Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hľadanie ženy a zakladanie si rodiny v zrelšom veku. Dá sa to ešte?

Príspevok v téme: Hľadanie ženy a zakladanie si rodiny v zrelšom veku. Dá sa to ešte?
NestracamNadej

V živote mi v oblasti partnerských vzťahov nebolo dopriate a žiadeň mi jednoducho nevydržal. Žiaľ, už mám 50 rokov a deti, po ktorých ešte stále hrozne túžim, neprichádzajú. Mám len jednu dcérku, ktorú vídam párkrát týždenne, a s jej mamou žijeme oddelene.

Je tu niekto, kto zažil niečo podobné?

Všemožne hľadám, ale zrelé ženy, na ktoré som doteraz narazil, sú väčšinou sklamané z minulých vzťahov a nedôverčivé, prípadne nevedia pochopiť, že som ženatý, no so svojou ženou nielenže nežijem, ale dokonca ona už niekoho má. Spája nás teda len papier a naša malá. Rád by som ešte stretol ženu, s ktorou by som mohol prežiť svoje rodinné šťastie a možno mal aj ďalšie dieťa, avšak v mojom veku by mi tú časť s dieťaťom mohla splniť jedine partnerka mladšia odo mňa, najviac 40-ročná? Neviem. Rozmýšľal som aj nad adopciou, ale uprednostňujú sa páry pred slobodnými otcami. Vedel by som si predstaviť vychovávať aj cudzie detičky, avšak nechcem už zažiť to, že sa s nimi zblížim a partnerka mi po rozchode zakáže stýkať sa s nimi.

Sú tu alebo poznáte vy nejaké ženy, ktoré hľadajú niečo podobné ako ja?

Môžete mi zanechať aj súkromnú správu s vaším príbehom, ak chcete, budem rád.

NestracamNadej

Mrauka - nezobudil som sa teraz, ako si to nazvala. Mal som niekoľko dlhoročných vzťahov, ktoré nevyšli, a väčšinou so ženami, ktoré už mali vlastné deti. Myslím si, že podmienku milujúceho, verného a čestného muža spĺňam, ale ako príklad uvediem moju poslednú partnerku. Nechcel som, aby sme sa hádali pred (jej) deťmi, tak som radšej namiesto kriku išiel na vzduch a skúšali sme partnerskú terapiu, ale márne. V skratke, ako som odišiel (pod čím myslím, že som trávil menej času v domácnosti, ktorý bol inak plný hádok), aby sa situácia upokojila, nemala problém za mnou zavrieť dvere. Chcel som to ukončiť skôr, pretože náš vzťah už nebol v poriadku, ale ostala tehotná. Na jednej strane som sa veľmi potešil, lenže na druhej strane je teraz situácia taká, že ani svoju dcéru si poriadne neužívam, keďže som s ňou málo. Neodsudzoval by som mladé ženy. Existuje veľa rozumných, ktoré netreba ich vychovávať.

Nechcem mať ďalšie dieťa ako ženatý, ale kým som nemal ani osobné stretnutie so žiadnou potencionálnou partnerkou, je to zbytočné riešiť. Kým by sme sa spoznali, všetko sa dá vyriešiť a dieťa tiež nepríde hneď, pokiaľ ich už partnerka dávno nemá.

Aesde - toto mi už viacej ľudí poradilo, lenže ja im nechcem klamať a aj zatajovanie informácií považujem za klamstvo. Verím, že vhodná žena mi porozumie, lenže či a kde na takú natrafím.

Mrauka

Takze ty potrebujes vlastne zenu, len aby si mal dalsie dieta ako zenaty muz s inou :))
Sa necuduj, ze sa ti hladanie nedari.

Aesde

Pozri ako chlap ta chapem, zeny to nepochopia. Jednoducho im nehovor, ze si zenaty, oni sa to nemaju ako dozvediet a ked sa rozhodnes, ze sa s nou ozenis, tak sa mozes tesne predtym rozviest. Ona ked uz bude do teba zamilovana, tak ti bude vediet vela odpustit - ak by sa to nahodou nejako dozvedela.

Mrauka

Absolutne suhlasim s Bielou kobrou. Chcela som napisat to iste. Najprv sa rozved, bud chlap a potom vobec uvazuj nad tym, ze hladas zenu. Necuduj sa, ze su sklamane. Dnes je velmi malo milujucich, vernych a cestnych muzov, ktori by chceli rodinu a aj boli rodinne zalozeni. Potom sa zobudia ako ty v 50tke, ked uz zeny prestali verit v muzov, alebo ich muzi znicili a uz ani nechcu. A s mladou by si vychovaval o jedno dieta naviac.

NestracamNadej

ped - ja zase verím, že je len náročné nájsť niekoho v podobnej situácii, keďže s vekom sa znižuje počet slobodných ľudí.

Biela Kobra - keby ma taká žena spoznala, zistila by, že moja ex ohrozením vzťahu nie je, ale takto reagujú prevažne ženy, ktoré ma osobne ešte nestretli a považujú ma za chlípnika, ktorý si hľadá bokovku alebo čo. Cez internet sa im ani nečudujem, ale mnohé sa nechcú ani priateľsky stretnúť a rozprávať sa osobne, pritom tak sa ľudia oveľa ľahšie spoznajú a za stretnutie človek nič nedá. Hľadám si aj priateľov, pretože tu, kde momentálne žijem, nemám veľa známostí a priateľstvá na diaľku nestačia. Potrebujem aj osobný kontakt.

Rybieta10 - snažím sa, ako sa len dá, no mám pocit, že jediné, čo mám, je moja dcérka a dobrá práca. Preto som skúsil napísať aj sem, že možno niekto bude mať dobrý nápad, ako sa okrem internetu zoznámiť alebo rovno sa bude chcieť zoznámiť. Ja som spoločenský človek, nemám problém osloviť neznámych ľudí, no očividne to stále nie je dosť.

Rybieta10

A prečo by sa to nedalo? Veď predsa láska vzniká v každom veku! Treba len veriť a snažiť sa aby si nejakú lásku našiel!

Biela Kobra

Podľa mňa by si si mal dať najprv do poriadku vzťah s manželkou a potom hľadať iné ženy. Pre teba je to "len papier", ale pre zrelú ženu, ktorá hľadá niekoho, s kým by si založila novú rodinu a pokojne a spokojne strávila zvyšok života, je ten "len papier" symbolom ohrozenia stability. A stabilita je to, čo ženy v tebe vhodnom veku hľadajú. Kým máš ešte "papiere na manželku", tak tvoj záujem väčšina vhodných žien bude považovať za snahu o chvíľkové rozptýlenie, a na to už nemajú väčšinou čas ani chuť, po tých všetkých sklamaniach, ktoré prežili.

ped

Ďalšie vzťahy v takom veku možno považovať najskôr len za spestrenie života. Zvyčajne sa také vzťahy aj rýchlo rozpadnú.