Bývam v rodičovskom dome

Príspevok v téme: Bývam v rodičovskom dome
DomR

Bývate niekto v dome svojich rodičov? Išli sme tam s manželom pred rokmi, lebo dom bol prázdny, zanedbaný, teraz sú však už na dôchodku a asi sa v paneláku nudia, chodia veľmi často, aj na niekoľko dní cez týždeň vkuse a ja zisťujem, že to asi nebol dobrý nápad zostať tam žiť, aj keď to vtedy vyhovovalo obidvom stranám. Ked sú tam, nemám vlastný priestor, vlastný život, žiadne súkromie, "rodičia sú všade", no oni sú radi, že sú sa nami. Mám k tomu miestu vzťah, je to na náš obraz, mačku, psa, no na vlastných rodičov začínam chytať poriadnu alergiu v ich dome (predtým tam nebývali zdôrazňujem, boli len raz začas, čo sa dalo zniesť)...
Dajú sa určiť nejaké vzájomné pravidlá, aby som neobmedzovala ani ja ich ani oni mna a aby nemali pocit, že ich chcem vyháňať z vlastného domu, lebo oni nechápu, že my máme právo na vlastný život, alebo je naozaj jediné riešenie zvažovať odchod?
Za každý koštruktívny názor vopred ďakujem.

Andy565656

DomR, nehnevaj sa na mňa a ani môj príspevok neber osobne, ale máš tu 104 príspevkov (104!!!) a asi tretíkrát behom mesiaca otváraš túto tému. Pri každej jednej rade to skončilo pritom, že budeš nad tým uvažovať alebo im skúsiš naznačiť alebo neviem čo...
Aký to má vlastne celé zmysel? Buď im narovinu povedz, čo ti vadí a nastavte si pravidlá alebo sa na to vykašlite a choďte preč. Nemému ani vlastná matka nerozumie, a keď nepovieš rovno aký máš problém, tak sa tráp ďalej.

DomR

Ako tu v poslednej dobe žijem viac s nimi ako bez nich, akosi o celé toto tu strácam záujem, len ma mrzí, že som na to neprišla skôr! čo už...

DomR

Nedokážu akceptovať ani to, že ked mám dovolenku,neprídu, lebo majú robotu, ktorú musia dokončiť... Proste môžeme tu žiť, ale podľa ich pravidiel? Ja sa obávam, že ja tu nikdy už nebudem žiť v kľude a je to len otázka času, kedy to nadobro vzdám!

kafe

žiadne také, že dom bude časom na teba! Nech sa rodičia rozhodnú teraz. Či chcú dom predať alebo dať tebe. Vy to tam budete 10r zveľadovať a oni to potom predajú, nie? Chceš časom s troma deckami na krku stavať? Ako kľudne, aj tak sa to dá, prežiť sa dá čokoľvek.
V prípade, že vám dom chcú darovať dohodni sa jasne HNEĎ na tom, ako často ti vyhovujú návštevy. Rodičia ti nebudú čítať myšlienky. Hovor čo chceš a čo vyhovuje tebe.

pavloslavxy

ked sú ti psy mačky a sliepky prednejšie ako pokoj a pohoda s mužom od rodičov fakt si sa nemala vydávať...

liara

To sa ti vôbec nečudujem, bývať s rodičmi a ešte staršími je dosť náročné. Radila by som ti nájsť si niečo vlastné, kde budeš len ty a tvoja rodinka

DomR

Keď som hovorila o súkromí, ked budú deti o priestore, že budeme musieť dom riešiť inak, alebo prestavovať, alebo sa odsťahovať, tak povedali, že dom bude časom na mňa a ak sa odsťahujem, dom predajú (nemyslitelné-mám psy,mačky,sliepky a hlavne k tomu vzťah).
Tak nechávam volný priebeh, čas ukáže ako to dalej bude...