"robim co ma bavi ale to mi do zivota nic neprisenie." počúúvaj, aj ked sa naješ, tiež ti to do života nič neprinesie, lebo naobed sa musíš najesť zase, na večeru zase a na druhý deň presne to isté 3-4x ZASE dookola! Lenže ak jesť prestaneš, dosereš toho oveľa viac. Si zombík, tak ako drvivá väčšina ľudí v civilizovanom svete. Ako kŕmiš telo, živíš aj svoju dušu - robíš to čo ťa baví, užívaš si niečo, tešíš sa. Podľa toho, čoho si plný, to vo svojom živote máš - ked stále vypichuješ veci, ktoré sa môžu pokaziť a byť nahovno a zhoršovať sa, ja ti to vyveštím so 100%nou istotou - BUDEŠ TO MAŤ.
Práca ti predsa prináša mrte možností! A slobodu. A samostatnosť. Môžeš si konečne robiť čo chceš, tak ako ty chceš. Ty to nevidíš?
-- môžeš sa odsťahovať od rodiny, ktorá ťa ťahá ku dnu. Aby si sa odstrihol od toxickej spoločnosti a začal konečne od nuly, neutrálne, na pevnej, kľudnej pôde pod nohamy. A INAK ako doteraz. Môžeš si hľadať podnájom, izbu, nie celý byt. Pomaly, vyberaj si spoločnosť, máš čas, nemusíš brať prvé čo príde. Ale ked si budeš podkopávať nohy presvedčením "všetko v živote hrá proti mne", presne tak ako ti je nahovno s rodinou, bude ti nahovno aj v podnájme. Takže neviem čo je pre teba lepšie, či zmeniť myslenie alebo sa sťahovať. Kua, máš možnosť využiť svoj plat. Buď za to vďačný a každý deň si opakuj mantru 10x - neviem, ako tie peniaze využijem, ale chcem sa cítiť o chlp lepšie, pokojne, vyrovnane, tak nech je to niečo užitočné, príjemné pre mňa. Takýmto spôsobom sa OTVÁRAŠ náhodám, ktoré ti prídu vhod. Ked pindáš, opisuješ realitu ktorá je nahovno a nepáči sa ti a trápi ťa - stačí ak jednoducho len uznáš, takto to je , nepáči sa mi to a radšej by som zažíval niečo iné. ČO iné?? Nechoď do extrému, akože chceš mať mrte kámošou, baviť sa a byť charizmatický človek. Čo by ti uľavilo, aby si sa cítil neutrálne, o chlp lepšie?
-- po príchode z práce nemáš pištoľ pri hlave, že musíš zase čumieť do kompu. Jednoducho neseď a viac do počítača nepozeraj! Môžeš variť - veľa mäsa so zeleninou, príloha, veľa vajec, veľa celozrnnej (ja mám rada špaldovú) múky (halušky), pomleté ovsené vločky s bielym grécky jogurtom (+proteínový prášok) - nie najesť sa dosýta, pomaličky postupne trochu rozťahovať žalúdok a jesť veľké porcie, viac ako do sýta.
-- -- doma môžeš počúvať hudbu, nie čumieť do kompu, môžeš meditovať (veľmi užitočné), môžeš postupne otužovať a chodiť sa plačkať do potoka (namiesto plávania) - v prírode sa človek "očisťuje" a nabíja. Môžeš čítať knihy, veci zo psychológie, kvantovej fyziky - knižnica je plnááá zaujímavých a naozaj hodnotných kníh. Len treba vedieť chodiť do tých správnych zákutí. Prípadne, na drzovku, chodiť čítať knihy do kníhkupectva. Aj keby si len ležal na posteli celý deň a "vypol", nemyslel, je to viac, ako sedieť a čumieť zas celý deň do kompu. Proste to NEROB! Nájdi si cviky na oči, obklady aby si im uľavil a pomohol sa zregenerovať. Skúšaj a zostaň pri takých receptoch, po ktorých máš naozaj pocit, že sa očiam uľavilo.
-- -- nauč sa starať o seba, relaxovať. Vnímať svoju intuíciu. Objavovať nové veci a vedieť rozoznať - nie toto mi nesedí, necítim sa pri tom dobre alebo, wau, toto je fakt pecka to určite chcem robiť častejšie.
Máš toľko možnostíí a ty nevidíš ani jednu, lebo máš klapky na očiach. Jednoducho si povedať - dobre, mám nejaký príjem na čo vhodné ho využijem, aby sa mi žilo kus lepšie, krajšie, príjemnejšie? Zo všetkých vecí čo som npísala vyber jednu a drž si ju, zvykni si pravidelne meditovať alebo, ležať celý deň na posteli... je jedno čo. Ak sa pri tom cítiš fajn, v pohode - drž si to. Ak nie, nič ti to nedáva, potrebuješ asi niečo iné. Že nevieš čo? Zase - drž si v hlave otázku - čo mi pomôže cítiť sa lepšie? Buď ťa niečo napadne, vypočuješ si rozhovor v autobuse, zaujme ťa v novinách niečo... Uvoľni sa. Nádych, výdych. Postupne pridávaj do svojho života ďalšie a ďalšie zvyky, činnosti, pri ktorých sa cítiš fajn. A drž si ich.
Schválne - napíš si dva A4 listy, ako sa cítiš, opíš svoj život tak ako je, čo všetko sa ti nepodarilo, posralo, ublížilo ti, zranilo ťa, čo ti chýba, vypľuj zo seba VŠETKO. Daj to do obálky, zalep a založ k veciam kde držíš papierové doklady. A o rok opíš zase to isté. Či bude niečo inak, alebo zase to isté záleží od teba.