Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

problematické bývanie s partnerom, kameň úrazu

Príspevok v téme: problematické bývanie s partnerom, kameň úrazu
Nadija

Prosím o radu neviem čo si počať s partnerom. Plánujeme budúcnosť po rokoch spoločného "chodenia". No začnem pekne zo začiatku, no je toho dosť, tak neviem ani zkade začať.
Obaja pochádzame z KNM, vyrastali sme tu, avšak partner je starší a odišiel po promocii pracovať do Olomouca. CHodieval na týždňovky, prípadne raz za mesiac domov ako kedy. Podľa náročnosti práce a pod. Ja som študovala v PO, absolútny nepomer akože. Otrasne ďaleko. Boli sme rozlietaní akade tade. Plus partner chodieval aj na mesačné dvojmesačné služobky do Francúzska. Nemohla som chodiť s ním, kvôli štúdiu.
Kúpil si tam byt v Olomouci, jednoizbák v hroznej lokalite, kt. nechce meniť, jemu sa tam páči, mne sa tam napr. nikdy nepáčilo, medzi tým, ako tam roky pracuje si tam vybudoval svoj život, bezo mňa, našiel kamošov, je tam spokojný, v práci ani nehovorím, zarába 35 000 kč, vraj je to dobrý plat, tak vravím si OK, však on ztade raz odíde. No moja smola a naivita. Teraz, keď končím školu, tak on samozrejme odo mňa chce, aby som zašla za ním bývať , aby som si tamnašla od júna prácu, už mi aj pozerá české portály na nájdenie roboty. Neakceptuje absolútne to, že ja sa tam NECHCEM a nemienim usadiť. Olomouc a vôbec ČR nikdy neboli moja priorita. Ja napríklad v KNM máme krásny domček s velikou záhradou, psami, pestujem, chovám, kadečo, starám sa o dom. On býval v KNM v byte, tak chcel ztade odísť kvôli rodičom( s kt. nevychádza dobre!.Keď mu spomeniem, že nech sa opäť prisťahuje sem, ku mne domov, tak nechce.Ani sa o tej téme nechce baviť. Údajne tam má stabilnú a dobrú prácu, v kt. je spokojný. Pritom(!) pobočka firmy v kt. robí je aj na SVK a bližšie,ako je Olomouc.Keď sme už pri tom.

Som zvyknutá na život v dome preto som prosila rodičov, ako krava aby mohol bývať s nami, nech sa k nám prisťahuje. Rodičia však majú požiadavky, ktoré partner nemieni splniť. Chcú napr aby sa sem natrvalo presťahoval,aby pomáhal s domom, prácami, aby nechodil iba na víkendy, chcúaby tu pracoval bližšie,aby každý deň chodil domov, a pomáhal mi a pod. Neakceptujú to,že robí tam v Olomouci.
Príliš ale nie sú ani tak tým nadšení, lebo hoci nemám súrodencov. Aj tak raz ten dom môj bude. Ja chcem bývať s rodičmi, a nie stavať dom ako chce časom partner. Samozrejme v ČR chce zostať a stavať tam dom. Ja mu nijako neviem a nedokážem vysvetliť, že nech sa spamätá, ja tam enchcem byť. Mne to tam lezie na nervy, necítim sa tam dobre.
Navrhovala som mu nech teda ideme do zahraničia,ale inde, nech si tam nájdeme prácu trebárs tsrelím vo FR, alebo Nórsku, hocikde, len nie v strednej Európe. Negatívna odpoveď.
Ja som apriori proti bratiu hypo a následne stavania domu, či kúpy väčšieho bytu v Olomouci. Partner to nechápe! Už mi s tým ide na nervy. Keď poviem, prisťahuj sa ku mne, postavme si dom teda tu v KNM, ked nechceš žiť s našimi( on tiež nie je naklonený žitiu s rodičmi mojimi),tak postavme,ale tu na SVK blízko. A on nechce. odmieta akékoľvek alternatívy, je riadne trvdá hlava. Ide si svoje, vôbec nehľadí na moje pocity. AKoby ani nevidel, že mne sa tam nepáči, kde žije.
Okrem toho, mám psychické problémy, pre ktoré je lepšie, ke´d zostávam v prostredí, ktoré poznám a je super,keď bývam s dobrými rodičmi, kt. by nám pomáhali, aj s výchovou detí a tak.
Partner nechce o tom ani len počuť, chce tam zostať vo firme, a chce byť tam. Aj na úkor toho, že asi sa rozídeme,ale ja sa každopádne nechcem rozísť, no nechcem byť ako psík,čo za ním dobehne. Nechápem,prečo by som si mala stavať další dom, keď mám rodičovský dom, v kt. môžem bývať.

