Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hľadanie ženy a zakladanie si rodiny v zrelšom veku. Dá sa to ešte?

Príspevok v téme: Hľadanie ženy a zakladanie si rodiny v zrelšom veku. Dá sa to ešte?
NestracamNadej

V živote mi v oblasti partnerských vzťahov nebolo dopriate a žiadeň mi jednoducho nevydržal. Žiaľ, už mám 50 rokov a deti, po ktorých ešte stále hrozne túžim, neprichádzajú. Mám len jednu dcérku, ktorú vídam párkrát týždenne, a s jej mamou žijeme oddelene.

Je tu niekto, kto zažil niečo podobné?

Všemožne hľadám, ale zrelé ženy, na ktoré som doteraz narazil, sú väčšinou sklamané z minulých vzťahov a nedôverčivé, prípadne nevedia pochopiť, že som ženatý, no so svojou ženou nielenže nežijem, ale dokonca ona už niekoho má. Spája nás teda len papier a naša malá. Rád by som ešte stretol ženu, s ktorou by som mohol prežiť svoje rodinné šťastie a možno mal aj ďalšie dieťa, avšak v mojom veku by mi tú časť s dieťaťom mohla splniť jedine partnerka mladšia odo mňa, najviac 40-ročná? Neviem. Rozmýšľal som aj nad adopciou, ale uprednostňujú sa páry pred slobodnými otcami. Vedel by som si predstaviť vychovávať aj cudzie detičky, avšak nechcem už zažiť to, že sa s nimi zblížim a partnerka mi po rozchode zakáže stýkať sa s nimi.

Sú tu alebo poznáte vy nejaké ženy, ktoré hľadajú niečo podobné ako ja?

Môžete mi zanechať aj súkromnú správu s vaším príbehom, ak chcete, budem rád.

Lollka

zahon, co moze zena muzovi ponuknut? Tak pravdepodobne mu ponukne to, ze nebude vydata, teda pochybujem zeby si vyberal z vydatych paniciek pokial mu ide o dlhodoby vztah ako pise. To je taky zaklad ktory on nie je schopny ponuknut zene. A byvala ho pri rozvode o majetok neoberie, boli spolu dost kratko. Majetok sa deli len ten, ktory nadobudli spolocne, to co mal predtym mu ostane. Za ten kratky cas toho spolu vela asi nenadobudli. Praveze cim neskor sa rozvedie, tym horsie pre neho, lebo za dalsich napr. 10 rokov toho moze nadobudnut viac a potom sa jeho zena o to moze sudit. Lebo stale by boli na papiery manzelia tzn. ze to nabudli spolu. Sud by mozno prihliadol na to, ze uz spolu dlho nezili, ale nie je to iste, musel by to dokazovat, sud by sa pretahoval a rozviest sa by bolo daleko komplikovanejsie ako teraz. Ak by si zena nasla dobreho pravnika tak by bolo mozne zeby sa musel delit aj o to, co nabudol sam za ten cas co uz spolu nezili. Aj z tohto dovodu je najlepsie rozviest sa hned, na co cakat? Si tym moze skomplikovat zivot. Ale niektori muzi su pokadeni z toho, ze maju nieco riesit a s niecim byt konfrontovani, radsej hraju mrtveho chrobaka a cakaju, ze sa veci nejak vyriesia sami, bez nich. No nevyriesia, oni sa budu len nabalovat a zhorsovat. Ja teraz netvrdim ze jeho ex je mrcha ktora ho bude chciet obrat o majetok, dost mozne ze je to normalna zena co si vezme len to, co jej patri a o viac nebude mat zaujem. Ale nepoznam ju, v kazdom pripade je lepsie z viacerych dovodov upratat si svoju minulost, urobit za nou ciaru a zacat nanovo. Nechat si kontakt s dcerou a s byvalou len tolko, kolko je to nutne kvoli dcere. Na dceru platit samozrejme bude musiet ale predpokladam ze na nu plati uz teraz. Ak si raz spravil dieta tak bud sa o neho musi starat, zivit ho, kupovat mu jedlo, oblecenie a potrebne veci, alebo ked to nerobi tak prispievat financne ex a podelit sa financne o starostlivost o dieta aby nestradalo. Ale to chlap ktory chce len zasunut a ist dalej nepochopi, ze je financne spoluzodpovedny za starostlivost o dieta ktore si vyrobil. Z "nestracamnadej" mam ale pocit, ze on tu zodpovednost za svoje dieta prebera, alebo sa mylim?

