Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako sa stať chladným človekom ?

Príspevok v téme: Ako sa stať chladným človekom ?
BecomeHeartless

Ahojte ľudia. Ako už v názve témy vidíte, chcem sa stať chadným človekom, pretože som až moc citlivá a lezie mi to krkom. Pre moju citlivosť a hanblivú, introvertnú povahu, si ku mne ľudia až moc dovoľujú. Celý život a mám toho plné zuby.
Nemám žiadne sebavedomie, som extrémne citlivá, bojazlivá a všetko si beriem k srdcu.
Preto sa chcem stať chladným človekom. Viem, že to bude ťažké. Bude to chcieť veľa tréningu a trpezlivosti, ale raz sa to určite podarí.

Potrebujem nejaké tipy, ako sa mám stať chladnou.

Anonym_93436

simusaaaaas - Nie si divná , je to normálne .. čo je dobré je že si to uvedomuješ , že ti to ubližuje a to je práve bod kedy sa to začína meniť.
Život nebude nikdy dokonalý , ani my ... Hnevajú ťa tie chyby ktoré robíš však ? Chyby robíme a robiť budeme vždy , práve chyby nás budujú , tým že sa na nich učíme , skúšame nové východiska , opravujeme a poúčame sa. Je to úplne v poriadku , sme len ľudia a ak ti niekto bude hučať za tie chyby tak si to neber osobne , on sám nie je dokonalý a on sám robí chyby .. Rozdiel medzi ním a tebou je že ty sa z tých chýb poučíš a už ich znova nespravíš.
Je dôležité používať srdce ale aj ten rozum , áno .. avšak srdce je podstatnejšie.
Ľútosť je najhoršia , keď niečo neustále ľutujeme tak nás to drží v jedno mieste a stagnujeme. Spravíš chybu , pouč sa z nej a odpusti si pretože už ju nespravíš keď si sa z nej poučila. ( Možno hej ale tak určite menej krát ).
Viem , bolo ľahšie odpustiť iným ale oriešok bolo odpustiť sebe , no je to treba , prijmi sa taká aká si a vtedy vojdeš do bodu kedy už nič nemôže byť horšie a bude to už len lepšie.

Omen - Nie , nie .. len milujem noc , som holt nočná sova :D
Hovoríš správne a súhlasím s tebou naplno.

NaRovinu - Pomsta nikdy nebude fér , mysli si ako chceš ale nikdy to nebude vyvážené. Koniec koncov je to asi o pochopení života a jeho fungovaní. Budem hádať ale asi nie si veriaca ? ... Život si tvoríme sami .. svojimi rozhodnutiami. Pre mňa za mňa sa pomsti , zabi tomu človeku niekoho komu na ňom záleží ale o čo si potom od neho lepšia ? Prečo máš potrebu sa zhadzovať na ich úroveň a doslova si zobrať celý život len kvôli pomste ? .. Uživí ťa ta pomsta na desiatky rokov vo väzení ?
Je ťažké odpovedať na tieto scenáre kým sa nestanú , človek nikdy nevie ako sa v danej chvíli zachová a veľmi záleží na jeho zmýšľaní , skúsenosti a celom živote. Avšak týchto scenárov a možností sú milióny. Čo keby to , čo keby tamto .. je dobré nad tým uvažovať ale nie sa tým zahlcovať a strácať tým drahocenný čas.

NaRovinu

BielyTesak4 - Je to jedno, aká pomsta to bude. Bude férová, nie prehnaná. Žiadna túžba po tom, že sa budem msiť viac a viac u mňa nie je.
Niečo mi urobia, ja im to vrátim. Akýmkoľvek spôsobom, no aby to bolo vyrovnané.

Niekto úmyselne zabije niekoho, koho mám veľmi rada (môjho manžela, dcéru/syna), urobím mu to isté. Takémuto človeku sa odpustiť nedá a čo z toho, že bude sedieť vo vezení, keď svoj čin nebude ľutovať. Bude síce v base, ale bude nažive. Človek, ktorý pripravil o život iného človeka. To nie je fér.

