Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

problematické bývanie s partnerom, kameň úrazu

Príspevok v téme: problematické bývanie s partnerom, kameň úrazu
Nadija

Prosím o radu neviem čo si počať s partnerom. Plánujeme budúcnosť po rokoch spoločného "chodenia". No začnem pekne zo začiatku, no je toho dosť, tak neviem ani zkade začať.
Obaja pochádzame z KNM, vyrastali sme tu, avšak partner je starší a odišiel po promocii pracovať do Olomouca. CHodieval na týždňovky, prípadne raz za mesiac domov ako kedy. Podľa náročnosti práce a pod. Ja som študovala v PO, absolútny nepomer akože. Otrasne ďaleko. Boli sme rozlietaní akade tade. Plus partner chodieval aj na mesačné dvojmesačné služobky do Francúzska. Nemohla som chodiť s ním, kvôli štúdiu.
Kúpil si tam byt v Olomouci, jednoizbák v hroznej lokalite, kt. nechce meniť, jemu sa tam páči, mne sa tam napr. nikdy nepáčilo, medzi tým, ako tam roky pracuje si tam vybudoval svoj život, bezo mňa, našiel kamošov, je tam spokojný, v práci ani nehovorím, zarába 35 000 kč, vraj je to dobrý plat, tak vravím si OK, však on ztade raz odíde. No moja smola a naivita. Teraz, keď končím školu, tak on samozrejme odo mňa chce, aby som zašla za ním bývať , aby som si tamnašla od júna prácu, už mi aj pozerá české portály na nájdenie roboty. Neakceptuje absolútne to, že ja sa tam NECHCEM a nemienim usadiť. Olomouc a vôbec ČR nikdy neboli moja priorita. Ja napríklad v KNM máme krásny domček s velikou záhradou, psami, pestujem, chovám, kadečo, starám sa o dom. On býval v KNM v byte, tak chcel ztade odísť kvôli rodičom( s kt. nevychádza dobre!.Keď mu spomeniem, že nech sa opäť prisťahuje sem, ku mne domov, tak nechce.Ani sa o tej téme nechce baviť. Údajne tam má stabilnú a dobrú prácu, v kt. je spokojný. Pritom(!) pobočka firmy v kt. robí je aj na SVK a bližšie,ako je Olomouc.Keď sme už pri tom.

Som zvyknutá na život v dome preto som prosila rodičov, ako krava aby mohol bývať s nami, nech sa k nám prisťahuje. Rodičia však majú požiadavky, ktoré partner nemieni splniť. Chcú napr aby sa sem natrvalo presťahoval,aby pomáhal s domom, prácami, aby nechodil iba na víkendy, chcúaby tu pracoval bližšie,aby každý deň chodil domov, a pomáhal mi a pod. Neakceptujú to,že robí tam v Olomouci.
Príliš ale nie sú ani tak tým nadšení, lebo hoci nemám súrodencov. Aj tak raz ten dom môj bude. Ja chcem bývať s rodičmi, a nie stavať dom ako chce časom partner. Samozrejme v ČR chce zostať a stavať tam dom. Ja mu nijako neviem a nedokážem vysvetliť, že nech sa spamätá, ja tam enchcem byť. Mne to tam lezie na nervy, necítim sa tam dobre.
Navrhovala som mu nech teda ideme do zahraničia,ale inde, nech si tam nájdeme prácu trebárs tsrelím vo FR, alebo Nórsku, hocikde, len nie v strednej Európe. Negatívna odpoveď.
Ja som apriori proti bratiu hypo a následne stavania domu, či kúpy väčšieho bytu v Olomouci. Partner to nechápe! Už mi s tým ide na nervy. Keď poviem, prisťahuj sa ku mne, postavme si dom teda tu v KNM, ked nechceš žiť s našimi( on tiež nie je naklonený žitiu s rodičmi mojimi),tak postavme,ale tu na SVK blízko. A on nechce. odmieta akékoľvek alternatívy, je riadne trvdá hlava. Ide si svoje, vôbec nehľadí na moje pocity. AKoby ani nevidel, že mne sa tam nepáči, kde žije.
Okrem toho, mám psychické problémy, pre ktoré je lepšie, ke´d zostávam v prostredí, ktoré poznám a je super,keď bývam s dobrými rodičmi, kt. by nám pomáhali, aj s výchovou detí a tak.
Partner nechce o tom ani len počuť, chce tam zostať vo firme, a chce byť tam. Aj na úkor toho, že asi sa rozídeme,ale ja sa každopádne nechcem rozísť, no nechcem byť ako psík,čo za ním dobehne. Nechápem,prečo by som si mala stavať další dom, keď mám rodičovský dom, v kt. môžem bývať.

