NaRovinu - To je mi ale novinka .. prepáč ja som si doteraz myslel že sme všetci klony a do detailu rovnakí ... ach jaj.
K tej tvojej pomste , povedz mi cítiš sa po nej dobre ? Myslíš si že pomsta funguje len tak ľahko ? Pomstíš sa , druhá osoba trpí ale ty chceš aby trpela ešte viacej , nenasýti ťa to , budeš stále hladná a stále sa budeš cítiť ublížená. Ublížiš tej osobe ešte viacej , zničíš ju a potom budeš ty ta ktorá si pomstu zaslúži. Kde je ta tvoja férovosť ? Tou tvojou pomstou len strácaš drahocenný čas , perlička je že si to uvedomuješ ale tak je to tvoja voľba. Všetci si budujeme život sami.
Avšak poviem ti , myslíš si že ja som bol takýto hneď na začiatku ? Že som sa nechcel pomstiť ? Chystal som sa na to avšak potom som si uvedomil že vlastne čo tým dosiahnem ? Nevyrieši to nič , len ma to viac zničí a stratím tým všetko ostatné. Hovoríš ako keby som to spravil zo dňa na deň , omyl.
Prečo stále melem o odpustení ? Pretože je jedno kto aký je , práve odpustením ľudia spracovali minulosť , odpútali sa od tých čo im ubližujú , vydali sa tam kam chceli a už si nenechali ublížiť. Tak ako som už písal áno je to ťažké , no ten kto si zvolí tu ťažkú cestu a prekope svoju myseľ od základov pretože práve ta nebude chcieť odpustiť nakoniec dosiahne toho pekného čo chcel a o čom sníval.
Pred tým som ani nejako neveril na karmu ale tak aj ako ostatní , aj ja som si všimol že tí ľudia čo mi ublížili že sa im to časom vrátilo , buď rýchlo alebo pomaly , hovoríš ako keby oni nemali žiadne ťažkosti a netrpeli vo vnútri , prečo asi ubližujú ? Najväčšia irónia je že ty sa práve stávaš nimi , tiež budeš ''ublížená" a ubližovať každému.
Zas ďalší sloh , eh , nevadí. Či si slabá alebo silná , či trpíš alebo netrpíš a neviem čo ešte , odpustenie bude ťažké , budme úprimní áno je to ťažká voľba avšak prečo o ňom asi stále hovorím ? Vybral som si tu ťažkú voľbu a teraz som šťastný. Je mi jasné že ľudí to nahnevá pretože kto to kedy videl aby človek odpustil , jemine no len to nie. Viem , každý sme iný no vždy to bude to isté .. odpustenie , bolesť , pomsta , láska a ostatné , my sa meníme ale toto sa nemení nikdy.
Nemáš trocha inú predstavu odpustenia ? Myslíš ako že odpustíš a dovolíš tým ľuďom aby ti ublížili znova nie ? Nie , takto to nefunguje.
Odpustíš aby si sa zbavila toho zlého , odpútaš sa od toho aby ťa to neničilo a už si od tej osoby nenecháš ublížiš lebo už vieš aká je.
Tiež sa riadim : Ako ty ku mne tak ja ku tebe , lenže tam kde on sa mi pokúsi ublížiť ja ho už len ignorujem a idem si ďalej. Jednoduché.
No tiež som sa to učil roky a priamo v teréne.
Toť vsjo , neboj sa , tiež mi ľudia ublížili , hodili ma o zem ako handru a ležal som v tak hlbokom dne že som si prial len umrieť. Všetci sme začínali niekde. No nik za nás tu prácu neurobí , človek ti poradí , navedie ťa na správnu cestu ale nebude ťa nosiť. Bohužiaľ. Nejde ani o silu , na začiatku sme všetci slabí , ide len o to čo si vyberieme.
Holt , je to len môj názor ( Očividne veľmi dlhý názor ). Nehovorím že sa nemôžem mýliť , kludne môžem , to už je na každom čo si z toho zoberie.
Hlavne ti prajem hodne šťastia aby ťa ta pomsta nezničila tak moc ako niektorých iných ľudí ...
Pekný deň prajem ...