Omen

Biely Tesák, problémy so spánkom? Holt nemýliš sa!!! : D Tá tvoja "perlička je že si to uvedomuješ ale tak je to tvoja voľba" má aj pointu: "Človeka, ktorý si uvedomuje, že robí zle, zasiahne trest." Niekedy. Raz. V rôznej forme.
Bez odpustenia niet uzdravenia. Toto sa učíme tak, ako sme sa učili rozprávať, chodiť a mnoho iných vecí. Odpustiť máme sebe, aj tým, ktorí nám ublížili. Každému to prinesie úľavu. Tým, ktorí ublížili aj nám samým. A najzaujímavejšie je, že nám samým najviac.

simusaaaaas

Na jednej strane viem,ze odpustit je dolezite no na druhej to nedokazem,viem ze je to len pre moje dobro,pretoze to co v sebe dusim mi ublizuje...lahke nieje odpustit ani sebe..poslednu dobu sa vsetko obracia proti mne,potom lutujem,ze som vôbec nieco robila...
U mna je problem aj to ze chcem aby bol zivot dokonaly, cely den.kazda hodina a minuta..ja si proste nedokazem uzit nejaku maličkost v danom momente, ked sa uz pred tym nieco stihlo pokazit... asi som divna,ale tak to je....
Mam dost rokov na to aby som pouzivala aj rozum,nielen srdce,mozno by sa mi zilo inak...

Anonym_93436

NaRovinu - To je mi ale novinka .. prepáč ja som si doteraz myslel že sme všetci klony a do detailu rovnakí ... ach jaj.
K tej tvojej pomste , povedz mi cítiš sa po nej dobre ? Myslíš si že pomsta funguje len tak ľahko ? Pomstíš sa , druhá osoba trpí ale ty chceš aby trpela ešte viacej , nenasýti ťa to , budeš stále hladná a stále sa budeš cítiť ublížená. Ublížiš tej osobe ešte viacej , zničíš ju a potom budeš ty ta ktorá si pomstu zaslúži. Kde je ta tvoja férovosť ? Tou tvojou pomstou len strácaš drahocenný čas , perlička je že si to uvedomuješ ale tak je to tvoja voľba. Všetci si budujeme život sami.
Avšak poviem ti , myslíš si že ja som bol takýto hneď na začiatku ? Že som sa nechcel pomstiť ? Chystal som sa na to avšak potom som si uvedomil že vlastne čo tým dosiahnem ? Nevyrieši to nič , len ma to viac zničí a stratím tým všetko ostatné. Hovoríš ako keby som to spravil zo dňa na deň , omyl.

Prečo stále melem o odpustení ? Pretože je jedno kto aký je , práve odpustením ľudia spracovali minulosť , odpútali sa od tých čo im ubližujú , vydali sa tam kam chceli a už si nenechali ublížiť. Tak ako som už písal áno je to ťažké , no ten kto si zvolí tu ťažkú cestu a prekope svoju myseľ od základov pretože práve ta nebude chcieť odpustiť nakoniec dosiahne toho pekného čo chcel a o čom sníval.

Pred tým som ani nejako neveril na karmu ale tak aj ako ostatní , aj ja som si všimol že tí ľudia čo mi ublížili že sa im to časom vrátilo , buď rýchlo alebo pomaly , hovoríš ako keby oni nemali žiadne ťažkosti a netrpeli vo vnútri , prečo asi ubližujú ? Najväčšia irónia je že ty sa práve stávaš nimi , tiež budeš ''ublížená" a ubližovať každému.

