vela veci naraz a odrazu z krasnej vysnivanej rodinky moze byt rozmyslanie nad potratom....-(
Neodsudzujme a nerobme zo seba tych mudrych. Kazdy ma rozum pre seba.

naivny

myslim si, že za chudobu si ľudia môžu aj sami. Oni čakajú, že keď sa niekam prihlásia, tak ich prijmú spomedzi n uchádzačov. Nie. Oni majú dačo ponúknuť, a spomedzi n zákazníkov si vybrať, komu svoje služby poskytnú. Nie človek má byť žobrák, ale spoločnosť má žobrať o to, že daného človeka potrebuje a zaplatiť ho. Každý je niečím výnimočný, treba stavať na tom, poskytnúť niečo, čoho je málo, čo iní nevedia, čo spoločnosť potrebuje, v čom si dobrý.
Tu nejde o to, že si urobili deti. Tiež som proti potratom. Tu ide o tom, že nie sú tak múdri, aby mali na viac, ako žiť od výplaty k výplate a žobrať o prácu.
Ja mám 21, a keby som mala priateľku, ktorá by otehotnela a nemala potom žiaden príjem, vedel by som ju aj s dieťaťom uživiť, a aj pokračovať v štúdiu.
Samozrejme, že to mám ľahšie keď nemusím zatiaľ.

Daviiid

Keď nemáš peniaze a živoríš mesiac čo mesiac od výplaty k výplate a aj tak si urobíš dieťa v nezodpovednej myšlienke "však nejak je a nejak bude" tak si idiot.

dobreuzisback

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

sandokanov pupak

Treba si polozit otazku. Co by ste robili na opustenom ostrove z 20 milionmi eur? Co by ste si za ne kupili? Odpoved je , ze nic. Maximalne tak si ich podlozit pod hlavu, alebo jednu noc zakurit.
Preco je to tak?
Lebo na opustenom ostrove sa nic nevyraba, co by sa dalo za tie peniaze kupit. Nie su tam murari, tesari, vyrobcovia aut, siat, jedla ani nic podobne.
Aku maju teda hodnotu tie peniaze? Ziadnu. Lebo ich hodnotu tvori to, co sa vyrobi.Ti ludia, co ich hodnotu vyrobia. A to nie su tlaciarne, ale prave ti , ktori nieco poctivo robia.

ahjajjaj

napadá ma príbeh mojej bývalej študentky. Otehotnela ako 17 ročná a triedna jej radila ísť na potrat a pokračovať v štúdiu. Nešla na potrat a do školy chodila len občas, porobila si niektoré predmety z tretieho ročníka a niektoré nie. Tuším rok vynechala. Potom mala individuálny študijný plán a po narodení dieťaťa si dorobila skúšky z 2. polroka 3. ročníka a zároveň začala so 4. ročníkom. Nechodila do školy, len občas, dcérku mala v babyvaku a tak chodila na skúšky. Zjednoduchšene, školu predsa dokončila, pred maturitami si doniesla dcérku, ktorá nemala ani 2 roky do školy, bola som prekvapená, aká je tá malá šikovná, krásne plynule rozprávala, bolo evidentné, že sa jej veľa venuje.
Nedávno som sa s ňou stretla u detskej lekárky, kam priniesla svoje 4 týždňové bábätko. Ona sa vydala (za toho istého, od ktorého má aj prvé dieťa), dcéra jej nastúpila do škôlky, zamestnala sa a povedala, že má veľmi dobrú prácu a po materskej sa do nej vráti. A že druhé dieťa už bolo plánované.
A tak je aj dieťa, aj láska, aj peniaze.
Celé to nemožno dávať na váhu tak, že buď láska a dieťa, alebo peniaze. Samozrejme, k počatiu dieťaťa treba pristupovať zodpovedne a robiť si ich tak, keď si ich dokážeme aj uživiť. Ale keď sa už veci stanú a príde neplánované tehotenstvo, tak som za život toho dieťaťa, s tým, že aj peniaze sa nejak nájdu a nejak bude, aj tak bude lepšie, ako smrť a vražda neviniatka.

Xxl

Ja sa musim zastat vsetkych murarov elektrikarov robotnikov, hodinova mzda v Rakusku- remeslo je dnes zlata bana.V tovarni mozno nizsia, ale ked si das nadcas, mozes si zit kralovsky pre toho, kto nepotrebuje nakupovat u Huga Bossa.A ked sa tak zamyslim, ak by ti v tovarni nepracovali a nevyrabali potraviny a auta, co by sme jedli a na com jazdili vlastne? Keby bol kazdy manazer sedel v kancli a sparal sa v nose no neviem....

Arbeitmachtfrei

Takze ty by si najradsej vsetkych robotnikov hodil do plynovej komory co? A zostali by len inzinieri, co? Ty si ako Hitler. Mamka ta mala radsej potratit ty spina!

Bozemoj

Peniaze sú dôležité pre duševné trosky ako Ty. A ešte taká otázka mr. Perfect :-) Máš auto? Ten podpriemerný robotník v továrni ho vyrobil aby si si mohol vyvážať tú svoju lenivú riť. Ako riešiš odpad? Ten podpriemerný smetiar Ti ho odvezie? Kupujes chleba, pečivo? Pekár vstáva skoro ráno aby Ti ho upiekol a tá podpriemerna predavačka Ťa obslúži. Trocha pokory a slušnosti.