Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hľadanie ženy a zakladanie si rodiny v zrelšom veku. Dá sa to ešte?

Príspevok v téme: Hľadanie ženy a zakladanie si rodiny v zrelšom veku. Dá sa to ešte?
NestracamNadej

V živote mi v oblasti partnerských vzťahov nebolo dopriate a žiadeň mi jednoducho nevydržal. Žiaľ, už mám 50 rokov a deti, po ktorých ešte stále hrozne túžim, neprichádzajú. Mám len jednu dcérku, ktorú vídam párkrát týždenne, a s jej mamou žijeme oddelene.

Je tu niekto, kto zažil niečo podobné?

Všemožne hľadám, ale zrelé ženy, na ktoré som doteraz narazil, sú väčšinou sklamané z minulých vzťahov a nedôverčivé, prípadne nevedia pochopiť, že som ženatý, no so svojou ženou nielenže nežijem, ale dokonca ona už niekoho má. Spája nás teda len papier a naša malá. Rád by som ešte stretol ženu, s ktorou by som mohol prežiť svoje rodinné šťastie a možno mal aj ďalšie dieťa, avšak v mojom veku by mi tú časť s dieťaťom mohla splniť jedine partnerka mladšia odo mňa, najviac 40-ročná? Neviem. Rozmýšľal som aj nad adopciou, ale uprednostňujú sa páry pred slobodnými otcami. Vedel by som si predstaviť vychovávať aj cudzie detičky, avšak nechcem už zažiť to, že sa s nimi zblížim a partnerka mi po rozchode zakáže stýkať sa s nimi.

Sú tu alebo poznáte vy nejaké ženy, ktoré hľadajú niečo podobné ako ja?

Môžete mi zanechať aj súkromnú správu s vaším príbehom, ak chcete, budem rád.

Emily opat

Ja mám 3 ročné a 1 ročné dieťa s mužom čo má teraz 55. Vdovec ktorému sa s prvou ženou nepodarilo mať deti (ona nemohla).
Od starca má ďaleko a dúfam, že mu zdravie vydrží. Je to výborný, oddaný, milujúci otec a fantastický chlap. Asi nebude s deťmi váľať kotrmelce ale to neznamená, že im nemá čo ponúknuť.
Štatistiky sú jedna vec e reálny život druhá. Mne matka zomrela v 12tich a moja sestra mala 9, len tak z ničoho nič.
Takže ja som do toho šla a neviem čo bude zajtra, ale dnes som šťastná.
50tnik dnes nie je to čo 50tnik pred 30 rokmi (ak nerobí napr. baníka) a okrem toho žijem v krajine kde 50 ročný otec nie je naozaj ničím výnimočným.

NestracamNadej

0vecka - ja sa hádam? Iba nesúhlasím a mám iný názor na vec. Moje povolanie nevyžaduje ani udržať kriedu v ruke. Vo väčšine prípadov som akceptoval názor prispievateľov, tak nechápem, prečo máš pocit, že ho chcem niekomu zmeniť. Ty možno budeš v takom stave, o akom píšeš, ale ja verím, že budem na tom lepšie. Hľadám ľudí, ktorí majú skúsenosť s niečím podobným, príp. konkrétnu známosť, nie teoretikov. Neprišiel som sa ani radiť ohľadom toho, či ho vôbec mať. Mať ho budem, ak to vyjde.

0vecka

NestracamNadej nikto nevie co sa stane ale vieme co sa stane s pravdepodobnostou mozno 80% a na 80% nebudes v stave makat v 70tke. V takom veku makaju tak maximalne vysokoskolski profesori, lebo ti musia len udrzat kriedu a moc a v poslednej dobe uz ta krieda moze aj obcas vypadnut. Taky 30tnik toho ale na 80% bude schopny.

Inak nerozumiem na co sa tu so mnou hadas. Ked sisi taky isty tak si sprav decko a nepytaj sa na nazor inych a ked ti ho povedia tak im ho chces silou - mocou zmenit. :)

Pre rypalov som si tych 80% vytiahol zo zadku. Mozno je to 70 a mozno 90. Kazdopadne ja som este 70tnika robit salta nevidel.

NestracamNadej

0vecka - je možné, že o 15 rokov nebudem už vládať fyzicky, ale to mi nebráni mať ešte jedno dieťa. Prečo by som si mal zlomiť bedrovú kosť ja a nie tridsaťročný chlap? Nemám osteoporózu. V tomto smere je vek iba číslo, lebo ak má niekto dobré zdravie, pravdepodobnosť je podobne vysoká aj u mňa, aj u mladšieho. Argument s úrazom je asi rovnaký ako môj, ale to len potvrdzuje to, že nikto z nás nevie, čo sa stane. V poriadku, zobral by som ho, keby mám slabé zdravie, no nemám.

0vecka

NestracamNadej mne sa fakt zda ze tomu sam neveris a tuto temu si zalozil aby sisi sam dokazal ze to zvladnes. Argument zomriet moze aj 30tnik je sice pravda ale ta sanca je tam minimalna. Ked zomrie 30tnik tak je to velmi nezvycajne ked 70-tnik tak to kazdy berie ako samozrejmost. Je mozne ze budes makat aj do 70tky ale nieje to velmi pravdepodobne. To z esa citis dobre teraz neznamena a tvojom veku dvojnasobne ze s atak budes citit aj o 5 rokov. V tvojom veku staci z esi zle sadnes zdrbes sa zo stolicky zlomis bedrovu kost a bez barle sa uz ani nepohnes. Zdravemu 30tnikovi sa po takom pade spravidla nestane nic max jedna modrina atd... Proste tvarit sa ze vek je len cislo je sice velmi romanticke ale v realy je to blbost.

NestracamNadej

Nie je šesťdesiatnik ako šesťdesiatnik. Niekoho začnú choroby obťažovať už v štyridsiatke, iný má lepšie gény a životosprávu. V našej rodine sa ľudia dožívajú vysokého veku a ešte vo veku 75 rokov sú mnohí pomerne čulí, hoci nájdu sa aj výnimky.

NestracamNadej

0vecka - pracujem hlavou a poznám niekoľkých, ktorí pracovali v tomto odbore do tak vysokého veku, takže áno, je to možné. Fyzicky už zase taký zdatný nebudem, no nikto nevie, čo ho čaká. Rodičia môžu umrieť aj v mladom veku a ja nevidím dôvod, prečo by som si to dieťa nemohol dovoliť, ak ho budem vedieť zabezpečiť. V puberte už toľko fyzickej sily potrebovať nebudem.

NestracamNadej

0vecka - naozaj neviem, v akom stave budem o niekoľko rokov, to je pravda, ale momentálne som na tom viditeľne lepšie než moji vrstovníci. S dcérou sa vydržím naháňať celý deň. Nie som zamestnanec. O klientov núdzu nemám a v mojej profesii je vyšší vek symbolom väčšej autority, dá sa to vykonávať aj na dôchodku, pokiaľ ma nedostane nejaká vážna psychická choroba. Nevykašlem sa na to, lebo som si povedal, že myšlienku na ďalšie vlastné deti zavrhnem až na 53. narodeniny, ak sa na to už nebudem cítiť.