Zas ďalší sloh , eh , nevadí. Či si slabá alebo silná , či trpíš alebo netrpíš a neviem čo ešte , odpustenie bude ťažké , budme úprimní áno je to ťažká voľba avšak prečo o ňom asi stále hovorím ? Vybral som si tu ťažkú voľbu a teraz som šťastný. Je mi jasné že ľudí to nahnevá pretože kto to kedy videl aby človek odpustil , jemine no len to nie. Viem , každý sme iný no vždy to bude to isté .. odpustenie , bolesť , pomsta , láska a ostatné , my sa meníme ale toto sa nemení nikdy.
Nemáš trocha inú predstavu odpustenia ? Myslíš ako že odpustíš a dovolíš tým ľuďom aby ti ublížili znova nie ? Nie , takto to nefunguje.
Odpustíš aby si sa zbavila toho zlého , odpútaš sa od toho aby ťa to neničilo a už si od tej osoby nenecháš ublížiš lebo už vieš aká je.
Tiež sa riadim : Ako ty ku mne tak ja ku tebe , lenže tam kde on sa mi pokúsi ublížiť ja ho už len ignorujem a idem si ďalej. Jednoduché.
No tiež som sa to učil roky a priamo v teréne.

Toť vsjo , neboj sa , tiež mi ľudia ublížili , hodili ma o zem ako handru a ležal som v tak hlbokom dne že som si prial len umrieť. Všetci sme začínali niekde. No nik za nás tu prácu neurobí , človek ti poradí , navedie ťa na správnu cestu ale nebude ťa nosiť. Bohužiaľ. Nejde ani o silu , na začiatku sme všetci slabí , ide len o to čo si vyberieme.
Holt , je to len môj názor ( Očividne veľmi dlhý názor ). Nehovorím že sa nemôžem mýliť , kludne môžem , to už je na každom čo si z toho zoberie.
Hlavne ti prajem hodne šťastia aby ťa ta pomsta nezničila tak moc ako niektorých iných ľudí ...
Pekný deň prajem ...

NaRovinu

BielyTesak4 - Poviem ti novinku: Nie každý, je ako ty. Každý je iný. Niektorí nemajú problém odpustiť a niektorí s tým problém majú a vydajú sa po ceste nenávisti, pomsty.
Pomsta je jed. Pomsta je pre šialencov. Okey, takže som šialená.
Bohužiaľ, niektorých, ktorí si prešli takýmito zlými vecami, postihne nenávisť k ľuďom, strata citov k ľuďom. Paralyzácia. Nie každého postihne schopnosť odpúšťať. Niekto sa rozhodne byť krutým k ľuďom, ktorí sú krutí k nim.

Ako sa hovorí: Ako sa ty správaš ku mne, tak sa ja budem správať k tebe. Žiadne odpustenie. Férovosť. Ľudia sú ku mne zlí, ja im to vrátim. Aby pochopili, čo robia druhým ľuďom. Žiadne odpustenie, nezaslúžia si to. Budú zabŕdať znova.
Ak nie do mňa, tak do niekoho iného. Takíto ľudia si zaslúžia, zažiť všetko to zlo (ktoré napáchali) na vlastnej koži a poučiť sa.

Ja neodpúšťam. Zmier sa s tým, že nie každý je, ako ty. Netlač ľuďom do hlavy kaleráby (odpustenie). To, že to funguje u teba neznamená, že to bude fungovať aj u niekoho iného.

Anonym_93436

simusaaaaas - Každý by chcel inú povahu. Nikomu nedochádza to že ak niečo chce tak si to musí vybudovať , ľudia sa toho stránia pretože tato cesta budovania prechádza bolesťou , seba zničením tak moc aby si videla ten základ ktorý ťa tvorí a na ňom postavila to nové.

Pracovať so sebou môžeš až po tom čo sa seba prijmeš. Chyba je v tom že mnoho ľudí berie tu citlivú , tichú , hanblivú a utiahnutú povahu ako najhoršiu možnú povahu na svete ( Pretože je tak odsúdená verejnosťou ale koho trápi verejnosť ? ) .. nevidia v nej tie klady ktoré má. Chcú inú povahu pri tom nechcú pracovať s tou ktorú už majú a odstrániť to čo im vadí .. vyžaduje to totiž trpezlivosť a pomalé kroky a to moc ľudí nemusí.
Zmýšľaš priam perfektne , tak ako vravíš život nám prináša do cesty také dni a situácie aby nás nimi vybudoval a posilnil .. je dôležité sa poúčať a nechať to zlé plávať zase ďalej , napredovať v pred , toť je jediná cesta a cieľ. Tak aj ako ti povedala učiteľka , život ťa prefacká avšak v dobrom zmysle ... zbúra tvoje priority a nechá ťa ich postaviť na novo tak aby už zbúrať nešli.

