Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hľadanie ženy a zakladanie si rodiny v zrelšom veku. Dá sa to ešte?

Príspevok v téme: Hľadanie ženy a zakladanie si rodiny v zrelšom veku. Dá sa to ešte?
NestracamNadej

V živote mi v oblasti partnerských vzťahov nebolo dopriate a žiadeň mi jednoducho nevydržal. Žiaľ, už mám 50 rokov a deti, po ktorých ešte stále hrozne túžim, neprichádzajú. Mám len jednu dcérku, ktorú vídam párkrát týždenne, a s jej mamou žijeme oddelene.

Je tu niekto, kto zažil niečo podobné?

Všemožne hľadám, ale zrelé ženy, na ktoré som doteraz narazil, sú väčšinou sklamané z minulých vzťahov a nedôverčivé, prípadne nevedia pochopiť, že som ženatý, no so svojou ženou nielenže nežijem, ale dokonca ona už niekoho má. Spája nás teda len papier a naša malá. Rád by som ešte stretol ženu, s ktorou by som mohol prežiť svoje rodinné šťastie a možno mal aj ďalšie dieťa, avšak v mojom veku by mi tú časť s dieťaťom mohla splniť jedine partnerka mladšia odo mňa, najviac 40-ročná? Neviem. Rozmýšľal som aj nad adopciou, ale uprednostňujú sa páry pred slobodnými otcami. Vedel by som si predstaviť vychovávať aj cudzie detičky, avšak nechcem už zažiť to, že sa s nimi zblížim a partnerka mi po rozchode zakáže stýkať sa s nimi.

Sú tu alebo poznáte vy nejaké ženy, ktoré hľadajú niečo podobné ako ja?

Môžete mi zanechať aj súkromnú správu s vaším príbehom, ak chcete, budem rád.

NestracamNadej

Lollka - poznám veľa žien, ktoré to berú rovnako ako ja, ale akceptujem, že tebe a iným ženám to môže prekážať. Už túto časť témy môžeme vynechať, pochopil som, že u väčšiny z vás tu to nie je vítané, ak som na papieri ešte ženatý. Čo sa týka toho, ak by som sa s niekým začal čo i len trochu zbližovať a pre ňu by to bolo podstatné alebo by mi ešte ako dobrá kamarátka poradila uskutočniť tento krok hneď, nebránil by som sa tomu. Súhlasím s tým, že pri chorobách a náhlych situáciách je to podstatné. Rozhodne nechcem zakladať novú rodinu ako ženatý, avšak aj keby som nejakú ženu stretol dnes, tak to potrvá nejaký ten mesiac, kým sa spoznáme, nieto ešte kým sa zblížime. Ak to bude pre ňu podstatné riešiť hneď, budem to riešiť hneď. Ktovie, možno stretnem aj ja vydatú ženu žijúcu oddelene od partnera.

A neviem, odkiaľ si vzala, že sme boli spolu krátko. Boli sme niekoľko rokov pred narodením dcéry spolu a v čase otehotnenia bol náš vzťah už na konci. Malá však má všetko a netrpí žiadnymi traumami, za to som rád. Ja by som si ju zobral k sebe, ale žiaden súd mi ju nepridelí. Jej mama sa o ňu stará dobre.

Mrauka - máš v sebe hnev, toto nepoprieš. A máš ho aj voči chlapom, toto už vonkoncom nepoprieš. Ďakujem teda za príspevky, už nemusíš reagovať, ak sa ti to hnusí.

zahon, Aesde - vďaka za príklady zo života.

Mrauka

Ano, pozaduju ty trulo, lebo by mal byt otec pre ich deti, ale aj tym ma zazemie poskytnut zena a nie muz.
Mas nazory ako z doby kamennej, aj ked uz vtedy si muz odtiahol zenu do svojej jaskyne a nie naopak.

zahon

Mrauka,

ak nedokaze zena muzovi nic poskytnut, tak potom je mu uplne na nic. Takisto muz nie je povinny poskytovat zene ziadne zazemie , lebo nie je jej otec. A napriek tomu, to tu vsetky pozaduju.

Lollka

zahon, zeny toho muzovi ponukaju hodne, zazemie, istoty, teplo domova, starostlivost a kopu inych veci, ale ked to ty nevies, tak mi je ta skor luto.

Lollka

Aesde je pekne ze hovoris tak pekne o svojej zene, ze mas doma poklad. To sa dnes uz tiez tak casto nevidi a aspon niektori muzi si svoje zeny vazia za to co pre nich robia, to vzdy potesi. Ale uprimne povedane, zacinat si vztah ako zenac, ci uz so svojou zenou zije ci nezije nie je cestne ani k jednej z tych zien a taketo vztahy/manzelstva sa casto nevydaria. Viem aj o takom pripade, ze zena si zacala so zenacom s detmi, on sa pre nu rozviedol a vzal si ju. Zili pekny zivot ale ona zacala casom rozmyslat, co asi robi ked s nou nie je, ci si zase zacal s nejakou inou, co jej asi tak o nej (svojej manzelke) rozprava, ci to iste co rozpraval jej o svojej teraz uz byvalej. Az z toho bola tak frustrovana ze to radsej ukoncila, rozviedla sa a nasla si niekoho slobodneho. Alebo opacny pripad, muz sa rozviedol s manzelkou pre mladsiu milenku, tu si zobral za zenu, mali spolu dalsie dieta. No a po case hoci mlada manzelka mala pocit, ze v ich manzelstve je vsetko v poriadku, on si nasiel este mladsiu milenku a rozviedol sa. Vacsina zien si proste so zenacom nezacne, lebo vedia, ze v drvivej vacsine zenac rovna sa problem. A ked zena odmieta po rokoch manzelstva uplne sex, s tym nesuhlasim ani ja, ale mali by este skusit manzelsku poradnu, ci ta zena nie je z toho muza z nejakeho dovodu frustrovana alebo co sa v tom vztahu stalo, co sa tam pokazilo. Mohlo sa napr. stat, ze muz mal milenku, zenu podvadzal, a zena ked sa to dozvedela tak sa jej muz tak sprotivil, ze uz s nim proste do postele nevleze. A ostava s nim len kvoli detom aby mali ako tak normalne detstvo. Ale to je len domnienka, samozrejme nemusi to tak byt, ale ty ako tretia osoba to do toho ich vztahu kazdopadne nemusis uplne vidiet ze preco ta zena odmieta sex. Kamarat sa ti napr. nemusi priznat s tym, ze ju podvadzal, ze ju nakazil pohlavnou chorobou ktoru chytil niekde u milenky ci v bordeli, alebo ze ju ponizuje, ze ako kamarat je mozno perfektny, ale ako manzel uplne zlyhal, to ti tazko povie a ty do toho nevidis. Ich manzelstvo je v kazdom pripade hodne nastrbene a kto zlyhal viac alebo menej, to ty tazko posudis.

Mrauka

Zahon, zoom a co ponukne muz zene, ked istoty a zazemie cakas od zeny? Naco je taky muz zene? Nemyl si zenu s matkou. Zena sa nebude o muza starat ako o soplaveho chlapca, tak ako matka.

zahon

Lollka,

no nemusi mu ponuknut nic. Ale potom by od neho nemala absolutne nic ziadat, aby to bolo rovnocenne partnerstvo.

Trochu ma tvoja otazka zaskocila. Necakal som, ze sa tu najde niekto az taky ...