Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hľadanie ženy a zakladanie si rodiny v zrelšom veku. Dá sa to ešte?

Príspevok v téme: Hľadanie ženy a zakladanie si rodiny v zrelšom veku. Dá sa to ešte?
NestracamNadej

V živote mi v oblasti partnerských vzťahov nebolo dopriate a žiadeň mi jednoducho nevydržal. Žiaľ, už mám 50 rokov a deti, po ktorých ešte stále hrozne túžim, neprichádzajú. Mám len jednu dcérku, ktorú vídam párkrát týždenne, a s jej mamou žijeme oddelene.

Je tu niekto, kto zažil niečo podobné?

Všemožne hľadám, ale zrelé ženy, na ktoré som doteraz narazil, sú väčšinou sklamané z minulých vzťahov a nedôverčivé, prípadne nevedia pochopiť, že som ženatý, no so svojou ženou nielenže nežijem, ale dokonca ona už niekoho má. Spája nás teda len papier a naša malá. Rád by som ešte stretol ženu, s ktorou by som mohol prežiť svoje rodinné šťastie a možno mal aj ďalšie dieťa, avšak v mojom veku by mi tú časť s dieťaťom mohla splniť jedine partnerka mladšia odo mňa, najviac 40-ročná? Neviem. Rozmýšľal som aj nad adopciou, ale uprednostňujú sa páry pred slobodnými otcami. Vedel by som si predstaviť vychovávať aj cudzie detičky, avšak nechcem už zažiť to, že sa s nimi zblížim a partnerka mi po rozchode zakáže stýkať sa s nimi.

Sú tu alebo poznáte vy nejaké ženy, ktoré hľadajú niečo podobné ako ja?

Môžete mi zanechať aj súkromnú správu s vaším príbehom, ak chcete, budem rád.

Lollka

Baby podo mnou maju pravdu. Samozrejme je mozne aj v tvojom veku najst fajn zenu a zalozit este rodinu, ale sam si to stazujes tym, ze sa odmietas rozviest. Ja osobne ti mozem povedat ze zenaty muz by u mna nemal sancu a bolo by uplne jedno ze so zenou nezije. Ak sa odmieta rozviest, znamena to, ze k svojej zene este nieco citi a nechce to manzelstvo hodit za hlavu. Ak sa odmietas rozviest z toho dovodu, ze sa bojis hadok s manzelkou tak to tiez nie je ziadna deviza. Ako ti ma verit ze sa raz rozvedies ked sa k zivotu nevies postavit ako chlap a riesit veci. Teraz jej budes slubovat ze sa rozvedies ked bude vas vztah vaznejsi. Neskor jej budes slubovat ze sa rozvedies ked otehotnie. Potom budes slubovat ze sa rozvedies ked sa dieta narodi. Potom budes slubovat ze sa rozvedies ked tvoja prva dcera podrastie aby tym tak netrpela. A nakoniec zahlasis, ze uz ste stari a naco sa teraz rozvadzat. Hlavne zrele zeny uz taketo slubotechny ako ty dobre poznaju a nesadnu im znova na lep. Ony nepotrebuju sluby a vyhovorky, ony potrebuju ciny. A ty im hned na zaciatku ukazujes ze nie si ziaden muz cinu, ale len slubotechna. Ako si ta vobec maju vazit ked vidia ze si posraty zo svojej zeny. Ak si rozumny, pouc sa z nazorov zien na tomto fore, lebo to ako to vidime my, tak to vidi vacsina zien, aj tvojich potencialnych partneriek ktore sa snazis zbalit. Bud chlap a postav sa k problemom celom a vyries ich so vztycenou hlavou. A nie posraty v kute a trasuci sa pred krikom svojej zeny. Alebo ostan navzdy sam.

Mrauka

:)) uz ma dokazes objektivne zhodnotit?
No, keby si si nasiel zenu, ktora ide po peniazoch, tak si nevyberie rozhodne muza, ktory je zenaty a ma dieta, lebo peniaze budu utekat tymto smerom. Mal by si sa hlavne objektivne pozriet na seba, seba objektivne posudit a nie zeny. Ty si ten, ktory nieco hlada a podla mna si uplne mimo.

NestracamNadej

Rodinu netvorí papier - ten mám a čo z toho? Nič. Kopec ľudí žije spolu bez sobáša a ja nemám tiež nič proti tomu. Nepovažujem to za dôležité urgentne riešiť, ale určite by som to považoval za dôležité, ak by som mal novú partnerku a chceli by sme riešiť našu spoločnú budúcnosť so svadbou a deťmi.

Mrauka - teraz už nemôžem súhlasiť. Nevyhľadávam ženy kvôli deťom. Keby šlo len o to, tak by som si mohol nájsť mladú ženu, ktorá ide po peniazoch napríklad. Vidno, že máš v sebe veľké sklamanie z chlapov.

