Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

problematické bývanie s partnerom, kameň úrazu

Príspevok v téme: problematické bývanie s partnerom, kameň úrazu
Nadija

Prosím o radu neviem čo si počať s partnerom. Plánujeme budúcnosť po rokoch spoločného "chodenia". No začnem pekne zo začiatku, no je toho dosť, tak neviem ani zkade začať.
Obaja pochádzame z KNM, vyrastali sme tu, avšak partner je starší a odišiel po promocii pracovať do Olomouca. CHodieval na týždňovky, prípadne raz za mesiac domov ako kedy. Podľa náročnosti práce a pod. Ja som študovala v PO, absolútny nepomer akože. Otrasne ďaleko. Boli sme rozlietaní akade tade. Plus partner chodieval aj na mesačné dvojmesačné služobky do Francúzska. Nemohla som chodiť s ním, kvôli štúdiu.
Kúpil si tam byt v Olomouci, jednoizbák v hroznej lokalite, kt. nechce meniť, jemu sa tam páči, mne sa tam napr. nikdy nepáčilo, medzi tým, ako tam roky pracuje si tam vybudoval svoj život, bezo mňa, našiel kamošov, je tam spokojný, v práci ani nehovorím, zarába 35 000 kč, vraj je to dobrý plat, tak vravím si OK, však on ztade raz odíde. No moja smola a naivita. Teraz, keď končím školu, tak on samozrejme odo mňa chce, aby som zašla za ním bývať , aby som si tamnašla od júna prácu, už mi aj pozerá české portály na nájdenie roboty. Neakceptuje absolútne to, že ja sa tam NECHCEM a nemienim usadiť. Olomouc a vôbec ČR nikdy neboli moja priorita. Ja napríklad v KNM máme krásny domček s velikou záhradou, psami, pestujem, chovám, kadečo, starám sa o dom. On býval v KNM v byte, tak chcel ztade odísť kvôli rodičom( s kt. nevychádza dobre!.Keď mu spomeniem, že nech sa opäť prisťahuje sem, ku mne domov, tak nechce.Ani sa o tej téme nechce baviť. Údajne tam má stabilnú a dobrú prácu, v kt. je spokojný. Pritom(!) pobočka firmy v kt. robí je aj na SVK a bližšie,ako je Olomouc.Keď sme už pri tom.

Som zvyknutá na život v dome preto som prosila rodičov, ako krava aby mohol bývať s nami, nech sa k nám prisťahuje. Rodičia však majú požiadavky, ktoré partner nemieni splniť. Chcú napr aby sa sem natrvalo presťahoval,aby pomáhal s domom, prácami, aby nechodil iba na víkendy, chcúaby tu pracoval bližšie,aby každý deň chodil domov, a pomáhal mi a pod. Neakceptujú to,že robí tam v Olomouci.
Príliš ale nie sú ani tak tým nadšení, lebo hoci nemám súrodencov. Aj tak raz ten dom môj bude. Ja chcem bývať s rodičmi, a nie stavať dom ako chce časom partner. Samozrejme v ČR chce zostať a stavať tam dom. Ja mu nijako neviem a nedokážem vysvetliť, že nech sa spamätá, ja tam enchcem byť. Mne to tam lezie na nervy, necítim sa tam dobre.
Navrhovala som mu nech teda ideme do zahraničia,ale inde, nech si tam nájdeme prácu trebárs tsrelím vo FR, alebo Nórsku, hocikde, len nie v strednej Európe. Negatívna odpoveď.
Ja som apriori proti bratiu hypo a následne stavania domu, či kúpy väčšieho bytu v Olomouci. Partner to nechápe! Už mi s tým ide na nervy. Keď poviem, prisťahuj sa ku mne, postavme si dom teda tu v KNM, ked nechceš žiť s našimi( on tiež nie je naklonený žitiu s rodičmi mojimi),tak postavme,ale tu na SVK blízko. A on nechce. odmieta akékoľvek alternatívy, je riadne trvdá hlava. Ide si svoje, vôbec nehľadí na moje pocity. AKoby ani nevidel, že mne sa tam nepáči, kde žije.
Okrem toho, mám psychické problémy, pre ktoré je lepšie, ke´d zostávam v prostredí, ktoré poznám a je super,keď bývam s dobrými rodičmi, kt. by nám pomáhali, aj s výchovou detí a tak.
Partner nechce o tom ani len počuť, chce tam zostať vo firme, a chce byť tam. Aj na úkor toho, že asi sa rozídeme,ale ja sa každopádne nechcem rozísť, no nechcem byť ako psík,čo za ním dobehne. Nechápem,prečo by som si mala stavať další dom, keď mám rodičovský dom, v kt. môžem bývať.

