Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako sa stať chladným človekom ?

Príspevok v téme: Ako sa stať chladným človekom ?
BecomeHeartless

Ahojte ľudia. Ako už v názve témy vidíte, chcem sa stať chadným človekom, pretože som až moc citlivá a lezie mi to krkom. Pre moju citlivosť a hanblivú, introvertnú povahu, si ku mne ľudia až moc dovoľujú. Celý život a mám toho plné zuby.
Nemám žiadne sebavedomie, som extrémne citlivá, bojazlivá a všetko si beriem k srdcu.
Preto sa chcem stať chladným človekom. Viem, že to bude ťažké. Bude to chcieť veľa tréningu a trpezlivosti, ale raz sa to určite podarí.

Potrebujem nejaké tipy, ako sa mám stať chladnou.

if

Ludia si na teba dovolujú, kolko ich nechas, aby si dovolili. Mozno, ze je chyba v tvojich rodicoch, ze ta prilis komandovali a na tvoje poziadavky a prosby casto reagovali slovom NIE. Cize asi ti takmer nic nedovolili, za nic ta nepochvalili, len hresili nonstop a prevazne negativne komentovali vsetko, co sa tykalo tvojej osoby. Takuto vychovu dava na Slovensku velka väcsina rodicov svojim detom, takmer vsetci rodicia, dalo by sa povedat. Ked ti dali rodicia takuto vychovu, tak zabili v tebe asertivitu. Ty mas uz teda kdesi hlboko vo svojom podvedomi zakodovane, ze kazdemu vzdy a vo vsetkom musis vyhoviet, ze kazdy je tvoj pan a ty si jeho pes a ked rodicia nevhodnymi vychovnemi metodami urobili z teba poslusneho psika, tak ty sa ako poslusny psik spravas nielen k nim, ale aj k svojim rovesnikom, ktori su ti rovni a nie su nic viac ako ty. Este raz: SU TI ROVNI A NIE SU NIC VIAC AKO TY. Tuto vetu si opakuj donekonecna, do zblbnutia a mysli na nu stale. K svojim rovesnikom nemas dovod spravat sa ako sluzka k panovi.
Dobry clovek potrebuje kamaratov.
Zly clovek potrebuje dve skupiny ludi: kamaratov a obete. Kamaratmi su mu tí, s ktorými si navzajom davaju rady a rozumy, ako komu ublizit, ako na koho naintrigovat, ako koho o peniaze okradnut a potom mu niekomu ublizia a zabavaju sa na tom. Obet je ten, komu ublizili.
Niekto moze posobit na ludi, akoby mal napisane na cele: NIE SOM HODEN VASHO KAMARATSTVA, SOM VHODNY LEN ZA OBET; UBLIZUJTE MI, NA TO SOM TU. Takemu clovekovi potom naozaj vsetci len ublizuju, cize: pride za nim ZLY CLOVEK s falosnym uskrnom a ten clovek to vyhodnoti ako kamaratsky a pekny usmev. Lebo nerozozna srdecny a uprimny usmev od toho falosneho. Lebo ten srdecny a uprimny usmev nikdy od nikoho nedostal, totiz od rodicov ziadny nikdy ndeostal, a tak dalej... takze sa tesi, ze vobec niekedy od niekoho nejaky usmev dostal, dalej: pride za nim ZLY CLOVEK s falosnou lichotkou, za nieco ho pochvali a ten clovek, ten dobry, to vyhodnoti ako uprimny obdiv a uznanie, a nechape, ze lichotka bola len falosna. Lebo kedze nikdy doma od rodicov ziadnu pochvalu a lichotku nedostal a ani nikdy od nikoho, tak sa tesi, ze prave v tejto chvili vobec nejaku dostal. Preto nevie rozoznat, co je uprimne a co je falosne. No a potom ked ten dobry clovek toho zleho zacne kvoli falosnymu usmevom a lichotkam za kamarata povazovat, vyrukuje ZLY CLOVEK nanho s akousi nezmyselnou poziadavkou, znamenajucou, ze sa ho snazi o peniaze okradnut, napriklad: Ty si moja najlepsia kamaratka a budes mi rucit na tu hypoteku, vsak???
Davaj si velky pozor na ludi, aby ta neokradli o vsetko.
REALITA: Kto nedostal uprimny a srdecny usmev od rodicov, nedostane ho uz nikdy od nikoho. A kto nedostal uprimny obdiv a uznanie od rodicov, nedostane ich uz nikdy od nikoho. Ale falosne lichotky a falosne usmevy od zlych ludi dostavat bude. Usmev nie je znamenie, ze clovek ta ma rad. Usmev je zbran, ktorou manipulator manipuluje svoju obet, aby ju dostal, kam ju dostat chce. Ludia su falosni uz od skolky, od zakladnej skolly... Decko, ktore sa nikdy s tebou v skole nebavilo, nechcelo hrat, ani o teba nezakoplo... zrazu priskoci k tvojej lavici, nahodi falosny uskrn, vypluje zo seba falosnu lichotku a za nou nasleduje veta: Pozicias mi modrú? Pozicias mi zelenÚ? Falosné a retardované debilca si nedonieslo do skoly farbicky samozrejme. V triede je 35 detí, ano? Tak preco si ten falosny spratek vybral za obet prave teba? Lebo to zo seba vyzarujes, ze si vhodna za potencionalnu obet. Nesebavedome deti, ktore boli prilis komandovane a terorizovane rodicmi, nikdy za nic nepochvalene, len hresene vkuse, tak take deti toto zo seba vyzaruju. Ciastocne sa toho zbavis, ked sa v dospelosti odstahujes od rodicov. Ale asi nie uplne. Najlepsim riesenim na tento problem je utiahnutie sa do samoty. V robote budes mat kolegyne, zo slusnosti treba prehodit s nimi par slov a vlastne tym mas potrebu komunikacie vyplnenu a doma si uz budes robit, co chces. Vezmes hypoteku, kupis garsonku a "mam vas na haku", pomyslis si a je...es na ludi. Dievcata s tymto problemom sa casto stavaju obetami vselijakych tyranov, manipulatorov, nikdy ani nezaziju skutocnu, pravu lasku. Iba su naivne a myslia si, ze ked ich partner mlati, prejavuje im tym lasku. Hladat si chlapa s takouto povahou ani nema zmysel. lepsie je zostat sama. Ty niekde v kutiku duse tuzis robit si veci po svojom, ciastocne sa ti to moze aj splnit: za predpokladu, ze budes byvat sama. V robote budes sice skakat jak ini piskaju, ale doma vo svojej samote zavries za sebou dvere a potom si uz mozes citat knizky, ake chces, pozerat v telke, co chces, ist si, kam chces, sama na autosalon, sama na plavaren, sama do fitka, sama behat.... Co na tom, ze sama? Je to problem? Urcite nie. Tuzis o sebe rozhodovat sama a nie skakat, ako ini piskaju. Ked to nejde medzi ludmi, pojde to v samote. A tych 8 hodin v robote uz prezijes aj s ludmi, tam si aj tak kazdy robi svoje pracovne povinnosti, tak kolegyne nebudu mat vela casu ta komandovat. Pri nastupe do prace: Uz hned na zaciatku si zisti, co je koho pracovnou ulohou. Aby si zabranila tomu, ze kolegyna na teba hodi jej robotu. Ak nie si si ista, ze ci uloha, ktoru ti kolegyna dala, je naozaj tvoja pracovna uloha a nie jej, tak chod za sefom, nech ti on vysvetli, co je tvojou ulohou a len svoju ulohu si spln. OD ZACIATKU musia kolegyne citit, ze ty si taka, ze si budes robit len to svoje. Lebo nastupit do prace, robit tri roky vsetko za ostatnych a az potom sa spamätat a zacat sa proti tomu branit, to uz je neskoro. Oni si ta uz tak zafixovali, ze vzdy vsetko robis za ne, tak ta budu brat. Takze je ohromne dolezite pri nastupe do noveho pracovneho kolektivu OD ZACIATKU byt asertivna a OD ZACIATKU neplnit pracovne ulohy kolegyn, ale len tu svoju. Co doseres na zaciatku, to uz nedas do poriadku.