Pracovať so svojou psychikou sa dá neustále , len treba vedieť ako na to .. vyžaduje to veci ako odpustenie ( Spracovanie tej minulosti ) .. treba sa citovo odpútať od ostatných ale zase neuzavrieť a tak isto sa vedieť zaujímať , empatia , súcit atď ale zase moc citovo neviazať. Balans , to všetko sa učíš pomaly , pádmi , časom , bolesťou. Je to ta ťažšia cesta ale poviem ti stojí za to , mnoho ľudí ťa odsúdi ihneď lebo sami nemajú odvahu sa po tejto ceste vydať.
Tiež som bol na začiatku a teraz tam kde som ti hovorím , bojuj .. stojí to za to. Milujem bojovníkov , ľudia čo nesedia ale postavia sa , príjmu tu bolesť , to zlé a vybudujú sa z toho. Kedysi som bolesť neznášal a teraz ju priam milujem a prijímam takú aká je , každý boj , každý pád a každú skúšku. Dá sa povedať že som v tom našiel zmysel života.
Ospravedlňujem sa za sloh a ak si to dočítala a nepobúrilo ťa to ( Čo určite mnoho ľudí urobí kedže ako sama vidíš vonku , je ľahšie kydať , nenávidieť a zvaľovať svoje problémy na iných ) a máš chuť bojovať a zmeniť svoj život k lepšiemu tak mi môžeš kludne napísať na email ( Červená ikonka pri mene ) , prakticky každý kto takto zmýšľa a chce niečo zmeniť , ak dokážem tak poradím a posnažím sa vám pomôcť najviac ako môžem. Lenže chce to vašu vôľu , nebudem makať za vás :D.
(Pomaly mi to znie ako reklama)
A tí ktorý chcú nadávať , prosím pekne , prijímam každú kritiku a každý názor avšak taká otázka ste spokojní so svojim životom ?
Toť jest opäť môj názor a prajem vám pekný deň.

simusaaaaas

Ja by som tiez chcela inu povahu,lebo je to o povahe o tom,co v sebe mate zakorenene..velmi tazko sa to potom meni...vzdy som bola ticha,hambliva,utiahnuta,mala som problem komunikovat v kolektive,ale aj s par ludmi..preto som mala stresy uz v skôlke,pokracovalo to na zakladnej aj strednej..ovplyvnovalo ma to aj po škole ked som chcela pracovat...vedela som na čo mam,ale bol tu ten blok a strach..mohla som si dopredu vraviet,ze sa mam chovat prirodzene,lenze neslo to..vzdy som sa stiahla a bola v pozicii tej divnej co ke vzdy ticho ...
Lenze prisla som na to,ze v zivote vas budu stretavat situacie,ktore vas zrkadlia,to znamena ze sa vam pritrafi to,coho sa bojite a pred cim utekate,ma to cloveka posilnit a dodat presne to,co mu chyba...odvaha,sebavedomie... ako mi povedala ucitelka na maturite,ze život ma prefacka a budem ina...niečo na tom je,lenze ak by mal byt clovek ini uplne,musel by mat ine geny,rodicov a mozno by musel zabudnut na vsetko zle z detstva....
Ja som k tomu este aj citliva,na kazdeho beriem ohlad a strasne rychlo sa necham vtiahnut a zmanipulovat..namiesto toho,aby som povedala nie,alebo mala namietky tak poviem ano...ako taka hlupučka....no a samozrejme strach ci robim dobre,ci druhym neublizim a tak...proste je to tazke uz len z toho dôvodu,ze taky clovek je vo večnom strese a niči si zdravie....