Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

problematické bývanie s partnerom, kameň úrazu

Príspevok v téme: problematické bývanie s partnerom, kameň úrazu
Nadija

Prosím o radu neviem čo si počať s partnerom. Plánujeme budúcnosť po rokoch spoločného "chodenia". No začnem pekne zo začiatku, no je toho dosť, tak neviem ani zkade začať.
Obaja pochádzame z KNM, vyrastali sme tu, avšak partner je starší a odišiel po promocii pracovať do Olomouca. CHodieval na týždňovky, prípadne raz za mesiac domov ako kedy. Podľa náročnosti práce a pod. Ja som študovala v PO, absolútny nepomer akože. Otrasne ďaleko. Boli sme rozlietaní akade tade. Plus partner chodieval aj na mesačné dvojmesačné služobky do Francúzska. Nemohla som chodiť s ním, kvôli štúdiu.
Kúpil si tam byt v Olomouci, jednoizbák v hroznej lokalite, kt. nechce meniť, jemu sa tam páči, mne sa tam napr. nikdy nepáčilo, medzi tým, ako tam roky pracuje si tam vybudoval svoj život, bezo mňa, našiel kamošov, je tam spokojný, v práci ani nehovorím, zarába 35 000 kč, vraj je to dobrý plat, tak vravím si OK, však on ztade raz odíde. No moja smola a naivita. Teraz, keď končím školu, tak on samozrejme odo mňa chce, aby som zašla za ním bývať , aby som si tamnašla od júna prácu, už mi aj pozerá české portály na nájdenie roboty. Neakceptuje absolútne to, že ja sa tam NECHCEM a nemienim usadiť. Olomouc a vôbec ČR nikdy neboli moja priorita. Ja napríklad v KNM máme krásny domček s velikou záhradou, psami, pestujem, chovám, kadečo, starám sa o dom. On býval v KNM v byte, tak chcel ztade odísť kvôli rodičom( s kt. nevychádza dobre!.Keď mu spomeniem, že nech sa opäť prisťahuje sem, ku mne domov, tak nechce.Ani sa o tej téme nechce baviť. Údajne tam má stabilnú a dobrú prácu, v kt. je spokojný. Pritom(!) pobočka firmy v kt. robí je aj na SVK a bližšie,ako je Olomouc.Keď sme už pri tom.

Som zvyknutá na život v dome preto som prosila rodičov, ako krava aby mohol bývať s nami, nech sa k nám prisťahuje. Rodičia však majú požiadavky, ktoré partner nemieni splniť. Chcú napr aby sa sem natrvalo presťahoval,aby pomáhal s domom, prácami, aby nechodil iba na víkendy, chcúaby tu pracoval bližšie,aby každý deň chodil domov, a pomáhal mi a pod. Neakceptujú to,že robí tam v Olomouci.
Príliš ale nie sú ani tak tým nadšení, lebo hoci nemám súrodencov. Aj tak raz ten dom môj bude. Ja chcem bývať s rodičmi, a nie stavať dom ako chce časom partner. Samozrejme v ČR chce zostať a stavať tam dom. Ja mu nijako neviem a nedokážem vysvetliť, že nech sa spamätá, ja tam enchcem byť. Mne to tam lezie na nervy, necítim sa tam dobre.
Navrhovala som mu nech teda ideme do zahraničia,ale inde, nech si tam nájdeme prácu trebárs tsrelím vo FR, alebo Nórsku, hocikde, len nie v strednej Európe. Negatívna odpoveď.
Ja som apriori proti bratiu hypo a následne stavania domu, či kúpy väčšieho bytu v Olomouci. Partner to nechápe! Už mi s tým ide na nervy. Keď poviem, prisťahuj sa ku mne, postavme si dom teda tu v KNM, ked nechceš žiť s našimi( on tiež nie je naklonený žitiu s rodičmi mojimi),tak postavme,ale tu na SVK blízko. A on nechce. odmieta akékoľvek alternatívy, je riadne trvdá hlava. Ide si svoje, vôbec nehľadí na moje pocity. AKoby ani nevidel, že mne sa tam nepáči, kde žije.
Okrem toho, mám psychické problémy, pre ktoré je lepšie, ke´d zostávam v prostredí, ktoré poznám a je super,keď bývam s dobrými rodičmi, kt. by nám pomáhali, aj s výchovou detí a tak.
Partner nechce o tom ani len počuť, chce tam zostať vo firme, a chce byť tam. Aj na úkor toho, že asi sa rozídeme,ale ja sa každopádne nechcem rozísť, no nechcem byť ako psík,čo za ním dobehne. Nechápem,prečo by som si mala stavať další dom, keď mám rodičovský dom, v kt. môžem bývať.

