Vsade sa pise a hovori inak....
Je citron kysly alebo zasadity?
Citron je zasadotvorna potravina.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
FH
''Serotoninový syndrom je obecně popsatelný jako stav, který může vzniknout účinkem vysokých hladin serotoninu v organismu. Jeho příčinou nemusí být jen extáze, ale také některá antidepresiva a nebezpečné substance jako např. PMA. ''
Blbecek si ty, ked nevidis suvis medzi tymito latkami ty chemik. S I/Y mi daj pokoj, pisem cez mobil.
Takze ano serotoninovy syndrom byva najcastejsie po SSRI AD a extaze, chces to snad popriet?
Takto, o drogach celkovo som sa zaujimal ked som bol mladsi, takze mi tu nemusis vypisovat co je to dopamin atd... kazda droga ti sposobuje vylev dopaminu aj ten heroin, ktory ta odrovna, len nie v takom mnozstve ako napr spominany kokain.
healer, nemusíš sa až tak rozčuľovať. Cítim z teba plno zlosti a agresie, z čoho máš strach?
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Defcon, ty si v mojich očiach stúpol, vieš si aj priznať chybu. Nikto nie sme neomylní, nikto. Len ten, kto kto tvrdí, že je bez chyby, ich možno najviac robí.
healer, ty si po svojimi nadávkami na iných, výrokmi, názormi a neochotou prijať ospravedlnenie za svoj omyl toho druhého, klesol pod úroveň jednobunkovej bytosti.
Sa čudujem, že ťa ešte neblokli?
philips - tkaniva a organy. Teda meni sa ti vnutorne pH tkaniv, buniek, atd. Samozrejme nie krv. Postupne to narusa fungovanie imunitneho systemu, metabolizmu, a takisto to nahrava do kariet niektorym patogenom, ktore sa potom mnozia lahsie. Ide o vselico, nielen bakterie, ale aj plesne, kvasinky ako kandida atd...
Telo ked je zaplavene zvnutra kyselinami, a nestiha to odburavat cez oblicky, nema inu moznost, nez ho "ukladat" do telesnych struktur. Pretoze inak by pokleslo pH krvi a znamenalo by to okamzitu smrt.
Povodne ma telo vela mechanizmov, ktore to odburavaju. Napriklad aj pri tvorbe HCL sa produkuje bikarbonat, ktory je silno zasadotvorny. Ked si ale clovek stresom a nevhodnou stravou znici zaludok, poklesne mu pocet buniek, ktore vyrabaju HCL, takze telo pride o tuto moznost odkyselovat priamo bikarbonatom, ako sa tvori HCL. Dalsi mechanizmus je uvolnovat vapnik z kosti a zubov. To ale moze iba pokial mas dost horcika. Vacsina ludi ho ma v deficite, vtedy nefunguje dobre transport vapnika. Takze telo prichadza aj o tuto moznost. Tato moznost je samozrejme len docasna, lebo telo ma len obmedzenu zasobu vapnika. Ak nema ani jedno z tohto, a nestihas to vypotit, vydychat a do krvi sa hrnu kyseliny, a oblicky nestihaju, potom je posledna moznost, ako ti zachranit zivot, ulozit to docasne do tkaniv.
FH
Blbecka mas v gacoch :)... A s tou extazou som to zle napisal, uznavam moja chyba. Napr aj taky metafetamin odlisny vzorec ale UCINKY prave dost podobne kolesu. Na podobnost ex a ad som mal na mysli hlavne podobne fungovanie mechanizmu oboch latok(serotoninovy syndrom ktory sa najcastejsie objavuje pri tychto latkach) ktory suvisi s neskutucnym navalom euforie, uzivateli ktori zneuzivali ad popisali prave podobny efekt ako pri extaze.