Nová robota

Príspevok v téme: Nová robota
TutanchámonxD

Dostal som sa do novej roboty, kde budem sedieť 12 hodín len pri počítači. Samozrejme doktorka povedala, že som veľmi mladý na takú robotu, aby som si zničil chrbát, že mám cvičiť alebo plávať. Lenže ja nemám kde a s kým chodiť pretože nemám skoro žiadnych kamarátov. Cvičiť nemôžem lebo mám z cvičenia pruh a taktiež mám v rozjebané kríže z minulej roboty. Taktiež nemôžem plávať, pretože sme ako deti nikde nechodili a jednoducho plávať neviem. Ja neviem čo idem robiť. Moje dni budú vyzerať asi takto.

Ráno vstanem pôjdem do roboty, kde si 12 hodín posedím za PC. Prídem domov budem spať a ak pôjdem na nočnú, tak celý deň budem doma sedieť a večer pôjdem na nočnú, kde budem zase 12 hodín sedieť za PC a zase pôjdem domov spať a vkuse dookola. Keď už celý život sedím za PC ako úbožiak, keby som aspoň pribral lenže ja nemôžem ani pribrať a som veľmi chudý. Jednoducho všetko v živote hrá proti mne a je mi zo všetkého na nič. Nemám na nič chuť. Neviem ako idem zvládať 24 hod sedenie len za PC alebo doma.

Ešte nehovorím o tom, že zase som najtenší z celého kolektívu ako to bolo vždy či v škole alebo v robote čo aj ženy tam nie sú ako kostry a samozrejme, že firemné oblečenie tam pre mňa nie je aj keď mám na sebe len košeľu o veľkosti L, ktorá na mne visí ako na vešiaku. Samozrejme menšie čísla nemajú lebo tam nechodievajú pracovať vychrtliaci ako ja.

Keita

ANGELIKA ja uz dlhsiu dobu zvazujem pracu SBS, ake to je pre zenu? Si tam sama? Pracujes pre nejaku firmu ako strazca objektu, alebo pre supermarket?

Angelika3

Ja ti nevím, je to o pohľade na vec. Pozri, ja tiež robím s sbs, 12 hodín len sedím za počítačom a nič dokopy nerobím. Ale vieš jak si to užívam? Dám si kávu, nejaké dobré ovocie, rada čítam a môžem pozrieť aj dobrý seriál na počítači, občas s niekým pokecám a ešte mám za to peniaze.
Jasné, že keď robíš aj v noci je to o dosť náročnejšie, ale pokiaľ máš normálneho zamestnávateľa, mal by si to mať adekvátne vyvážené voľnom.
Dobre si chalan, možno aj preto ťa toto nijakým spôsobom nenaplňa, tá pasivita, lebo dajme tomu, že túžiš po akčnejšej robote. Si ešte mladý (ďalšia výhoda!), neznamená to, že tvoj život sa teraz už definitívne skončil a už nikdy nič nezažiješ. Treba však hľadať možnosti a hlavne byť aj kúsok odvážny.

Ja osobne by som túto robotu v živote nemenila s tými nafúkanými pamprdlákmi hore vo firmách, ktorí sú natlačení v dusnej kancelárii, celý čas sa ponáhľajú s očami upretými do ich trápnych telefónov. Neviem kam sa ponáhľajú, keď aj tak raz zgebnú, úplne rovnako ako aj ja. Samozrejme oni si myslia, že vlastne ja som ten úbožiak, všakže. :-D
Alebo máš veľa ozaj náročných prác, či už fyzicky, alebo psychicky a ty sa sťažuješ, že celý deň možeš sedieť za počítačom a nič nerobiť?!

Ďalej, tým že mám takú prácu som aj doma docela v pohode a kľudná, nemusím si vôbec nosiť nejakú prácu aj domov.
Doma sa snažím nedostatok pohybu v práci vynahradiť, minimálne prechádzkami. To si nemôžeš kúpiť aspoň psa?