Nechcela som to riešiť ani na fóre,lebo predsa len, môže nás tu dakto poznať,ale už neriešim, lebo neviem si s ním dať poradiť.
Najlepšie, keď som uňho na návšteve a začne so mnou pozerať realitky, kde by sme sa " presťahovali, do kt. domu". a pozerá pozemky v okolí Olomouca. Vtedy mi je na zbláznenie zle, ale nedokážem mu už o tom ani hovoriť. Cítim sa zle. Vždy som si myslela, že budeme žiť tu, nehovorievali sme o tom, kde budeme žiť,ale čakala som, že teda ke´dže mám ja dom,tak sa prispôsobí mne. Ale partner nemá záujem o prispôsobenie sa. Stále len nadáva na Kysuce, na všetko, ako sa mu tu nepáči, ako sa mu u nás doma neľúbi, stále vymýšľa, aké je ČR lepšia a tak. Ja nemám taký pocit.

Prosím poraďte niečo, nejaký kompromis, sama si už neporadím.

vraiment

Omen = Kýčera, je to bláznivá stará baba, stále potrebuje druhých osočovať a poúčať, netreba si ju všímať, ani na ňu reagovať - je to zbytočné.

Miga

Omen, byt tebou, nastudujem si tresny cin vyhrazania sa, zlatinko. Plus, ty si ako prva napadla mna-tiez su dokazy v tejto teme. Takze kym sa zacnes vyhrazat niekym policiou, zvaz ci si nezacala ako prva konflikt. Ty nemas absolutne pravo niekoho vyhadzovat z temy. Alebo "migat"po tvojom...

Nadija

Joj, božinku, neriešte tu tieto žabomyšie vojny, to je jedno, nech tu píše aj sám diabol uzpekla,či je to Omen, či kýčera, alebo tá vyšinutá angel- demon to je asi celkom jedno. Táto téma sa zmenila na horor drámu a osočovanie sa.
Viem,že partner ak by sa aj toho hypoteticky vzdal nebol by šťastný u nás,a pri mne,doma, bol by tu naslu, viem už si živopredstaviť jeho kyslé kscihtenie sa každý den, a je mi z toho na tyčku.
neviem si však ani seba predstaviť, že by som normálne žila s ním preč. Keď už pre nič iné, zaťala by som zuby, že žijeme v Olomouci, v cigánskej štvrti v jednoizbáku, kde počuť každý šuch a prd, tak by som tam dobrovoľne aj tak nešla. Partner si príliš dovoluje, toto sanajprvbude museť zmeniť, lebo dovoľuje si aj v mojom vlastnom dome a roidčovskom.A strašne kadruje rád, čo ako mám robiť, jeden čo by ma riadil aj celý môj život. Toto tam daj, toto nedávaj,toto načo kupovať, a to je v mojom neviem,si predstaviť žiť teda v jeho byte,kde som nedala ani euro, kedže som študovala a je iba jeho. To by bol oasi ciste peklo.
Naštval ma teraz v nedeľu, rozdelili sme si úlohy kedže som ja kosila záhradu a hrabala lístie,tak som mu kázala nech aspoň vysaje dom,jasné vrch spodok vysal,a na točené zábradlie sa vysral zvysoka! To bolo celé špinavé, zaprášené, ten človek je lenivý na všetko nevie robiť poriadne nič. A ešte obvinil mňa, že kto to kedy videl,aby zabradlie a schody boli od prachu a od smetí špinavé, že či " na ňom a to do písmena" žereme". že to sa nevysava, ja vždy vysajem aj to,aj môja mamina, keď vysáva. Nviem už ani s kým mám dočinenia :(

a_dr1a

Jetotak, ci uz v tejto teme, alebo v inych, vzdy pisem pod svojim nickom. Mozes to napisat / povedat aj ty o sebe?)