Aesde

Vy vsetci co tu pisete, ze zenaty muz chce tu babu napr. iba na sex - ja mam 2 kamaratov, obaja boli zenaty, ked si nasli ine zeny a rozviedli sa a ozenili sa s tymi druhymi. Viete, nikdy neviete, co je za tym, ze sa muz nerozviedol a netvrdte mi, ze vo svojom okoli nepoznate pripady, ze sa zenaty zalubil do inej, az nasledne sa rozviedol a zobral si potom tu druhu!
Ono je tam vzdy nieco, preco to ten muz urobi, ze nieco je v jeho manzelstve zle. Napr. dalsi kamarat (byvaly spoluziak) chodil dlhe roky so svojou manzelkou, az ho ta postavila pred to, ze ked si ju nezoberie, tak sa s nim rozide. K oltaru isiel tak, ze az zamdlieval, tak sa bal a ja som nechapal, ze co sa mu robi. No a manzelstvo? Po 2 detoch stop sexu (predtym, ze jej az nestihal), ona kariera a on je frustrovany ako hovado a tuzi po zene, ktora by mu prejavila trochu porozumenia v tomto. Je 12 rokov zenaty a predtym okolo 10 rokov s nou chodil.
Vy zeny vobec nechapete potreby chlapa, vidite svet podla seba a aj sa vsetko okolo takmer vzdy berie, ze to co robia zeny je spravne, ciste, moralne a chlapi su prasce. A zneuzivate to, ze viete, ze ich mozete dostat a namotat na sex a potom si obtocite okolo prsta a potom na neho v podstate kaslete.
Inak - aby ste si nemysleli, ze sem pise nejaky frustrovany nestastny chlap - ja mam velmi stastne manzelstvo, moja manzelka je uplne ina ako mi rozpravaju moji kamarati o tych ich zenach - vie sa o mna postarat a ja jej to v kazdodennom zivote oplacam, kde mozem, lebo viem, ze mam doma poklad - ona mi sama aj povie, ze nerozumie zenam, ze preco sa tak spravaju k chlapom a potom su nestastne.

zahon

Je to dost tazke uz z prispevkoch zien, ktore vidis nizsie. Nepremyslaju, ci by mohli poskytnut partnerovi ony, ake istoty , zazemie, ale len co a kolko mozu ziskat od teba. Ani jednu nenapadlo, ze rozvod na papiery znamena, ze ta byvala oberie o majetok, alebo jeho velku cast, lebo to tu na Slovensku tak chodi.
Cize v skratke. Da sa to, ale je velmi , az extremne tazke najst vhodnu partnerku a to v akomkolvek veku.

Mrauka

Nie, netrafil si, ale to je u teba bezne, ze strielas mimo, len som ta prekukla a hnusi sa mi bavit s typom ako si ty. Lutujem zenu, ktora ti sadne na lep a svoje deti by mala kazda zena predovsetkym chranit. Casto aj pred muzom.

Lollka

Vela vztahov stroskotalo na tom, ze vztah bol prechodeny a muz sa odmietol ozenit. Zena bola stale viac frustrovana az toho muza nakoniec kopla do zadku a nasla si takeho, ktory si ju zobral. Zeny vacsinou myslia vztahy vazne, nehladaju len nejake dobrodruzstvo na par mesiacov ci rokov s tym, ze potom si najdu ineho. Vacsinou chcu vztah uz navzdy. Ked sa vydaju, samozrejme im to nemoze zarucit ze zostanu s tym muzom uz do smrti, ale je to pre ne signal, ze ano, chce si ma zobrat tak to so mnou mysli vazne. A su spokojne. V dlhodobom vztahu ktory nesmeruje k manzelstvu sa citia casto frustrovane, lebo to beru ako signal ze muz to s nimi nemysli vazne. Ze to berie tak, ze naco by sa zenil ked pocita s tym, ze o par rokov sa aj tak rozvedie. A to im ziaden pocit istoty ani dobru naladu neprida. Okrem toho s manzelstvom su spojene aj pravne veci, ked jeden umrie, ten druhy nededi a moze zostat nezabezpeceny. V tvojom pripade by dedila tvoja manzelka. Alebo ked je jeden v nemocnoci, pustia za nim manzela/manzelku, informuju ju/ho o zdravotnom stave. Ale nie druha/druzku. Napr. moj kolega zil so zenou par rokov a nikdy sa nevzali. Ona mala dlhsie nejake zdravotne problemy a raz sa jej zhorsil stav, on jej zavolal sanitku, odviezli ju. Potom ho za nou nepustili a odmietli mu podat informacie o jej zdravotnom stave. Ona zomrela, jemu to nepovedali, dozvedel sa to az od jej rodicov. Bola velmi mlada, mala len 33 rokov. Aj take situacie prinasa zivot. Ake by asi bolo prijemne tvojej buducej druzke, keby ty si ju v nemocnici nemohol navstivit, zato by si tam mohol navstevovat svoju zenu. Osobne poznam par chlapov ktori mali pekne vztahy ale tym, ze boli prechodene, tj. dlhorocne s tym, ze on sa odmietol zenit sa tie zeny s nimi rozisli. A ti chlapi to potom casto aj lutovali. Ale proste fobia zo svadby bola silnejsia. A potom ked zeny stretnu zenateho chlapa co im rozprava ze so zenou sice nezije ale aj tak sa odmieta rozviest, ale slubuje ze raz, v buducnosti sa rozvedie, ked... (cokolvek), pre vacsinu zien je to absolutna stopka. V hlave im zablika alarm - nepopal sa zase s niekym neperpektivnym - a uplne ta odmietnu. Aj ked mas inak aj dobre vlastnosti, napr. to, ze mas rad deti a chces ci uz vlastne, adoptovane alebo starat sa o deti svojej partnerky z predchadzajuceho vztahu. To u teba vnimam dost pozitivne, napriek tomu aj u mna by si mal stopku, pretoze zenac je pre mna proste neprekonatelny hendikep. Ale ked sa rozvedies, podla mna nebudes mat problem najst si partnerku. Zober si z toho co chces, je to tvoj zivot a ty si strojcom svojho stastia. Musis sa rozhodnut, ci si stastnejsi v manzelskom zvazku napriek tomu sam, alebo sa chces pohnut niekam dalej.

