Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Je citron kysly alebo zasadity?

BJ_2

jonah87 - Precital som si ten clanok. Uznavam, ze metoda toho pana nemusi byt presna. Ale i tak, to nieje dokaz, ze citron neposobi zasadotvorne.
Teda nevyplyva z toho, ze niekomu vyvratis metodu, ze posobi prekyselujuco na organizmus.

jonah87

pH hodnota citronu je 2,4, cize je nesmierne kysly. Mytus, ze pH citronu sa v tele zmeni na zasadite pH, je iba mytus. Vznikol na zaklade chybneho poznania badatela Ragnara Berga z roku 1913. Viac o tom ako tento mytus vznikol najdete na aktivnavoda.sk

Nechem sem kopirovat cely text clanku, preto prikladam odkaz.

philips

Áno, uvedené pH sa týka krvi, ale čo sa týka ostatných telesných tekutín, tak je tiež prísne regulované.

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

Kaido

FH
No ty si ted chemik jak ja knaz. Serotoninovy syndrom nevznika len z SSRI, ale aj inych latok. Ak toto nedokazes pochopit, si to v klude vyhladaj. A ak stlw nevidis podobne fungovanie mechanizmu AD a drog tak fakt uz neviem. Preto napr ludom co uzivaju AD a chcu si slahnut kolac neodoruca tato kombinacia, kvoli kontraindikacii co moze vzniknut.

ped

Trochu absurdného humoru nikdy nezaškodí, že?! Ja si myslím, že citrón, toto malé žlté a najmä inteligentné stvorenie môže byť tak kyslé, ako aj zásadité, v niektorých ojedinelých prípadoch aj neutrálne. Keďže je strom človek a človek je strom, tak taký citrón je vlastne jeho žlté dieťatko! Keď som hnojil citrónovník slepačincami, tak vtedy mali citróniky takú sladkastú príchuť. Skúste si spomenúť, že koľkokrát ste jedli sladkastý citrón? Vtedy to bolo hnojivo alá slepačince. Si, čo ješ!:-)