Omen

Dinkaa, aká si ty a čo vypovedajú tvoje príspevky o tebe? Nemusím vedieť tvoje meno, kde žiješ, nemusím ťa poznať osobne, ale cez príspevky ťa viem prečítať, tak ako aj iných. Možno by to chcelo poriadne dlhý pohľad do svojho vnútra a zrkadla, aby si zbadala svoju pravú tvár?! Načo si sa ospravedlňovala, keď si to nemyslela úprimne? Ja zato nemôžem, že sme obe mentálne inde!

Nepotrebujem otáčať NIČ! Ten, kto otáča si ty sama a ešte k tomu drzá! Tak ti to vysvetlím, čoho si sa dopustila:
Ohovorila si ma! Spravila si to verejne! Zoberme to hypoteticky : Pôjdem na políciu, a tá rozhodne, či sa jedná o trestný čin alebo priestupok. Ja dôkazy mám, sú v téme. A čo ty? Nullus! Nasleduje súdne konanie. Spor prehráš, o tom niet pochýb. Zaplatíš súdne trovy. Zastupovať sa viem aj sama, ale vieš čo, zoberiem si advokáta. Ak by si mala šťastie, potom ťa čaká priestupkové konanie, ale so zápisom!
Takže si treba dávať pozor na svoje zobáčiky! Pochopila už???

LALALI

Ahoj Nadija.Pozri keby k tebe priatel prisiel nechal by byt karieru kamosov.Bol by s tebou.Ale co ked by nebol stastny takze by si nebola ani ty.Rozisli by ste sa a on by nemal nic.A ty stale by si mala super rodinu, kamaratov, kde byvat.Vsetko.Skoncil by zle.A teraz ma istotu ma pracu aj kamaratov aj byt.Ja som tiez zo zlej rodiny a robila som veci ako chcel priatel kvoli nemu som nechala pracu odisla pracovat za hranice s nim lebo sa mu malilo co zarobim, on zo mnou nechcel ist do BA kde by sme mali obaja vysokoskolske roboty, lebo ze sa mu nepaci mesto ze tam nechce zit a tak dalej.Takze som s nim odisla do zahranicia a tam som sa dozvedela ze je to praca len na rok a pol.A ze dalej absolutne nema plany co s nami.Tak sme sa tam aj hadali a nakoniec ma nechal.Ze to bude tak lepsie a dovod ze si neverim a ze sa nevieme dohonut a ze chce uz ist svojou cestou.A vies co prisli sme domov, ja k mame co mi nedala pokoj a este po rozchode bez roboty, priatelov ktorych som kvoli nemu ignorovala, zly psychicky stav a mama robila sceny ze oco pije ze nam vezmu byt ze mam okamzite hladat dobru pracu ze som bola kravaa ked som nesla do BA, ze som bola hlupa ze som pocuvala jeho, sama vycitka, ani poriadne varit som nemohla ze ide plyn a ze nemame pracu tak co si myslim ze som caja ze som si kus zarobila.Ze pominam a co? S coho chcem zit a take vycitky veci , ja zla psychika fakt som ten cas nemohla ani do prace, lebo depresie a tak.Z rozchodu zo zivota.A on??Otec ho zobral na fusky, kupil si drahe auto, stretaval sa s kamosmi, nasiel si noveho zo strednej tak s nim chodil na ryby, pisal mi ze mu mam dat pokoj, ze nema na mna a moje problemy cas. A tak ze mam smolu ze si mam ist uz svojou cestou.On bol doma skoro dva roky.Len tak bez prace ale chodil s ocom robit.Mama mu varila starala sa.Nasiel si kamosa a s nim chodil von.Na mna uz nemal ani len cas.Trapila som sa doma este s maminimi problemami.Sama bez priatelov a ked som chcela ist s niekym von aspon trochu stade prec tak tam bol on.Ma vsetko , ja nic.A dovod? Ze som robila co chce on... A tebe co brani ist tam asi ma dovod ked to nechce zahodit ani moj priatel nechcel zahodit robotu odist z bytu od priatelov a ist zo mnou do BA.Tiez som ho uz chcela nechat.Kvoli tomu.Lenze co ak by siel do BA ja by som sa tam zoznamila s novymi kolegami a on nemusel by byt stastny tam tak by sme sa rozisli.A co kde by sa vratil? Ku kamos na ktorych sa vybodol alebo do prace.Ja som kvoli nemu kaslala na kamosku a tak som aj dopadla teraz.Ze mi nema kto pomoct a som sama a neviem co bude zo mnou a to mam rodinu ze tu sa neda vydrzat.A musim ist niekde a netusim kde.Ako.A on teda sa na nikoho nevybodol len na mna.Keby robil co chcem ja dopadol by mozno zle on.Lenze vzdy by mal aspon tu super rodinu dom podporu a nie to co mam ja.