Lollka

A nie si nahodou tak trocha sebec? Pre teba je papier nepodstatny, ale vobec neberies do uvahy ci je papier podstatny pre tvoju potencialnu partnerku. Tym jej tiez davas signal, ze vzdy bude len podla teba a co chce ona ti je sumafuk. A ver tomu, ze pre drvivu vacsinu zien papier podstatny je, ci sa ti to paci alebo nie. To neznamena, ze sa chcu vydavat mesiac po zoznameni, ani nijak skoro, mozno az po par rokoch, ale musia mat aspon nejaky pocit istoty ze ich vyvoleny je slobodny a nema papier na inu zenu. Ak chce zena vazny vztah az do smrti, tak sa skor ci neskor vacsina aj rada vyda a so zenatym to proste mozne nie je. A na sluby su hlavne zrele zeny uz alergicke, lebo vacsina muzov su len slubotechny a uz takeho nechcu. A mladej zas nemas co ponuknut pokial nemas miliony na ucte, to by na teba leteli aspon zlatokopky. Ak nebudes brat vacsi ohlad na svoju potencialnu partnerku a brat do uvahy aj jej tuzby, tak proste zostanes sam, s tym sa zmier. Ja myslim ze rozviest sa by bol od teba ferovy krok k buducej partnerke aj ked tebe je to jedno. Jej to jedno neni tak ber trocha ohlady aj na nu a nebud sebec.

NestracamNadej

Ďakujem za názory, vidím aspoň, ako to vnímate vy. S tým rozvodom ste to nafúkli. Nechcem to, samozrejme, do hĺbky rozoberať na fóre všetko, ale rozviesť sa rozvediem. S tou mladou ste teraz zase mimo.

NestracamNadej

Mrauka - tipol som si, lebo takým štýlom píšeš. Netrafil som? Muži po 50ke obvykle majú viac ako jedno dieťa.

Emily opat

Chlape v prvom rade sa musíš rozviesť alebo aspon požiadať o rozvod. Ked nejakej žene povieš ze síce nie si rozvedený ale sa rozvádzaš, bude to urcite lepšie akceptovateľné.
To ze máš 50 neznamená ze nemôžeš byt ešte otcom. Však sa to stáva denno denne a nie je to ani veľmi výnimočné. Poprípade ak by si sa rad staral aj o deti ktoré bude mat už z predchádzajúceho vzťahu tvoja partnerka tak ešte lepšie. Je kopec žien co hľadajú dobrého partnera a nájsť takého co by naozaj prijal a mal rad cudzie deti Je vzácne.
Ale ja osobne by som muža s kolóniou ŽENATÝ nebrala absolútne do úvahy, nech by mi uz bľabotal čokoľvek.

staryk6k9ttt

Sorry ale starý k3k3t ešte aj ženatý s deckom a svojou starou na krku
nenájde ani mladú čo by si dala urobiť dieťa, jedine ak si silno pri peniazoch a zabezpeciš ju aj dieťa. Lebo len retardovaná trUbka by šla do neistoty a vlastnej záhuby ...