Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hľadanie ženy a zakladanie si rodiny v zrelšom veku. Dá sa to ešte?

Príspevok v téme: Hľadanie ženy a zakladanie si rodiny v zrelšom veku. Dá sa to ešte?
NestracamNadej

V živote mi v oblasti partnerských vzťahov nebolo dopriate a žiadeň mi jednoducho nevydržal. Žiaľ, už mám 50 rokov a deti, po ktorých ešte stále hrozne túžim, neprichádzajú. Mám len jednu dcérku, ktorú vídam párkrát týždenne, a s jej mamou žijeme oddelene.

Je tu niekto, kto zažil niečo podobné?

Všemožne hľadám, ale zrelé ženy, na ktoré som doteraz narazil, sú väčšinou sklamané z minulých vzťahov a nedôverčivé, prípadne nevedia pochopiť, že som ženatý, no so svojou ženou nielenže nežijem, ale dokonca ona už niekoho má. Spája nás teda len papier a naša malá. Rád by som ešte stretol ženu, s ktorou by som mohol prežiť svoje rodinné šťastie a možno mal aj ďalšie dieťa, avšak v mojom veku by mi tú časť s dieťaťom mohla splniť jedine partnerka mladšia odo mňa, najviac 40-ročná? Neviem. Rozmýšľal som aj nad adopciou, ale uprednostňujú sa páry pred slobodnými otcami. Vedel by som si predstaviť vychovávať aj cudzie detičky, avšak nechcem už zažiť to, že sa s nimi zblížim a partnerka mi po rozchode zakáže stýkať sa s nimi.

Sú tu alebo poznáte vy nejaké ženy, ktoré hľadajú niečo podobné ako ja?

Môžete mi zanechať aj súkromnú správu s vaším príbehom, ak chcete, budem rád.

0vecka

kasli na to mas 50. Dieta by si mal uplne najskor v 52 cize pred 70tkou by si ho nevychoval. Neviem ako to chces financovat navyse musis ratat aj s tym ze ako 60tnik mozes prist o pracu a najst novu je skoro nemozne v takom veku. Navyse ako 55 rocny vstavat v noci ked to reve hrat sa s nim monotonne hry atd tiez podla mna nebudes zvladat. Nakoniec ho este zabudnes v aute alebo nieco podobne. A to sa bavime o jednom a o tom ze sa ti to podari splodit relativne rychlo ak by si chcel nedajboze dve tak je to uz uplna utopia.

NestracamNadej

AnaLusia - vieš, že táto múdrosť sa dá rôzne vysvetliť?

eveliin - stretol som sa cez víkend s jednou ženou a brala moju situáciu takú, aká je, ale akceptujem aj tvoj názor.

eveliin

Ten manzelsky stav ti nebude akceptovat ziadna (slobodna ci rozvedena), ktora je co i len trochu pri zmysloch, mozno len ak nejaka vydata, no ta deti uz chciet najskor nebude, ak ma vlastne.

AnaLusia

v prvom rade by si sa mal rozviesť!
Lebo podla feng-sue či kde som to čítala, pokial chces pustit do zivota niečo nové, musíš sa zbaviť starého...
najprv sa rozved...

NestracamNadej

Nestačím sa čudovať reakciám. Myslím si, že k tomu veku partnerky som sa už dostatočne jasne vyjadril.

liberta - mám nejaký život a tu som čiastočne rozobral jednu jeho malú časť, ktorá sa týka dieťaťa. Písal som viac aj do komentárov, najprv si prečítaj, potom niečo napíš... S dcérou mám pravidelný kontakt, avšak málokrát do týždňa. Frekvencia je pre mňa nedostačujúca, nie intenzita.

licho - aj ty si asi čítal popri ďalších troch činnostiach. Neprišlo to zrazu. Proste sa mi nepodarilo za celý môj život splodiť potomstvo, až na jednu výnimku, čiže som doteraz nečakal, len mi nebolo nadelené so žiadnou partnerkou počať. Ak by som náhodou ešte mal vlastné dieťa, tak musím podotknúť, že v mojom veku som na tom fyzicky veľmi dobre a som zdravý. Nebolo by to najideálnejšie, ale moje dieťa by ani netrpelo nedostatkom a bolo by oň postarané.

Jasomtozazil - zaujímavý príbeh a držím vám palce. Ak sa dvaja nájdu, zvládnu všetko.

mama36 - ďakujem za záujem, starám sa a poriadne, ale to som už tiež všetko spomenul v komentároch.

mama36

ty uz dieta mas? Tak sa staraj o to co mas a poriadne . Nieje hrdinstvo urobit si 5 deti ale aj ked mas len jedno vediet sa o neho postarat!

Jasomtozazil

Zenil som sa ako 19 rocny s tym, ze s byvalou manzelkou sme chodili od 15-tich. Po 15 rok9ch sme sa odcudzili, spavali sme v inych izbach, ale nerozviedli sme sa, lebo sme mali dom na hypoteku, byt, nebytove priestory a spolocnu firmu. Po asi 3 rokoch som sa zalubil do jednej o 15 rokov mladsej zeny. Nepovedal som jej, ze som zenaty, lebo som vedel, ako to zeny beru (ale ani som jej nikdy nepovedal, ze som slobodny alebo rozvedeny). Povedal som jej to asi po roku s tym, ze som jej vysvetlil, ze ake bude tazke sa rozviest. Samozrejme, ze bola nahnevana, ale ja som nasledne zacal riesit rozvod, ktory sa tahal vyse 2 rokov aj vzhladom na cele delenie majetku. Potom som sa ozenil s terajsou manzelkou, sme spolu uz 8 rokov a mame 2 deti. Ja som jej velmi vdacny, ze ma neposlala do pecka a verila mi, ze ju nesklamem. Sme spolu velmi stastny. Ja som urobil chybu, ze som sa zenil prilis mlady s prvou zenou, s ktorou som chodil, ale zas tato terajsia je dost stastna, ze je iba druha s ktorou som spal a aj to sa rata :)
Dufam, ze ti moj pribeh pomoze.

Jana Lukacova

NestracamNadej:

Nájsť partnerku a založiť si rodinu v zrelšom veku nie je nemožné (či by v nej boli vlastné, cudzie alebo adoptované deti).

Z toho, čo píšete sa potrebujete povenovať svojim "bôľom", ktoré Vás ťažia, aby ste obnovil svoju silu, cítil sa slobodne a šťastne bez ohľadu na to, či máte partnerku alebo nie a stal sa aj sám obrazom toho, po akej partnerke túžite.

...a jedným z krokov k tomu je aj rozvod, tým, že ho podmieňujete nájdením novej partnerky, akoby ste sám seba uväznil v zajatí spolu so svojou vnútornou silou. Potrebujete čeliť svojmu strachu... Ten "papier" je pre uvedomelú ženu varovným signálom, že si nie ste istý toho, čo chcete, resp. sa bojíte a nie ste silný na to, aby ste dokázal žiť sám s čistým štítom...

licho

mna prekvapuje autor temy tym ze v 50tke zrazu zistil ze tuzi po dietati ?
A co doteraz ti deti nechybali? Naco cakal si a nerozviedol skor so zenou s ktorou si uz niekolko rokov neuzivas ?
Naco si cakal doteraz a zrazu v 50 ti chyba decko? Ked bude mat10 ty budes mat 60 a kto by chcel takeho stareho otca v desiatich?
Si zaspal na vavrinoch ze ti teraz svitlo v hlave?
Chces mladsiu id seba o viac ako 10 rokov a este aj decko.. Zeby kriza stredneho veku???