Nechcela som to riešiť ani na fóre,lebo predsa len, môže nás tu dakto poznať,ale už neriešim, lebo neviem si s ním dať poradiť.
Najlepšie, keď som uňho na návšteve a začne so mnou pozerať realitky, kde by sme sa " presťahovali, do kt. domu". a pozerá pozemky v okolí Olomouca. Vtedy mi je na zbláznenie zle, ale nedokážem mu už o tom ani hovoriť. Cítim sa zle. Vždy som si myslela, že budeme žiť tu, nehovorievali sme o tom, kde budeme žiť,ale čakala som, že teda ke´dže mám ja dom,tak sa prispôsobí mne. Ale partner nemá záujem o prispôsobenie sa. Stále len nadáva na Kysuce, na všetko, ako sa mu tu nepáči, ako sa mu u nás doma neľúbi, stále vymýšľa, aké je ČR lepšia a tak. Ja nemám taký pocit.

Prosím poraďte niečo, nejaký kompromis, sama si už neporadím.

huhuhu

život si zariadil preto tak ľahko, lebo dokym by si sa ty osamostatnila od mamkinej sukni, asi by sa nedočkal
ja nechápem prečo by sa on, samostatný chlap, mal prispôsobovať LEN tebe? tak je očividne že byvat na Kysuciach nechce a už vôbec nie u vasich a nechat sa riadiť, najlepšie by bolo kebyže si nájdeš seberovneho a jeho necháš tak,
vydupavanim si svojho nie ne najlepši nápad ako tuto situáciu riešiť
jednoducho musí
a kebyže je situácia presne opačná s písal by to chlap, tak mu rovno napíšem, že sedi prilepený mame na stehnach a nech láskavo pochopí, že žena chce mat vlastnú domácnosť a nie si nechat komandovat do upratovania, zariaďovania, ešte aj výchovu deti by jej svokrovci riadili!

JanuliatkoE

nechapem preco robite z jej frajera nejakého certa. Ked sa raz autorka bude starat sama o seba bude vediet co je to vsetko si platit a chodit do roboty potom nech je mudra. Ked je len studentka a byva u rodicov prakticky sa este nestarala sama o seba nevie co to vsetko obnasa. Jej frajer je schopny chalan kupil si byt co je tiez rarita lebo dneska by vsetci len domam ostavali. Mala by si to vazit a co robi namiesto toho? Len sa stazuje aby sa vsetko robilo tak ako ona chce aby sa frajer nastahoval k jej rodicom a dodrzoval ich tabulku pravidiel . Autorka temy mi pride ako totalne nezrela osobnost a dievcatko zo zakladnej skoly co chce byt pri mamicke nehnevajte sa. Keby bola zena ako sa patri uz by s frajerom byvala v jeho byte prispievala by a tvorila si vlastnu domacnost a rodinu. A nie mat pristup ze chcem byt pri rodicoch v ich dome a pri psoch.

Mrauka

Nie, neboli by ine a nie je to kvoli tomu, ze si zena. Ale jednoducho kvoli tomu, ze Kysuce su dobre na peknu dovolenku. Ako ti tu uz radili, najprv si najdi pracu, lebo ten dom bude treba z niecoho platit a udrziavat. Tvoji rodicia tu nebudu stale, starat sa o teba, vsetko platit.
Prepac, ale vacsiu hodnotu ma jednoizbak v zlej stvrti v Olomouci ako velky dom niekde na Kysuciach.

Nadija

Ovecky ver tomu, že by názory boli iné, bolo by to- choď za ním na Kysuce, však chod za láskou k nim bývať a pod. Ale za to, že som asi žena, tak ja sa mám prispôsobovať a byť pod papučou ja. ja som však emancipovaná žena celkom dostatočne, a staromódne stereotypy ako žena ide za mužom, kt. ulovil jelena na večeru a vyhrabal jaskynu na noc, spod zeme, nie sú pre mňa, to bolo. Malaby som si asi níjsť podpapučníka, ako tu už bolo povedané. Vždy som si však myšlievala, partner sa prispôsobí tak či inak.Lebo mal kedysi takú povahu flegmošskú , že mu bolo všetko jedno a skôr som bola ja tá, ktorá rozhodovala. Zrazu sa zmenil, asi ten Olomouc ho zmenil,asi aj preto,to tam neznášam.

Ovecky

Pisala si ze miesto bolo kedysi zeny pri muzovi na to narazam a pytam sa znova keby bola v tom OL zena a on na tych Kysuciach tak by tu polovica nazorov bola inaksia? :D

Moznotakto

Muzi to tak maju nastavene, ze zena sa ma prisposobit.mne sa to tiez nepaci. Mozno by si si mala najst nejakeho podpapucnika.to nehovorim ako vysmech,ale fakt.ten by sa ti prisposobil.