Fakt vidíš všetko strašne negatívne. Čo do sveta vysielaš, to sa ti aj vracia. Miluj život a život bude milovať teba. Ale ak chceš, kľudne sa ďalej potĺkaj vo svojej negativite.

petterre

vsetky rady tu uz odzneli a napriek tomu len frfle tak naco mu este radite a v podstate naco si vobec zakladal tuto temu ked ti nepomoze nikto a nic...

kolko krat si skusal zmenu a ako dlho trvala? jeden pokus a po hodine spät plakat? sa uz spametaj.. mal si tazky zivot a detstvo a co? vtedy si to nevedel ovplyvnit no teraz si dospely a sam za seba.. kolko ludi na tom bolo horsie a zlyhali aj 1000x no napriek tomu su dnes uspesni.. boze vobec este nevies co je zivot a hoci by tu bolo aj milion prispevkov najdes si milion vyhovoriek pretoze ziadna magicka formulka neexistuje

pravda sa vzdy tazko pocuva a tak je tvoja reakcia vzdy obranna a len dalsie vyhovorky.. zmena vsak netrva den, vytvor si nove dobre navyky a pracuj na nich.. zacni citat a vzdelavat sa.. a k tomu cviceniu a posahanemu telu, prave preto by si mal cvicit pretoze ziadna masaz, tabletky alebo neviem co ti problem neodstrani, maximalne oddiali

ak nevies ako navstiv fyzioterapeuta alebo trener a obetuj tych par eur pre svoje zdravie..
Avsak uvedom si, ze ak budes nadalej rovnaky ufnukanec toto je len zaciatok a vsetko bude fyzicky a psychicky horsie.. tvoj zivot tvoja volba

Preteba

Môžem sa opýtať, v ktorom kraji hľadáš prácu? Sieťové IT a kamerové systémy by si mohol? Ešte jedna dôležitá vec, s jazykmi si ako na tom?:)

Kontrol0r

No ja som sa tiež márne pokúšal kým som chodil na strednú a chodil som von so spolužiakmi. Potom som chodil do práce a pokračovalo to - bary alkohol, na hovno život. Potom som sa raz nasral a všetko to preťal a koniec, zmenil som prostredie a všetko sa zmenilo :)

natalia-7

"Ja som skusal menit zivot ale vzdy vsetko sloncilo neuspechom." - 20 krát spadni a 21 krát vstaň.. Asi tak... Peknú nočnú prajem :)

TutanchámonxD

Lenze asi zabudate nato co som pisal. Ja som skusal menit zivot ale vzdy vsetko sloncilo neuspechom. Nejdem pisat co vsetko sok skusal lebo ma uz nebavi vsetko opqkovat a teraz nemam cas. Od tretej sedim a cakam, ze pojdem do nocnej a konecne uz tam za chvilu idem
Aspon na par minut sa prejdem po cerstvom vzduchu, ked vyatupim z autobusi. Praci zdar.

Kontrol0r

Kamráde ale treba s tým myslením vážne niečo robiť lebo mám kolegu - okolo 40 a je to najnepríjemnejší človek akého poznám a tiež žije podobne. Na všetko sa sťažuje, ženu nemá, proste len útočí a podobne. Žije s matkou na ktorú dokáže pekne vyskočiť. Totálne zlomený človek. Ja som mal pred dvoma rokmi presne rovnaké myšlienky a názory ako ty. Na všetko som nadával a podobne. Za dva roky som to asi na 60 % zmenil. Mám kopec priateľov,koníčky a veci čo ma napĺňajú - hlavne šport. A veľmi mi pomohol k tomu ten kolega lebo som si uvedomil že skončím ako on, život fuč, zážitky nikde, nič neprecestoval nič už nemá zmysel. To som určite nechcel a začal som sa meniť. Ešte ma čaká dlhá cesta lebo ešte vôbec nie som človek aký chcem byť ale snažím sa :)