Nechcela som to riešiť ani na fóre,lebo predsa len, môže nás tu dakto poznať,ale už neriešim, lebo neviem si s ním dať poradiť.
Najlepšie, keď som uňho na návšteve a začne so mnou pozerať realitky, kde by sme sa " presťahovali, do kt. domu". a pozerá pozemky v okolí Olomouca. Vtedy mi je na zbláznenie zle, ale nedokážem mu už o tom ani hovoriť. Cítim sa zle. Vždy som si myslela, že budeme žiť tu, nehovorievali sme o tom, kde budeme žiť,ale čakala som, že teda ke´dže mám ja dom,tak sa prispôsobí mne. Ale partner nemá záujem o prispôsobenie sa. Stále len nadáva na Kysuce, na všetko, ako sa mu tu nepáči, ako sa mu u nás doma neľúbi, stále vymýšľa, aké je ČR lepšia a tak. Ja nemám taký pocit.

Prosím poraďte niečo, nejaký kompromis, sama si už neporadím.

prezyvka55

chapem ta, že sa ti nechce ísť do olomouca, jednoducho keď sa niekomu nejake miesto nepaci a cíti sa zle, donútiť sa ho neda
ALE nemôžeš partnera nútiť aby sa nasťahoval k tvojim rodičom a ešte aby poslúchal ich požiadavky ako nejsky psík a už vôbec nie ak je zvyknutý žiť sam podľa seba a tak ako sa jemu paci
Chlapi vo všeobecnosti nemajú radi keď musia bývať so svokrovcami a vôbec sa im nečudujem, každý chlap podľa mna chce mat vlastnú rodinu v ktorej bude hlavou rodiny a nie poslúchať čo mu nakazu svokrovci, tak isto sa starať o dom- ak k tomu niekto nemá vzťah, tak ho nemôžeš nútiť makať na preňho cudzom dome, ten dom bude tvoj majetok, nie jeho.

Miga

Paholok, aha tie presne popisky miest som si nevsimla. Ale aj tak je to kravina najvacsieho zrna. Ano, ako nahle ides byvat do cudzieho, musis sa riadit pravidlami domaceho. Pokial maju vacsi pozemok a prace okolo neho, chapem, ze by chceli od neho pomoc, lebo by tam byval. To je normalne. Ale kto normalny by sa vzdal samostatneho byvania a siel byvat k niekomu, kto nie je ani jeho rodina a len preto, aby slecna bola spokojna??

paholok

@Miga - spomínala Žilinu, tam má jeho firma pobočku, býva v Kys. Novom Meste. Môj názor je ten, že od svokrovcov sa má bývať min 2h cesty ... a hlavne od takých, čo očakávajú, že im tam každú sobotu budeš chodiť na majere.

kiskofil

ahoj,precital som si vsetko,.ale moj nazor je,ze vy ani nemate ziadny vztach,6 rokov sa vidate cez vikendy.myslis, ze co on tam robi ked je sam..?neviem ci si naivna,ale ok..ukonci to,to nema vyznam,podla mna si ani nezazila co je prava laska,lebo toto je,ale zial iba z tvoje strany.ty mu davas na vyber,on si tvrdi iba svoje.a aj keby sa za nim nastahujes,nebudes tam stastna,kedze by si tam zila v podstate nasilu,tak ten vtah by aj tak nevydrzal..ver tomu.si mlada,chvilu ta to bude trapit,ked sa rozidete a hladaj si niekoho s kym,mate spolocne predstavy,ciele. a s kym budes stastna.

Omen

Nadija, poznám Kysuce, poznám Olomouc a mnoho ďalších miest a zákutí v celom bývalom ČSSR. Ak si tak naviazaná aj na ne, potom ostaň bývať tam, kde si. To tvojej psychike najviac prospeje. Vzťah ukončí, lebo to nemá význam. Jeden chce niečo iné ako ten druhý a nechcete ani jeden zľaviť zo svojich požiadaviek. Navyše ti vadia aj iné veci na ňom. Ste slobodní a už sa neviete dohodnúť na bývaní, ako by ste sa dohodli na iných veciach?

Miga

A co to este citam??? Ty nie si normalna :D Nechces aby predaval byt alebo zanechal pracu. Ale chces aby sa nastoval k vam, k tvojim rodicom aby ste boli na hromadke ako deticky na pieskovisku. :D Sorry ale toto uz je moc. A co ma akoze? Denno denne dochadzat do Olomouca? Z Kysuc? Kysuce su siroky pojem, bohvie v ktorom lese tam zijes, ale dajme tomu, ze v Cadci. Cadca - Olomou su 2 hodiny cesty vlakom. To akoze naozaj od neho chces aby tuto trasu chodil denne dvakrat? A ten byt v Olomouci tam bude mat na co? Na okrasu? Hlavne nech byva pri maminke a ocinkovi? Sa mu necudujem, ze to nechce!!!!! A necudujem sa, ze chce byt od teba daleko...

paholok

Ľudia si bývanie riešia podľa toho kde si nájdu pracovnú príležitosť. Čo také ho čaká na Kysuciach? Každodenné dochádzanie do Žiliny, večné robotovanie okolo domu 1ha pozemku nie je sranda. Nerozumiem prečo má tvoj priateľ robiť na rodičovskom statku. Nie ste rodina, nemá tam vlastnícky podiel, nemá žiadny dôvod tam robotovať. Máte ísť na výlet a nie sa moriť a pachtiť. Veď to nie je normálne, váš otec keď s tvojou mamou chodil tiež robotoval na poli? Čo to majú vaši rodičia za choré očakávanie? Stavím sa, že tvoj otec by ani prstom nepohol, len teraz si myslí, že sú všetci povinný brigádovať na jeho statku, našom statku.