Nadija

som žena,ne som muž
a nemakám doma- pomáham okolo domu, to je rozdiel
plat v ZA by mal možno aj lepší ako má tam v ČR.Vyše tisícky by tu v jeho odbore mal, to rozhodne, a keď mu to poviem,tak ani za Otca.
keď raz nechcem odísť do ČR žiť, tak nepôjdem, aj keby ma sám Boh volal,
vysvetlite mi tú prosím, jednu vec, prečo by som sa ja jemu mala prispôsbiť- lebo pretože som "žena"?a žena sa ma prispôsobovať? To je čo za logika v 21 storočí?
Nevidím nič zlé na tom, že sa mi páči život a príroda na Kysuciach, lebo som tu šťastná. je na tom niečo zlé, že sa mi páči tam,kde som vyrastala ? Mám tu väzby.

Čo ja neviem pochopiť, ako si mohol a vôbec dokázal zariadiť život bezo mňa tak jednoducho, ľahko, pohodlne, bez vrások, ani na mňa nepomyslel. Nebral do úvahy moje rozhodnutia, a emocie, pocity, nie som ovplyvnená rodičmi, tiež si to myslím. Nie som trubka, ved mám už dosť rokov, pocestovala som už kadečo, každý rok idem niekam do zahraničia aspoň na pár dní, aby som spoznala niečo nové, veľmisa mi páčilo aj v severských krajinách aj v Nemecku, robila som vonku, študovala, žila na internáte, na byte, mám veľa kamošov, prakticky po celom SR, mám rozhľad, nie som zadubená chudera z Kysúc.
Ja som hrdá na to,odkiaľ pochádzam.
Nerozumiem vašim komentárom v súvislosti s tým, by on mal niečo tam opustiť a prečo by mal akože prísť ku mne, nechápete tu tomu. No asi preto, že my tu máme všetko vybudované, máme krásny dom, záhradu, priestor aj na prístavbu, máme všetko, zázemie obrovské, naši by nám pomáhali ako by mohli, aj finančne( nemajú problém s peniazmi) ja neviem, načo by som mala stavať další dom niekde v inej republike, akože z tohto som úplne v prdelke.
Nechápačka :O:O:O:O

huhuhu

Mrauka: som žena :) ale je to tak že chlap musí byt hlavou svojej vlastnej rodiny a bodka, veď ako by sa mohol cítiť ,,pod papucou,, svokrovcov?
Ovecky: myslím že aj keby to bolo naopak, že by to písal chlap, je to jedno. Jednoducho ona nemôže teraz dupat že oni majú dom a on je lepšie aby isiel k ním. Pre koho je to lepšie? No pre nich hej keď by im prišli 2ruky navyše makať zadarmo. Aj tak si myslím že mladí by mali žiť sami, ďalej od rodicov. Už vôbec nie u takých svokrovcov ktorí si ešte dávajú podmienky na zaklade ktorých môže zostať. Veď ten chlap by nemal absolútne istotu že tam bude môcť bývať (kebyže predá byt), jedného dňa si zmyslia že je lenivý a nekosi zahradu ako si oni predstavuju, tak by ho veľmi ľahko mohli vyhodiť alebo vydierať nebodaj. Ešte k tomu keď majú dcéru tak zmanipulovanu že sa vsadím že by ani neprotestovala a nepostavila sa na jeho stranu. Po ďalšie toto určite nemôže chcieť od chlapa ktorý už nieco v živote dokázal a postavil sa na vlastne nohy, vycestoval aj mimo SK, aj keď vedel že bude musieť všetko budovať nanovo (vzťahy, práca, kamaráti) a snaží sa, veď to by bol obrovský krok vzad. Naozaj sa mu nečudujem že nechce ísť, ani ja by som nešla. Skôr by mohla autorka oceniť že ju tam ťahá k nemu, mysli to s ňou vážne, inak by neplytval čas s hľadaním prace pre ňu.
Len keď ona dupe nohami že chce zostať prikysnuta k rodičom v rodnej oblasti a nikam sa neposunut? ani to neskúsiť?

Mrauka

A ja som niekde pisala, ze sa ma niekto z nich pristahovat do domu svokrovcov? Urcite nie.
Myslim si, ze kdekolvek bude mat lepsiu buducnost a hlavne pracu, nez na Kysuciach, ci na Slovensku.
Len, aby neskoncila ako stara dievka zahrabana na Kysuciach a bez prace, ale v prirode, ktoru miluje.

Ovecky

Aby bolo jasne, prerobili dom po starych rodicoch na pozemku jej svokrovcov, takze nepredajne a neprenajimatelne. Len preto, ze muz nechcel platit nikde najom cudzim do huby.