Prvý bozk vo vyššom veku.

Príspevok v téme: Prvý bozk vo vyššom veku.
Pilcuk

Už asi mesiac sa stretávam s jednou ženou, spoznali sme sa cez zoznámku. Zajtra sa máme stretnúť a tu nastáva problém. Obávam sa, že dôjde k situácií, kedy budem nútený iniciovať bozk. Problém je, že to bude môj prvý bozk, kedže som ešte nemal vzťah. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby som nemal 48 rokov. Ked výjdem s pravdou von po tom, čo "pokazím" náš prvý bozk, obávam sa, že o ňu prídem, že ju vystraším tým, že som ešte nezažil bozk (aj to ostatné samozrejme). Ako sa mám zachovať, ked k tomu príde ? Ako by ste vy - ženy reagovali na to, že muž po 40-tke sa ešte nebozkával ? Ďakujem za každú serióznu radu.

NaRovinu

Pilcuk - Keď si sa na kontakt so ženou psychicky pripravoval (dajmä tomu od 15-tich) 33 rokov a dnes si zasa nenabral odvahu, pochybujem, že sa za týždeň pripravíš.

natalia-7

Pilcuk, ja si myslím, že s tebou komunikujem úplne normálne a nechytám ťa za slovíčka. Práve naopak, ty si sa v mojej vete, resp. otázke "si myslíš, že všetci tí muži, ktorí majú nejakú skúsenosť so ženou napr. do 30 r. (drvivá väčšina) sú priebojní alfasamci? " Chytil zrovna toho slovíčka ALFASAMEC. Tak si tam pokojne dosaď iné slovo - Si myslíš, že všetci tí muži, ktorí majú nejakú skúsenosť so ženou napr. do 30 r. sú lovci/priebojní/"nehanbliví"/...? (dosaď si tam čo len chceš)... Určite sa nájdu medzi nimi aj tí hanblivejší, nepriebojnejší... Akurát sa naučili vychádzať zo svojej komfortnej zóny,.. V tom je to kúzlo.. Sebaľutovaním sa a porovnávaním sa akí sú iní muži "lovci" alebo aké to majú ženy jednoduché ešte nikto nič nedokázal....

Pilcuk

natalia, s tebou sa nedá normálne diskutovať. Samozrejme, že každý muž musí byť dosť priebojný na to, aby oslovil ženu, nemusí byť práve alfasamec, ale chýtanie za slovíčka je asi zábavné, však ? A vy ženy to máte omnoho ľahšie, to je fakt, preto neočakávam u žien pochopenie, maximálne tak odsudzovanie, útoky, chýtanie za slovíčka.

natalia-7

Pilcuk, nemusia? Prepáč, ale ak si myslíš, že ženy nikdy v živote (či už vo vzťahových veciach alebo v iných sférach života) nemusia výjsť zo svojej komfortnej zóny, tak máš dosť pokryvené názory.
Okrem toho my tu primárne riešime tvoj strach zo stretnutia a z prvého bozku. Si myslíš, že nikdy žiadna hanblivá žena neriešila podobný problém? Nikdy sa žiadna žena neobávala prvého stretnutia? Prvého bozku? Prvého sexu? To len vy muži to máte v tomto také strašne ťažké?? .... A rovnako - si myslíš, že všetci tí muži, ktorí majú nejakú skúsenosť so ženou napr. do 30 r. (drvivá väčšina) sú priebojní alfasamci? Heh...

Pilcuk

...to sa žene veľmi ľahko hovorí "výjsť zo svojej komfortnej zóny", nakoľko ženy zo svojej komfortnej zóny vychádzať nemusia...

natalia-7

Pilcuk, to je presne to, čo som napísala "výjsť zo svojej komfortnej zóny" "čeliť svojmu strachu". A za seba poviem, že mne nevadí ani hanblivejší muž, ale čo mi vadí je presne takéto fňukanie niektorých mužov ohľadom žien... Aké to majú všetko ženy jednoduché, ako žena nemusí ani prstom pohnúť a chudáčik chlap to má taaaak ťažké... Áno,... hanbliví, nepriebojní, introverti a pod. to majú v živote o niečo ťažšie. A netýka sa to len vzťahov, ale aj celkového života, kariéry a podobne. Ale zas som na začiatku - treba sa naučiť výjsť zo svojej komfortnej zóny...

Pilcuk

natalia, žiaľ, nie každý muž je alfasamec, lovec. Niektorí sú jednoducho nepriebojní, hanbliví, a to je aj môj prípad. Keďže všetka iniciatíva (balenie) musí byť na mužovi, tak muž ako ja nemá šancu popri "lovcoch" naokolo. Žena môže byť aj tá najhanblivejšia na svete a vždy ju niekto osloví a má partnera. Ženy preto nedokážu pochopiť, aké je pre niektorých mužov ťažké nájsť si vzťah. Ženy len čakajú a vyberajú si z ponuky toho najlepšieho.

natalia-7

Nechcem byť zlá, ani útočná, ale napíšem, čo si myslím. Muž, ktorý má skoro 50 a žije so svojou mamou a nikdy nezažil vzťah/bozk/sex/čokoľvek so ženou je pre mňa jednoducho "podivín". Keby mi na ňom skutočne záležalo, bola by som skutočne zamilovaná, tak by som tomu dala šancu, ale priznám sa, že by som na toho muža pozerala tak trochu "inak".
Je samozrejmé, že každý má iné priority. Nemusí byť každý muž casanova s xy zárezmi na posteli (a našťastie naozaj nie sú všetci muži takí). Ale aby skoro 50 ročný muž zrušil stretnutie so ženou lebo sa trase od strachu z prvého bozku, to už je tak trochu cez čiaru.
Mne z toho celého vychádza, že dotyčný človek nebol naučený v živote vychádzať zo svojej komfortnej zóny. Možno sa ani nenaučil čeliť svojmu strachu... Ja neviem... Naozaj neviem čo vedie človeka k tomu aby v 40+ nemal za sebou žiadnu skúsenosť s opačným pohlavím (za predpokladu, že sa nejedná o asexuála.. o človeka, čo o žiadne vzťahy nestojí, atď - čo zjavne tento prípad nie je)....

NaRovinu

Pilcuk - No chudáčik, infarkt by si dostal.
Raz to musí prísť. Čo keď nebudeš pripravený ani o týždeň ?