Dinkaa

Omen, pokojne si to otoc tak, aby si sa citila, ze si vyhrala, ze mas navrh a ze si ta lepsia. Mne su internetove zabomysie vojny celkom ukradnute, k tomuto si treba najst seberovneho partnera :) Maj sa pekne a osocujte sa tu dalej :) Ty Migu, Miga zakladatelku a tych ostatnych nicky spamati neviem :D

Nadija

Migat mohla by si sa už upokojiť? nedokážem situáciu po rokoch vzťahu riešiť tak chladne a necitlivo ako ty a poslať ho do teplých krajín, aj keď si uvedomujem, že to asi bude nevyhnutné.
Nedokážem riešiť takto dôležitú situáciu z večera do rána a nemám v posteli sto chlapov,ako píše Omen. Je mi jedno,aké tu má kto nicky,ale je zjavné, kto sa tu vkuse háda, tak ako aj v iných diskusiách. Asi je to tu fórum iba na to, aby sa tu každý hádal a vyvadil a pritom treba rozmýšľať úplne inak,ale to je naša mentalita, čo s tým?
Migat nevieš o Kysuciach ani toľko , kde ležia, nie to bože niečo o ich zvyklostiach, prírode a ľuďoch tuná.
Tým, že sa tu bude hádať, kto čo ako myslel, to mi neprospeje. a ani môjmu vzťahu.
Omen, to že som chorá na srdce nikoho nezaujíma tuná z fóra, ale ani môjho vlastného frajera,takže je to v pohode. Čo na tom, že som ťažko chorá? Nerieši to. Ešte aj zľahčuje.
tak sa nečudujem, že ľudia tu si to nevšímajú a sú stále arogantní a nakladajú mi, však znesiem.
Náš vzťah je preto plný kazov, lebo on je preč, ja ho potrebujem nutne pri sebe. Vzťah si predstavujem ako niečo nadpozemské, nádherné, kde sú spolu dvaja stále spolu, riešia spolu, pozerajú jedným smerom, nie opačne. V momentálnej situácii on pozerá naľavo, a ja napravo. Preniesť sa cez to nedokážem, ako to bude? Ani srnka netuší, a horár nepovie.
V súčasnosti priznám sa, je to tak zložitá situácia, že nedokážem ju vyriešiť s chladnou hlavou. Ako správne napísala Zuzana zuzana je to veľmi ťažké a sme asi podvedome nasratí a toho druhého,lebo ani jeden nechce ustúpiť. napr. ja pociťujem k nemu hnev už iba pre to, že on žije inde, ja som chorá, potrebujem ho doma,aby bol pri mne väčšinou, nie odo mňa. Partner zase cíti hnev,lebo ja nebývam s ním,ale nie je ochotný pre to nič urobiť. Obaja sa na seba hneváme, ale čo s tým? Veď na tom sa nedá stavať,ale ani pracovať s tým. Museli by sme si navzíjom odpustiť a riešiť svoje osobnosti, ale to partner nedokáže. Je príliš povrchný človek na riešenie takýchto vecí.

A btw. slovo migať je naozaj slovenské slovo, nárečové a slangové, používa sa v zmysle " migaj stadeto" vypadni, bež, odíď a pod. Takže zbytočne vykonštruované hádky.
A nepoužíva sa to iba na Kysuciach :D keby ste si chceli rýpnuť.