Nechcela som to riešiť ani na fóre,lebo predsa len, môže nás tu dakto poznať,ale už neriešim, lebo neviem si s ním dať poradiť.
Najlepšie, keď som uňho na návšteve a začne so mnou pozerať realitky, kde by sme sa " presťahovali, do kt. domu". a pozerá pozemky v okolí Olomouca. Vtedy mi je na zbláznenie zle, ale nedokážem mu už o tom ani hovoriť. Cítim sa zle. Vždy som si myslela, že budeme žiť tu, nehovorievali sme o tom, kde budeme žiť,ale čakala som, že teda ke´dže mám ja dom,tak sa prispôsobí mne. Ale partner nemá záujem o prispôsobenie sa. Stále len nadáva na Kysuce, na všetko, ako sa mu tu nepáči, ako sa mu u nás doma neľúbi, stále vymýšľa, aké je ČR lepšia a tak. Ja nemám taký pocit.

Prosím poraďte niečo, nejaký kompromis, sama si už neporadím.

realistamiro

autorka temy bez urazky ale uz sa konecne zobud na svoj vek si jedna nemozna baba. Matyo to napisal uplne presne bohuzial . Mlady ludia makaju aj v dvoch robotach aby mali s partnerom vlastny byt alebo dom pokoj a sukromie a ty si chces doviest partnera rodicom a klast mu tam podmienky ako malemu decku ? To co ma byt preboha?? Ja nechapem ako mozu mat take nemozne baby aj vobec nejaky vztah...

Matyo

Píšeš ako ho veľmi miluješ, ale prednejší sú ti rodičia, psy, dom so záhradkou, Kysuce a neviem čo všetko ešte, takže ani tá tvoja láska k nemu nie bohvieako veľká. Váš problém je, že ste mali a máte vzťah na diaľku a poriadne ste sa za tie roky nedokázali spoznať, inak by tieto vaše rozdiely vyšli na povrchu už dávnejšie a mohli ste si ich vyjasniť, prípadne rozísť sa a dnes by ste mali obaja partnerov iných, bližších k svojej povahe a svojmu videniu budúcnosti. Toto sa stane ak sú obaja partneri príliš zbabelí na rázne rozhodnutie. Podľa toho čo píšeš, tak vy dvaja jednoducho k sebe nepatríte, je to iba paródia na vzťah...

liberta

Keď sa nechcete rozísť, tak sa nerozchádzajte (aj keď si myslím, že u vás je rozchod len otázka času). Ak sa neviete zhodnúť na tom, kde žiť, prestaňte to aktuálne riešiť, neexistuje totiž pravidlo, kedy treba začať spolu žiť.
Ty si v prvom rade začni posielať CV a hľadať robotu, ako na SR tak v Čechách (prípadne vyskúšaj ísť do zahraničia nazbierať skúsenosti), aby si zistila, či si vôbec pre trh práce v tvojom okolí resp. v okolí Olomouca žiadaná. A potom, keď začneš pracovať a zistíš, čo znamená mať prácu, ktorá ťa baví a dobrých kolegov v robote, snáď už potom pochopíš aj konanie svojho terajšieho priateľa. Samozrejme, neskôr by si mala začať riešiť aj vlastnú domácnosť, pretože ty si apriori nesamostatný jedinec narozdiel od svojho priateľa, ktorý sa osamostatnil a vybudoval si aké - také zázemie.
Tiež začni prehodnocovať svoje zmýšľanie, pretože takto pôsobíš ako kofa, čo teraz doštudovala VŠ, myslí si, že zhltla všetku múdrosť a skúsenosti sveta a ešte k tomu má právo diktovať svojmu samostatnému priateľovi, kde sa mu musí páčiť žiť a pracovať. Pretože vízia tvojich rodičov - a očividne tým pádom aj tvoja - že má bývať u vás a makať na vás - nie, tak to naozaj nie je normálne zmýšľanie zdravého dospelého jedinca.

baradu

ziadny normalny chlap nepojde byvat k rodicom svojej zeny a ked to aj pod nátlakom spravi, zle dopadne aj on aj cely vztah. z tvojej strany je to velmi zly napad, nutit ho do toho. nebudem porovnavat Olomouc a KNM, to uz zalezi od kazdeho, co preferuje, ale byvat s rodicmi je fakt zly napad. nehovorim, ze to nikdy nemoze vyjst, obcas asi aj hej, ale ak o nom pises, ze nie je prilis typ "do domu", tak mu to vyhovovat urcite nebude.

Nadija

ani neviem na ktory komentar mam reagovat, je toho vela,tak to zhrniem do jedneho,
nemáme majere a statky, máme normálny dom a veľký pozemok, kde pestujeme niečo, to nie je také hrozné, ale partner je lenivejsi, jemu sa nechce robiť okolo domu, totiž kolo domu je veľa práce, a nebývam v lese, bývam práveže na konci mesta, KNM, takže nemyslím,že som nejaká vidiecka sliepka z majera. Partner je z takeho isteho mesta, nemozem za to, ze byvali v malom byte vsetci nahromadke.
tu u nas je miesta dost aj pre neho v dome, nikto mu nekaze aby prerabal nas dom, my mame novy dom vo vynikajucom stave zatial klop
ale je zjavne a normalne ze chcu rodicia aby troska pomohol na zahrade aspon pokosit, ked uz k nam chodi a keby u nas byval. To hadam nie je nic nenormalne. A co je na tom istbyvat k svokrovcom? Poznam vela muzov, co sa prizenili do rodin a byvaju so svokrovcami, v nasej rodine je to normalne dokonca.

