Ako sa stať chladným človekom ?

Príspevok v téme: Ako sa stať chladným človekom ?
BecomeHeartless

Ahojte ľudia. Ako už v názve témy vidíte, chcem sa stať chadným človekom, pretože som až moc citlivá a lezie mi to krkom. Pre moju citlivosť a hanblivú, introvertnú povahu, si ku mne ľudia až moc dovoľujú. Celý život a mám toho plné zuby.
Nemám žiadne sebavedomie, som extrémne citlivá, bojazlivá a všetko si beriem k srdcu.
Preto sa chcem stať chladným človekom. Viem, že to bude ťažké. Bude to chcieť veľa tréningu a trpezlivosti, ale raz sa to určite podarí.

Potrebujem nejaké tipy, ako sa mám stať chladnou.

Kontrol0r

Ak sa to naučíš filtrovať tak ako obranný mechanizmus áno, ono vždy budeš vyžarovať že si slabšia povaha, to už je ťažšie zmeniť. Tam hlavne sebavedomie musí ísť hore.

ja to aktuálne dosť často používam, sem tam to až prehnám ale dá sa. No ale ja mám pravidlo že sa správam k ľuďom tak ako oni ku mne takže, ak je niekto dobrý človek som k nemu automaticky milý.

Ale ako píšem nie je to ideálne riešenie tvojich problémov.

BecomeHeartless

Kontrol0r - Radšej by som bola chladným človekom. Doteraz mi ľudia len ubližovali, pretože si nevedia ceniť dobro a tým ho ničia. U mňa ho už zničili. Rozhodla som sa "stať sa" chladnou, pretože už nedokážem ukazovať ľuďom, že som citlivá. Je mi jedno, že ma nebudú mať radi.
Nehovorím, že chcem byť úplne chladná. K ľuďom, ktorých mám rada sa nebudem tak správať. Nie až tak.

Kontrol0r

No ono toto je trošku zložitejšie. Problém je že tie vlastnosti ako citlivosť, hanblivosť, utiahnutosť a podobne sú hlboko uložené v podvedomí. Je to povaha. A ak sa teraz aj začneš sebeviac snažiť to potlačiť, v krízovej situácii sa to stále prejaví. Proste nezvládaš krízové situácie, kde musíš reagovať sebavedomo a rýchlo.

Ďalej ak sa začneš správať chladne ak vnútri taká nie si, nebudeš poznať hranicu a budeš taká aj k ľuďom ktorí si to nezaslúžia a bude to skôr kontraproduktívne. Ale nie je to nemožné, časom sa to dá natrénovať ale na začiatku to je ťažké. Teraz si polož otázku: chceš byť chladným človekom, alebo sebavedomím človekom?
Lebo to je veľký rozdiel, chladných ľudí nikto nemá rád ale zdravo sebavedomých má rád každý.

V prvom rade sa musíš naučiť nebrať si veci k srdcu. Proste sústreď sa v situácii kedy niečo urobíš čo môže na niekoho pôsobiť negatívne a povedz si: je mi to jedno, na mňa to nemá vliv čo si kto myslí. To je základ, nesmie ťa všetko rozhádzať. Lebo je to jedno, sú to len ľudia a ich myšlienky o tebe nemajú na nič v prírode vliv, tá funguje ďalej. Kašľať na to, pozri sa koľko je na svete ľudí, prídu iní do života.

Ďalej druhá vec, sebavedomie, jedna z najdôležitejších vecí, bez toho sa nepohneš a budeš vyžarovať tú slabosť do všetkých strán, to na tebe vidno, že nie si v pohode psychicky. Pozri sa okolo seba, koľko ľudí ma kopec problémov, sú obézní, chudobní, jednoduchí a slabo zarabajúci a majú veľké sebavedomie. Každý ma spoločné to, že raz zomrie a má rovnaké telo. Tak isto je zraniteľný aj chudobný a aj bohatý. Prečo by sa teda chudobný mal cítiť menejcenne. Veď to že je niekto v inom postavení, nemá na prírodu žiadny vliv, keď príde napríklad zemetrasenie tak pomrú rovnako všetci bez ohľadu na to kým sú.

Ak chceš nechaj kontakt môžme pokecať, zaoberám sa tým už dlho, kedže sám mám sociálnu fóbiu :)

if

Netreba byt chladnym, staci byt asertivnym a mas to vyhrate. Mala som kolegynu, ktora ani krizom slamky neprelozila za ostatnych. Robila si len svoju robotu. Bola najoblubenejsia a kazdy ju mal rad. Mala som aj kolegyne, ktore sa isli potrhat, tak velmi pomahali ostatnym a robili za nich robotu. Paradoxne, komu najviac pomahali, ten ich najviac ohovaral a intrigoval proti nim. Tu plati raz a navzdy: Cim viac niekto na pracovisku pomaha inym tym, ze robi ich robotu, tym viac ho ohovaraju a nenavidia, ale hlavne intriguju.

