Bývam v rodičovskom dome

Príspevok v téme: Bývam v rodičovskom dome
DomR

Bývate niekto v dome svojich rodičov? Išli sme tam s manželom pred rokmi, lebo dom bol prázdny, zanedbaný, teraz sú však už na dôchodku a asi sa v paneláku nudia, chodia veľmi často, aj na niekoľko dní cez týždeň vkuse a ja zisťujem, že to asi nebol dobrý nápad zostať tam žiť, aj keď to vtedy vyhovovalo obidvom stranám. Ked sú tam, nemám vlastný priestor, vlastný život, žiadne súkromie, "rodičia sú všade", no oni sú radi, že sú sa nami. Mám k tomu miestu vzťah, je to na náš obraz, mačku, psa, no na vlastných rodičov začínam chytať poriadnu alergiu v ich dome (predtým tam nebývali zdôrazňujem, boli len raz začas, čo sa dalo zniesť)...
Dajú sa určiť nejaké vzájomné pravidlá, aby som neobmedzovala ani ja ich ani oni mna a aby nemali pocit, že ich chcem vyháňať z vlastného domu, lebo oni nechápu, že my máme právo na vlastný život, alebo je naozaj jediné riešenie zvažovať odchod?
Za každý koštruktívny názor vopred ďakujem.

DomR

Začala som s úprimnosťou, aby mali na uvažovanie, ak bude treba časom doplním, čudovali sa...čas mám, zatiaľ...

DomR

No lebo rodičia sú takí, berú to ako samozrejmosť, hlavne, ked tam teraz žijeme...
Áno psychicky sa na to pripravujem, keď prídu, na rozhovor:-)

JEyr

Myslim si zeby ste si to mali jasne vydiskutovat. Mali by pochopit ze mate vlastny zivot a nemozu si chodit kedy chcu a hlavne nie tak casto. Skus im povedat ze by si chcela mat sukromie ale ze nechces aby mali pocit ze ich vyhadzujes z ich vlastneho domu. Ak chcu zase zit v tomm dome ked su tam tak casto tak povedz ze sa prestahujete a mozu tam zit tak ako predtym.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Moto: Pokiaľ chceš niečo dosiahnuť musíš tvrdo pracovať. Som profesionál na grafické práce napr. www.ocity.net a fitnes stravu. Pokiaľ potrebuje niekto pomôcť napíšte.

Hnup

Cez víkend si oddýchnite doma, nie robotovať k rodičom, lebo im sa nechce. Ak chceš mať normálny, zdravý vzťah tak sa konečne od nich odstrihni Nechápem ako môžu rodičia stále nútiť svoje deti aby im chodili robotovat na pole, hotovať drevo ... každý má vlastnú rodinu, plno vlastnej práce. Mladí majú bývať sami, hlavne prvé roky, nemajú robiť paholkom rodičom, nemajú s nimi bývať žiadne osoby - napríklad segra, aby ušetrila za internát, zbytočne to ruší a obťažuje a partner má s tým len zbytočné výdavky a starosti.

DomR

Prvý rok v manželstve som žila tak, že som sa chcela len prispôsobiť, len nám to začalo kaziť vzťah, hádali sme sa len kvôli rodine...
Preto je nevyhnutné myslieť na seba!
Ak by sme odišli, na rodičov tej roboty bude dosť v dome, budeme sa tam musieť vracať, tak neviem, preto rozmýšlam, čo bude naj...

sasuli

Tazke to ma clovek s citlivou povahou,ktory chce na jednej strane svoj vlastny zivot v sukromi,no na druhej nechce nechat rodičov len tak...
Potom sa clovek podriadi srdcu a casto sa stava,ze obetuje svoj zivot len pre inych..po rokoch pride na to,ze vlastne ani nezil a vsetko co robil bolo brane ako samozrejmost,pripadne sa dočka Ved ti nikto nekazal alebo A ja som ti branila ????