Mrauka

:)) osobne tomu neprikladas vyznam? A ako si chces zalozit rodinu? Ja neviem, ci ti nezapina, lebo si dost stary, aby si mal rozum, ale tvoje uvazovanie a spravanie sa priamo vylucuje s tym, co tu tvrdis, ze chces, lebo vobec taky signal nevysielas. To ako keby si tvrdil, ze si cernoch a bol by si beloch. Jedno tvrdis a druhe robis. Hladanie mas uz aj tak tazke, lebo mas vysoky vek, dieta s inou zenou a komplikujes si to este tym, ze si zenaty a nepovazujes za dolezite sa rozviest.
Podla mna nieco skryvas a je za tym uplne nieco ine. Vyhladavas zeny kvoli detom a tvoja byvala ti brani sa stykat s dcerou.

NestracamNadej

Mrauka - áno, máš pravdu. Nechcem nikomu nič zatajovať, som na takéto správanie alergický. Pred problémami nestrkám hlavu do piesku, práveže som vždy za hľadanie riešení. Je to jeden z dôvodov, prečo sa nerozvádzam, ale teda prioritne som to doteraz neriešil, lebo tomu osobne neprikladám taký význam.

NestracamNadej

Omieľam, lebo deti chcem, ale uvedomujem si svoj vek a situáciu. Určite bola chyba na oboch stranách alebo krajšie povedané, nenašli sme sa, nesadli sme si. Vôbec si nemyslím, že boli všetky moje bývalé problémové, ale to, čo sa deje teraz, je ťažšie, lebo už ide nielen o mňa, ale aj o moju dcéru.

Čo je to však preceňovanie sa? Nemám pocit, že by som písal nejaké nezmysly. Len som opísal svoje túžby.

Mrauka

A zamyslel si sa niekedy nad tym, preco ti uz niekolko vztahov nevyslo? Chyba bude aj u teba, nie iba na druhej strane.
Ziadna zena ti neuveri, ze si chces zalozit rodinu a nehladas, len milenku. Pokial jej to zatajis a najdes zenu, aku hladas, dozvie sa to, tak ju stratis.
Opakujem, bud chlap, rozved sa a az potom hladaj. Bud cestny k sebe, mas pravo na novy zaciatok, bud cestny k byvalej, tiez ma pravo na novy zivot a vztah, ale hlavne, bud cestny k svojej novej partnerke, ktora si zasluzi dobreho a rovneho chlapa, takeho, ktory nestrka hlavu do piesku pred problemom, ale sa k nemu rovno postavi a riesi ho, lebo inak si bude prave ona odsierat tvoje zalezitosti, za ktore nemoze. Okrem ineho ti to moze pomoct aj pri sude o dieta, rozvod, kym ty partnerku nemas a ona uz partnera ma.
Tazka komunikacia s byvalou je uz len dovod na to, ze si sa este nerozviedol. Komunikovat s nou nemusis, bude s nou komunikovat pravnik a sud.
Prestan sa vyhovarat a bud dobrym chlapom/vzorom aj pre svoju dceru.
Rob, ako myslis.

S3DA

Tiež mi je to divné, stále tie detičky omielas. A inak neprecenujes sa tak trochu? Keby si bol až taký super, tak by ti aspoň jeden z tých vzťahov vydržal doteraz, ale zrejme chyba nieje vo všetkých tých tvojich ex ale v tebe.

NestracamNadej

Mrauka - chápem ťa a akceptujem tvoj názor. Ty nepoznáš mňa, ja teba, preto sa nemôžeme objektívne zhodnotiť.

Jedno dieťa mám, za čo som šťastný, ale plne si uvedomujem, že mi chýba prítomnosť životnej partnerky. Deti sú dar, preto by som rád mal ďalšie, ale ak to nevyjde, zmierim sa s tým nejak. Viac však dúfam, že nájdem ženu a možno budem môcť priložiť ruku k výchove aspoň pri jej deťoch, ak to bude potrebovať.

S bývalou to nefungovalo, tam niet cesty späť a nerozvádzam sa, lebo je s ňou ťažko komunikovať už aj bez toho. Nepotrebujem jednoducho momentálne ďalšie problémy, ale určite na to raz príde.

Netvrdím, že chcem mladú ženu, len som sa ich zastal. Ak by sa našla rovesníčka, bolo by to rovnako milé. Dôležité je, aby sme si rozumeli.

Mrauka

Nie, urcite podmienku cestneho muza nesplnas. Necudujem sa, ze ta zeny nechcu, ak nie su uplne hlupe. Vobec nie si cestny chlap, prave naopak. A co ty tak ides po tych detoch? Viac ti zalezi na detoch, ako na zene. A preco sa nerozvedies? Cakas, ze sa k tebe byvala raz vrati?

:)) a to uz prosim ta, ktora mlada zena by chcela mat dieta s 50 rocnym dedkom? Pokial nie si Rockefeller, tak asi tazko a este k tomu so zenatym, ktory si chce zalozit rodinu. Problem ale je, ze uz jednu ma. Mnohozenstvo je na Slovensku trestny cin, takze sa pekne rozved a nie alibisticky az, ked nejaku najdes.
Neznasam takychto ludi ako si ty.