GoodFeeling

Chladným človekom sa nestaneš, ak si citlivá. Navonok áno, ale nie vo vnútri. Bude to pretvárka.
Hoci to bude zo začiatku ťažké, zvykneš si na to a po čase to také ťažké nebude. Dokonca si na to tvoj mozog zvykne a môže sa stať, že zabudneš byť citlivým.
To je moja skúsenosť. Tiež si celý život ku mne ľudia dovoľovali, hlavne v škole. Vysmievali sa zo mňa, využívali ma, ohovárali. Postupne som k ľuďom strácala city. No len k cudzím. A navyše ma postihla tragédia, ktorú spôsobil jeden človek. Veľmi blízky človek kvôli nemu zomrel. Odvtedy som sa uzavrela, začala som potláčať city, začala som klamať, manipulovať. Naučila som sa nerobiť si z nič z vecí. Navonok pôsobím veľmi chladne a ľudia mi to často vytýkajú. Kašlem na nich.
Žijem takto už 8 rokov a naozaj som sa zabudla správať, ako ľudská bytosť.

Nie je nemožné "stať sa" chladným človekom. Chce to hlavne tvrdý tréning a trpezlivosť. Dáš to, ak to naozaj chceš.

Apokryft

Všade okolo nás je energia.Energia hýbe autom našou zemeguľou aj našim telom.Naša duša je tiež energia.Naše orgány vyživuje tiež energia .Krv je hmota srdce tiež ale je to všetko o energii.Aj taká ktorú nevidíme ale cítime napr. keď vysielam lásku je to neutrálna energia.Dokáže zneutralizovať zlú energiu.Preto milovať je najčistejše a najsilnejšia energia.Určite si zažila ze niekto sa objaví láskavý dobrý a cítiš sa fajn dobre .Naopak vstúpi do miestnosti niekto kto srší nenávisť a máš žalúdok na vode nemusí ani nič povedať.Tu sa dostávame ku korenu veci.Medzi nami chodia aj tzv.energetický upíry.Príde za tebou v škole v práci povie alebo spraví niečo čím ťa naštve on odíde nabitý ty si vyšťavená ešte dkho potom...

Apokryft

Ludom sa vživote prihodia aj zlé veci.Často krát sa potom človek uzavrie .Ale uzavrieť sa pred zlým znamená uzavrieť sa aj pred dobrým.Robia to dievčatá zväčša keď sa sklamú v láske.Už nechcem chalana ani.......Nevedia že v živote stretávame veľa ludí ale nie každému zavesíme hneď všetko na nos.Su ludia ktorý ch len posdravíme .Su ludia ktorých stretávame častejšie ,ale max prehodíme pár slov o počasí.Potom sú kolegovia kamaráti s ktorými zajdeme na kávu ,alebo pivo domov si ich nevodíme.Potom sú priatelia s ktorými sa navštevujeme ale do spálne si ich nevodíme!Treba to rozlišovať nie každý s ktorým si rozumim je vhodný do postele alebo aby nám čumel do hrncov....Nadruhej strane uzatvoriť sa pred svetom tiež nieje najstastnejšie riešenie.Potrebujeme uznanie od seberovných od rodičov priateľov atď.T a k ako potrebuje vitamíny naše telo k životu ,potrebuje aj naśa dušička uznanie od súkmenovcov....

Apokryft

Svet nieje len slnko a dúha je to veľmi zlé a drsné miesto!Môžeš byť silná a zrazí ťa k zemi a nechá ťa kľačať ak to dopustíš.Nikto nerozdáva tak tvrdé rany - ako život.Nejde o to ako inkasuješ ,ale koľko z toho unesieš koľko dokážeš prijať a nezastaviť sa -len tak sa víťazí.Musíš poznať svoju cenu a ísť si húževnato za svojím cielom chce to vedieť znášať rany od života a nie sa sťažovať,že nie si tam kde si chcela byť a ukazovať na toho či tamtoho ,že to zavinili.To robia zbabelci! A TO ty niesi.Si oveľa silnejšia ako si myslíš!!!!!

if

...tiez sa mi stalo, ze som povazovala za kamaratku asi najfalosnejsiu osobu na svete, ktora ale mna povazovala iba za obet. Urobila som jej tolko ustupkov, urobila som pre nu vsetko, co som jej na ociach videla... Samu seba som mnohokrat posunula do financnej nevyhody, len aby som ju posunula do vyhody. A nechcela som zato nic, len ciste a uprimne kamaratstvo zalozene na samotnom fakte, ze ma clovek cloveka rad... ale aby to bolo obojstranne. Nielen jednostranne. A neznamenala som pre nu nic. Spravala sa ku mne jak k poslednemu hovnu, hoci na to nemala najmensi dovod. CIm viac dobreho som robila ja pre jej, tym viac zleho ona mne. Potom som pochopila, kto je pre nu SKUTOCNY kamarat. Bol to ten, s ktorym si zo mna utahovali. Bez hanby a predo mnou. Posmesne uskrny, usklaby hadzali, debilne komentare na moju osobu, dokonca s obrovskou drzostou, snaziac sa ma presvedcit, ze som opakom takeho cloveka, nez akym v skutocnosti som, mysliac si v tych dutych hlavach, ze tomu aj uverim. A s ktorym spolocne na mna intrigovali, pred kym sa len dalo a kde sa len dalo. Ale to aj bol koniec kamaratstva. Definitivny. Ukoncila som to ja jednou smskou... A odvtedy je zo mna ovela, ovela stastnejsi clovek, nehovoriac o tom, ze sa mi v zivote ako pracovne, ale predovsetkym FINANCNE, tak aj V MEDZILUDSKYCH VZTAHOCH omnoho, omnoho lepsie dari :) :) :) odkedy som sa naucila vytriedit si ludi.