Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Je citron kysly alebo zasadity?

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

Defcon

Jj, ziadne zasadotvorne potraviny neexistuju. Skoda, ze staci toto slovne spojenie natukat do vyhladavaca a zistis , ze naozaj existuju.-)))

philips

Viktoria, ale ono to dá aj logiku, že ak sa budeš stravovať zdravo, tak sa budeš cítiť lepšie, či? :)
A žiadne zásadotvorné potraviny neexistujú...

BJ_2

Pre ujasnenie:
Citron je kysly - to znamena, ze pH je nizsie nez 7. pH citronovej stavy si mozete dohladat na nete, je okolo 2.

V zaludku sa nesprava zasadito. V zaludku je zase len kysly. Je to ta ista kysla stava. Takze na prazdny zaludok je urcite kysly aj v zaludku. Ale pri traveni jedla - kyslost v zaludku kolise medzi 1-3, podla toho, co sa travi, cize vacsinou zaludok okysely. Iba ked ma zaludok extremne nizke pH, moze sa hovorit, ze pH zdvihne)

Az pri vstrebavani v crevach, teda ked sa dostava do krvi, posobi zasadotvorne. Teda latky, ktore sa z neho vstrebavaju z criev, posobia zasadotvorne pre telo. Cize, keby telo neregulovalo pH krvi, pri traveni citrona by sa pH krvi zvysovalo. Samozrejme, telo pH krvi musi udrzovat staiblne, preto sa pri traveni citronu, spotrebuvavaju z tela kyseliny, ktorymi udrzuje pH. Tym padom pomaha bojovat proti prekyseleniu tela. Preto sa povazuje za zasadotvorny.

Snad uz po mojom prispevku tu nebude nikto otvarat tuto temu znova a znova.

Citron

Tak este raz. Citron asi nema zasadite pH, lebo aj teraz na stranke Google bola hra kde mal citron kysle pH. Ale v ludskom tele moze byt zasadotvorny a zvysovat pH. Je to tak?

ViktorkaVix

Mna tiez rozveselil, zlate chlapca :D... vo vedlajsej teme ludia tiez perlia, termin chodiaca antikoncepcia ma silno rozosmial :)

simiona

Ja rada čítam príspevky od Peda, zdvihnú mi náladu, rozosmeju ma. Teraz som si predstavila, ako niekde cupita rodina citrónov. A viem, že často ľudia, ktorí zo seba robia akože klaunov, sú v skutočnosti veľmi rozumní ľudia.

ped

Táto konzumná spoločnosť nás všetkých zničí, lebo sa nevieme zastaviť, nájsť si čas a rozumne sa porozprávať. Aj ten citrón to ocení, porozpráva vám o tom, čo nové v subtrópoch, ako sa dostali až k nám na naše pulty. Často človek ocení túto námahu citrónov a dá im za pravdu. Tieto malé žlté a najmä rozumné bytosti toho vedia vždy veľa povedať. Prenesú nás na iné miesta. Všetky cesty vedú zajtra k citrónom! Daj si citrón, zachráň svet!