Miga

Meles furt dookola to iste...Ked sa potrebujes vypisat z kravin, zaloz si dennik. Ty aj citas co ti tu pisu, ci si len svoje trepes? Lebo ozaj to vyzera, ze si zas a ta ista osoba, ktora tu snad uz milion raz napisala temu cez dve strany a potom sa 4 dni len snazila vypisovat to iste dookola ale bez toho, aby si co i len jednu radu precitala a mozno vzala k srdcu. Rozid sa s nim. Nema zmysel ti to pisat ci je krajsi Olomou, Kysuce alebo Uzbekistan. Jednoducho on nepusti tebe, ty nepustis jemu. Nema zmysel ostavat spolu dalej. Ale pokecaj si tu sama so sebou, to ti pomoze

Nadija

Kysuce sú nádherné, je tu iný život ako v preplnených mestách, mám to tu rada, je tu nádherná príroda, nedotknutá ešte a množstvo lyžovačiek, túr,a pod. Som tu zvyknutá, ťažko mi aj bolo na intráku. Partner neštudoval v Olomouci, študoval na SK, preto som absolútne necháapla, prečo tam odišiel.Do čiech, kebyže tam študuje, pochopím to, takto ale som to nechápala.
Necítim sa ľúbená, aj našim to vadí, že partner nepriloží ruku k dielu, že nepokosí, nepohrabe, neposeje s nami,nemá rád garden party, ako my, grilujeme, opekačky,a tak, partnera to nebaví, on je presný panelákový typ, príde domov, vyloží nohy a telka,a gauč,a do večera a potom net a ide spať. Ja poznám život inakší, príšla som na víkend domov zo školy, tak sa porobilo doma,čo bolo potrebné, okopali sme záhradku, celý dom vyupratovali, potom sme grilovali, so psami na prechádzku som šla do hôr a v nedeľu na túry a k rodine, toto je môj život. neviem si predstaviť iný život. Asi aj vo mne je chyba, ale partner mi nedal žiadne možnosti na výber, direktívne sa rozhodol, že to bude Olomouc a ten byt. nečakala som, že ma pozve bývať do luxusnej štvrte a do domu za 6 milionov, ale tamten byt sa mi naoztaj nepáči:( Cítim sa tam ako barbie v malom domčeku. Nemám voľnosť, netvrdím, že je Olomouc škaredý, ale hory sú pre mňa hory.

If presne ako si povedala, ani ja neviem,kde je už tá hranica jeho sebavedomia, myslím,že astronomicky vyletela, do výšín odkedy si kúpil ojazdenú fabiu a kúpil byt aj ked jednoizbák, je šťastný, že má dačo svoje. A v práci ho povýšili pred rokom, tak je natešený.Ja som mu vždy drukovala, chválila, super, že je šikovný, on mňa vôbec. Ale na tom mi nezáleží, skôr ide o to, že nemal sebavedomie, keď končil školu a teraz je z neho naozaj až priveľmi sebavedomý muž, čo sa mi už aj prestáva páčiť.Aj tie jeho spôsoby sa mi už prestávajú páčiť, ako rád dáva najavo, čo je jeho a čo je moje.

Pre mna by bol ideálnym partnerom, kebyže aspoň trošku sa snaží nájsť kompromis, lebo toto mi také nepríde.
Pravdivé je na tom to, že sme sa asi dobre nespoznali za tie roky, kedže sme boli spolu iba na víkendy, ale naša vina to nebola. jednoducho to tak vyšlo. Mala som aj stavy,že nech si tam nájde dakú češku, keď chce, že to nemá význam, prešli sme si ťažkými chvíľami, no vždy sa to nejako utriaslo. My sme spolu asi najdlhšie boli, cca že sme sa videli 14 dní vcelku, inak vôbec. Vidávame sa tak na dva dni do týždňa, niekedy dva dni za dva týždne. Podľa toho, či sa navštívime cez víkend, či nie. Ako rada by som mala partnera pri sebe :(Ani neviete.
Len keby trošku sa mohol prispôsobiť, v žiadnom prípade nechcem od neho,aby predával byt čo tam má, abby menil prácu,ale tak aby sa aspoň skúsil nasťahovať sem na SK späť, nech to môžeme skúsiť do podnájmu,alebo tak, alebo aj k rodičom, a čo je na tom? naši sú fajn. Majú ma radi.Ale on ich akosi nemusí. Tiež rozmýšľam, že to asi nebude dobré, keď budeme bývať s nimi, partner bude nesťastný a bude mi to časom vyhadzovať do tváre,ale za pokus to stojí,ak neuspejeme, pôjdeme preč. Prečo to však tvrdošijne on odmieta neviem, máme tu rodiny, známych, v Olomouci sme úplne sami:(Ja som silne rodinne založená, aj kamošky tu mám.

Nepáči sa mi, že partner si založil svoj vlastný život bezo mna:( Nezdá sa mi to normálne ani férové z jeho strany.