Cítim, že ma partner nemiluje tak ako ja jeho, je to laska iba z mojej strany pravdpodobne. keby ma lubil,tak by chcel,aby som bola stastna a vie, ze ja stastna nikdy nebudem v CR. ja to tam proste nemam rada, cesi sa tvaria akoby boli daco viac ako my, nutia nas hovorit cesky, dokonca som si tam zhanala brigadu v olomouci a nemohla som si ju najst,lebo vyzadovali na danych poziciach cestinu pismom, to ja neviem
a nebudem s univerzitou zametat chodniky to len tak na okraj

Mrzi ma ako to cele dopadlo, rozchod je volba posledna, ved ja ho mam fakt rada, ale uz zacinam magt obavy o jeho lasku, ci je to vobec laska,co ho drzi pri mne,ked nedba vobec na moje pocity a dobre vie, ze tu mam dobre vztahy a aj zazemie a velky dom.
a pisem dala som mu alternativy min. tri

Nepaci sa mi,ze ostro presadzuje iba jednu jedinu alternativu,akoby ten posraty olomouc a cechy bolo nieco jedinecne nadpozemske.Pre mna neni a nebude.
ja ale uz vazne neviem,ako muto ozrejmit ?
nemyslite si, tiez neviem,co tam robi cele dni, kedze je mimo mna a vidime sa dva dni v tyzdni, stve ma to poriadne, mam nepokoj z toho, uz min, styri roky. A vlastne cele roky ani neviem,ci mam vztah ci co mam.

prezyvka55

tiež mi z toho vychádza že autorka absolútne neocenila že ma konečne jedného schopného chlapa ktorý nebýva pod mamkinou suknou a logicky nechce ani pod svokrinou
Skôr sa čudujem autorke že chce sedieť pri rodičoch a vyžaduje to od partnera. Taktiež finančne majú pravdu ti čo pisali podo mnou- to od neho chceš vytiahnuť na prerabku? ešte mu dávajú svokrovci podmienky ktoré musí splniť aby tam mohol byvat? Fakt sa cudujes prečo tam nechce ísť? ani ja by som nešla. Už vôbec nie niekomu zaplatiť prerabku bez toho aby to bolo písané aj na mna. Namakat sa a skončiť s holým zadkom, nic moc perspektíva uznaj

paholok

Hracc - presne si to vystihol, najlepší vtip je v tom, že ten chlapík v Olomouci postupne vybuduje zázemie, nový dom ho bude stáť menej financií a práce ako prerábka starého domu a údržba 1ha pozemku, bude to jeho, za pár rokov bude všetko - manželka, dieťa a bývanie.
U svokrovcov by peniaze len tak zmizli, prerábka staré domu je fin. náročnejšia a prácnejšia, nadrie sa tam ako kôň, nebude vlastniť nič, však keď bude slúchať a bude mať 60 rokov tak to zdedí. Naleje do toho viac ako do nového a po rokoch zistí, že to nie je ono, že sa mu do všetkého starajú, drie ako kôň atď. a bývanie bude musieť riešiť nanovo. Lenže ceny pozemkov/bývania zas budú niekde inde.

Hracc

Takto presne kamarat dopadol. Nastahoval sa k buducim svokrovcom, makal na dome, na pozemku, mali kravy + kopec mensich zvierat. Robil len dve veci: nadcasy v robote aby mal peniaze do cudzieho domu a hodiny na dome aby ako tak vyzeral. Po dvoch rokoch ju prestal bavit, ked bolo kopec veci porobenych doma.

Podla mna mas vitaza. Konecne chlap bez mama hotela, ktory odisiel makat, zarobil, kupil docasne byvanie pre seba, caka na teba a teraz pri konceni tvojej skoly ti hlada robotu a ukazuje ti pozemky, kde chce vam dvom postavit dom. Jasne, ze chlap s takymito planmi nepojde k tvojim rodicom byvat... Co ine, ako toto, je laska?

Opusti ho a stavim sa, ze po par rokoch bude on mat dom, manzelku a dieta na ceste a ty budes pomahat rodicom na dome.

0vecka

Ovecky a sak preco ne? preda byt v cesku peniaze naleju do baraku a bude tam makat. a ked sa to svokrovi nebude pozdavat tak vymeni zamky nech ma chlapec motivaciu :-D

Ovecky

Inak je tu pekna tema byvanie s rodicmi to si treba precitat. Nechapem akoze ako by malo to spoluzitie u vas vyzerat? On bude davat svoje peniaze do prerabky cudzieho alebo ako? No nechapem uz