kafe

ak chceš trénovať, potrebuješ sa v tých situáciách, čo ti nevyhovujú správať INAK. Daj príklad, kedy si ku tebe ľudia moc dovoľujú.

Omen

BecomeHeartless, ak je to teda tak, potom si spravila prvý správny krok na svojej ceste k zmene. : )
A ja som domrvila tú predposlednú vetu: myslela som oceniť dobro, nie zlo!
Časom sa oťukáš, bude lepšie. Zvládli to mnohí pred tebou, zvládneš to aj ty. Uvidíš!

BecomeHeartless

Omen - Nezranila ma.

A inak, streliť si do hlavy by pre mňa nebol problém a aspoň by som mala pokoj. No najprv chcem skúsiť niečo, čo ma nezabije. A okrem toho, nemám zbraň, čo je smola.

Omen

Si mladá, neskúsená a nechápeš celkom slovné spojenie "chladný človek".
Až teraz som si prečítala komentáre a zistila, že Kafe ti ako prvá napísala, že chladnou a bezcitnou sa nestaneš. Myslíš si, že sa mýlime?
Viem, zranila ťa tá jej druhá veta, preto si na ňu nereagovala. A pritom ti poskytla prvú lekciu grátis. Ver tomu, že to nebolo myslené osobne. Prečítaj si to, viackrát. Už ti poradila.

Čo sa ľudí týka, každý z nás je iný. Jedinečný. Nik nie je ako ty, ani ja. Nanajvýš sa môžeme k sebe priblížiť, navzájom sa pochopiť, ale ty nebudeš nikdy mnou a ja tebou. A nikdy nebudeš ako tí ľudia, o ktorých píšeš. Dostala si do vienka citlivosť, ktorú môžeš využiť ako dar.
Vieš ty vôbec o tom, že všetci sme zažili "niečo zlé"? To ale nie je dôvod, aby sme zlými aj ostali. Je to na rozhodnutí každého z nás, akými budeme, kým sa staneme. V živote to chodí tak, že musíš zažiť aj zlo, aby si ho dokázala rozlíšiť od dobra a oceniť. Tak ako oceníš slnko, ktoré vyšlo po búrke.

kafe

Ved si to teraz napisala - zacali sa spravat sebavedome - ten chlad, nadhlad je dosledok toho. Potlacovat svoje emocie potom ani nemusis, jednoducho si nepripustas zivoty, keci druhych a mas odstup.

BecomeHeartless

Dobre, viem, že prirodzene chladný človek zo mňa nebude. No poznám ľudí, ktorí zažili niečo zlé napr. sklamanie a rozhodli sa "stať sa" chladnými.
Začali potlačovať svoje skutočné emócie, začali sa správať chladne, sebavedome a tým tvrdým tréningom im to stúplo do hlavy a naučili sa to.
Aj keď na nich najbližší videli, že v skutočnosti takí nie sú, no tréning ich ovplivnil a naučil ich to.